Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tények, amelyek zöméről biztosan nem tudtál! (fotók)

Érdekességek, furcsaságok, nem hétköznapi témák. A legtöbbről talán sosem hallottál, olvastál. 
3

 

 

1. Az Apple harmadik alapítóját látod a képen, Ronald Wayne-t (2010-ben az otthonában). Ronald személyes drámája, hogy 1976-ban kiszállt az üzletből és 10 %-s részesedését eladta összesen 800 $-ért!

3

2. Wilford Brimley volt Howard Hughes (1905-1976)  az Aviátor személyi testőre.

3

3. Egy 2008-as felmérés szerint, a brit tizenévesek 58%-a gondolta, hogy Sherlock Holmes egy igazi srác, míg 20%-a azt hitte, hogy maga Winston Churchill az. 

3

4. A Nutellát, a II.Világháborúban találta fel egy olasz tésztagyártó, mogyorót kevert a csokoládé adagjába azzal a céllal, hogy tovább tartson, ne fogyjon el olyan gyorsan. Mit mondjak? De jól tette!

3

5. Tsutomu Yamaguchi, éppen munkában volt Hiroshimaban, amikor az A-bomba betalált, a második becsapódásakor – három nappal később – pedig Nagasaki-i otthonában tartózkodott. 93 évet élt. 

3

6. JP Morgan egyszer 100,000 $-t ajánlott fel annak, aki rá tud jönni, miért olyan vörös az arca mindig. Senki nem oldotta meg a rejtélyt.

3

7. A prérikutyák csókkal köszöntik egymást.

3

8.  1960-ban piacra dobták a ” Slumber Party Barbie “-t, egy könyvvel együtt, melynek címe: “Hogyan fogyj le”. Az egyik tipp volt benne: “Ne egyél.”

3

9. Calvin Klein “Obsession for Men” parfümjét használják a kutatók a pusztában, hogy az állatokat a kamerák elé vonzzák.

3

10. Sean Connery visszautasította Gandalf szerepét a Gyűrűk Urában.
” Elolvastam a könyvet. Elolvastam a forgatókönyvet. Láttam a filmet. Még mindig nem értem.” – mondta Sir Connery.

3

11. Rin Tin Tin, a kutya, aki megmentette Hollywoodot, nem csak, hogy csillagot kapott a filmek városában, de külön szakács készített neki minden ebédre steaket, és klasszikus zenészek játszottak azért, hogy segítsék az emésztését.

3

12. A hím egér vizeletében találtak egy szex feromont, melyet “darcin”-nak neveztek el, Jane Austen: Mr.Darcy-ja után.

3

13. Oregon államban (USA), Portland-ben 8 millió gallon (cc.30 millió liter) vizet csapoltak le egy víztározóból a tisztviselők 2011-ben, mert egy 21 éves srác belevizelt.

3

14. A sphenopalatine ganglioneuralgia egy orvosi kifejezés, a “fagylalt fejfájásra”. (hideg okozta fejfájás)

3

15. Miután Leonardo da Vinci meghalt, a francia I. Ferenc király fürdőszobájában lógott a Mona Lisa.

3

16. Marie Curie jegyzetei még mindig radioaktívok. Ha a kutatók bele akarnak nézni, alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amiben ezt a tényt tudomásul veszik. 

3

17. Abraham Zapruder – egy magánszemély – rögzítette 1963. november 22-én Texasban, ahogyan J.F.Kennedy elnököt meggyilkolják. Bár nem ez az egyetlen film erről, de legtisztább, legmagasabb álláspontból lett rögzítve. 1999-ben az amerikai kormány 16.000.000 $-t fizetett ki a filmért a Zapruder családnak. 

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!