Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A kitartás ereje, 98 évesen lett híres író!

Harry Bernstein maga volt a kitartás élő szobra még a 90-es éveiben is. A férfi egész életében írt. Szám szerint 40 könyvét küldte be különböző kiadókhoz, és amikor elutasították, mindet elpusztította. Hírmondója sem maradt. De nem hagyta abba, soha nem adta fel!

 

 

6

 Az író, hűséges írógépével

Kitanulta az építészetet, hogy “rendes” civil foglalkozása is legyen, de az írás mindig is a hobbija maradt. Felesége Ruby, élete szerelmének bizonyult, mert amikor az akkor 67 éves asszony elhunyt, a 93 éves férfi azonnal az írógépéhez ült, és minden gondolatát papírra vetette.

7

Harry és Ruby, na meg az írógép…

A férfi, hogy valahogyan kezelni tudja bánatát feldolgozta azt a lapokon.
3 teljes évet töltött azzal, hogy felszaggatta fájdalmas gyermekkorát, démonikus apjával és sanyarú gyermekkorával indítva törtek fel belőle az emlékek, egészen Ruby haláláig. 
És megszületett a Láthatatlan fal, melynek kéziratát beküldte egy csomó New York-i kiadónak, akik mind visszautasították. Ezután szerkesztője az Egyesült Királyságba is elpostázta a könyvet, ahol egy teljes évig ültek rajta, mire a kiadó igazgatójának kezébe jutott végre, aki azonnal döbbenten ismerte fel, hogy egy “ihletett, ékesszóló memoárt” tart  a kezében, amit azonnal a könyves boltok polcára kell juttatnia.
Ez 2007-ben volt, az író 98. életévében!
A bakancslistáján 3 elismert könyv kiadása állt. amióta először ütötte le a billentyűket.
101 éves korában bekövetkezett haláláig pontosan három könyvét adták ki, ezért az idős Bernstein röviden így nyugtázta életét: ” a 90-es éveim voltak a legtermékenyebbek egész életemben “…

7

Nagy reményekkel, az új írógépével

Ugye pontosan érted a tanulságát ennek a “mesének”?!
SOHA, SEMMIHEZ nem vagy öreg!

Szerző: Gini Papp – Zacc

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!