Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tanulók aranyköpései az autós iskolában

A legnagyobb poénok nem íróasztalnál születnek, hanem az élet írja őket.  Az alábbi gyűjtemény egy vezetést oktató tollából származik – természetesen nevek nélkül -.

 

 

8

A buszvezetők 22 pontját cáfold, ha nem igaz! Kattints ide!

STOP táblánál a tanuló nem áll meg, befékezek, majd rámutatok a Stop táblára, “Meg kellene állni” Tanuló: Láttam, csak nem sejtettem, hogy meg fogok állni!

Tanuló: Uuu a kuplungot véletlen visszafelé nyomtam be!

30-as övezet jobb kéz szabály. Tanuló nem ad elsőbbséget, befékezek, majd tájékoztatom, hogy elsőbbséget kellett volna adnia! Tanuló: Szombaton is?

Lakott területen csak 50-nel szabad menni! Tanuló: Az nem csak ajánlott?

Előttünk átment a piroson egy busz. Tanuló megy utána, befékezek és rászólok, hogy piros a lámpa. Tanuló: uuuuu…azt hittem a buszon ülök!

Jobbkéz szabály: tanuló nem néz szét. Rászólok hogy be kellene néznünk jobbra. Tanuló: Én elnéztem jobbra. -De én nem láttam. Tanuló: De én láttam hogy elnéztem!

“Most azt nem értem,ha be akarok tolatni egy parkolóba, azt miért nem lehet egyesben, mikor úgy sokkal könnyebb lenne!” 

Kanyarodásnál irányjelzőt kell használni! Tanuló: kitettem, csak már Elmúlt!

Vizsgán: Széchenyi téren parkolunk,úgy sikerül beállni,hogy csak az egyik oldalon lehet kiszállni. Vizsgabiztos: Kisasszony! Az oktató még csak valahogy ki tud szállni,de én nem. Tanuló: Anyukám is így parkol, a mama meg mindig átmászik a másik oldalra és ott száll ki!

Piros a lámpa, megállunk. Megérkezik mögénk egy BUSZ, a tanuló a járó motort még egyszer elindítja, gyorsan lekapom a kezét az önindítóról, majd megkérdezem “mit csinálsz, hisz jár a motor?” Tanuló: Gyorsan elindítom még egyszer, mert ha lefulladnék a második indítással még van esélyem elindulni, hogy a BUSZ ne jöjjön belénk!

Az utca elején 30-as övezet ( jobbkéz szabály) és egy megállni Tilos tábla. Az első útkereszteződéshez érve, jobbról jön egy gépkocsi, tanuló rálép a gázra, én erre befékezek! Én: Jobb kéz szabály van, el kellene engednünk a jobbról jövőt! Tanuló: hogy engedjem el, ha ott volt a Megállni Tilos tábla? Nem állhatok meg! Én: Az nem vonatkozik az elsőbbség adásra! Tanuló: Na most már tényleg nem értem ezt a K..va KRESZ-t!

8

Rutinpálya: Első óra. Tanuló: Ha elfárad a lábam, a másik lábammal is nyomhatom a kuplungot?

Rutinpálya: egyesben már tudok tolatni!

A Kanyar előtt engedd fel a kuplungot! Tanuló: Nem nyomom, csak a lábam nem engedi fel!

Tanuló: Ha tolatok ki a parkolóból, akkor hátrafelé indexelek?

Vizsgán Tanuló: “Vilmos légyszíves nyomd meg a féket!”, majd hátra megy megnézi az irányjelzőt, és a féklámpát, majd elől is megnézi, majd vissza megy hátra és bekiabál a kocsiba: “oké, most nyomd meg a másik oldalon is a féklámpát!”

Ha kijövünk a körforgalomból, jobbra hátra kell nézni! Tanuló balra néz hátra, rászólok, jobbra mondtam! Tanuló: de az nem esik a fejemre!

Ne 40-nel menjünk a 30-as táblánál! Tanuló: Nem látom a táblát, mert ki van sütve a szemem!

Rutinpálya második óra: Tanuló: Nem lehetne lejjebb állítani az ülést, mert nem látok semmit a belső visszapillantó tükörben!

Gyalogos átkelőhelyen nem engedjük át a gyalogosokat! Én: Miért nem engedted el a gyalogosokat? Tanuló: Hát, hogy ne zökkenjek ki a ritmusból!

Széchenyi téren jobbra kis ívben kanyarodunk, szemből balra kanyarodik egy Busz: Tanuló: Ugye a Busznak van elsőbbsége? Én: Hogy lenne, mikor mi kanyarodunk kis ívben? Tanuló: Jó értem én, hogy kis úton nekem van, de ilyen nagy úton is?

Egyenrangú útkereszteződés: Tanuló elfelejt a jobbról jövőnek elsőbbséget adni, befékezek és elmagyarázom, hogy itt aki jobbról jön annak van elsőbbsége. Tovább megyünk, és a következő útkereszteződésben visszafordulunk. Vissza megyünk az előző útkereszteződéshez, de a tanuló most sem ad elsőbbséget. Az előbb mondtam el, hogy jobb kéz szabály van!!! Tanuló: De azt mondtad, hogy a másik oldalról!

Vizsgán: Tanuló beáll egy parkoló autó mögé azt hiszi itt a sor vége, DE A KOCSIBAN NEM ÜL SENKI! Megkérdezem a vizsgabiztost, aki a tanuló háta mögött ül és kilát. -Jön valaki? -Nem látok senkit –  mondja a vizsgabiztos. Tanuló: Akkor minek állunk most itt?

Szeged: Kossuth Lajos sgt. – Nagy krt. kereszteződése: Piros lámpánál állunk: Tanuló: Ha zöld lesz mi is elinduljunk? Én: Dehogy is, várjuk meg mi jöhet azután!

Tanuló: Vili! Legyen kéznél a lábad, ha hirtelen fékezni kell!

Tanuló: ha lámpa van az útkereszteződésben, minek van tábla is? Csak össze zavarja az embert, azt sem tudom most mit nézzek!

A TIK-nél kanyarodunk balra, jön szemből egy autó, aki jobbra kanyarodik. Rálépek a fékre. Kinek van elsőbbsége? Tanuló: Megegyezés alapján ,mi megyünk! Ezt kivel egyeztetted le?

Szét kellene nézni, hogy jön-e a villamos! Tanuló: Tegnap is pont ekkor vezettem és akkor sem jött!

Rutinpálya:  Most miért balra megy az autó rosszul váltottam? Nem rossz fele kormányzol!

Ma reggel, Tanuló: A köd FÉK lámpa is be van kapcsolva, hogy lássák ha fékezek?

Rutinpálya: Tanuló: Hátramenetben tolassak be, vagy egyesben?

Tanuló: Amikor úgy megyek, hogy jövök, akkor kettesbe kell kapcsolni? Hm…

Tanuló: Elindulás előtt, el kell indítani az autót?

Vasúti átjáró: Lassítani kellene, szétnézni.. Tanuló: Minek, ha jön a vonat, úgyis lecsukják a sorompót! Hm.. milyen igaza van, erre mit mondjak?

Első órás tanuló, Na akkor mivel kezdjük az elindulást? Tanuló: Először BEGYÚJTOM kocsit!

Tanuló: Ha szemből jönnek, akkor én megyek, vagy Ő jön? ( és ez pont így is van, de mi a kérdés? )

Tanuló: Hú, a hülye majdnem nekünk jött, még jó, hogy fékeztél! Én: Én a STOP tábla miatt fékeztem! Tanuló: Akkor ezzel azt akarod mondani, hogy én vagyok a hülye?

Vizsgán: Tanuló: Elindulás előtt ellenőrzöm a FÉKLÁMPÁKAT!  Vili, légyszíves nyomd meg a féket! A tanuló oda megy a kocsi elé, majd nézi a lámpákat és bekiabál a kocsiba “nem világít”! Én: Akkor nézd meg a hátsókat azok még jók voltak reggel! Miket hoz ki egy vizsga az emberekből?

Megyünk a városban,egyszer a tanuló hirtelen nyom egy padló féket. Mit csinálsz? Tanuló: Véletlen ráesett a lábam a fékre!

Rutinpálya: állítsuk be a tükröket! Tanuló: Ez gyárilag nincs beállítva?

Vizsgán a Széchenyi téren kellet parkolnunk két kocsi közé. A tanuló kiválaszt egy olyat, ahova 2 autó is bőven befér, a vizsgabiztos rászól: – “hölgyem olyan helyet keressen ahova mellénk nem fér be még egy autó” A tanuló kiáll, majd újra vissza tolat, de úgy, hogy a két parkoló közé! Tanuló: ” Na így már nem fér be mellénk senki!”

Rutinpálya: Tekerjük maximumig a kormányt jobbra, majd max. balra! Tanuló: Értem, akkor hullámozzunk össze-vissza!

Esős havas úton,már alig látunk ki a kocsiból. Bekapcsolom az ablakmosót,tanuló hirtelen becsukja a szemét, majd ezt mondja: Úúú, majdnem a szemembe ment!

Rutinpálya: körbe-körbe körözünk. Tanuló: Jaj, összekavarodott a kezem!

Esti vezetés: Tanuló: Sötétben is úgy kell ilyen csúszós úton fékezni, mint nappal?

Vezetés közben: Otthon milyen autótok van? Tanuló: Samsung!

Vasúti átjáró: Hirtelen pirosra vált a lámpa! Tanuló: úúú, felpillant a piros!

Megyünk az úton, egy kicsit belóg egy autó az úttestre. Tanuló: Indexeljek egy kicsit?

Klinikák felől megyünk le a rakpartra. 30-as tábla van kirakva a lejtő miatt. A feloldó táblához érve (fehér alapon fekete csíkkal áthúzva) megkérdezem a tanulótól az milyen tábla? Tanuló: Úgy tudom itt szokták a halottak hamvait beleönteni a Tiszába.

Tisza Lajos Krt.-ról kanyarodunk be a Szentháromság utcába az SZTK-nál. TELI ZÖLD a lámpa, a tanulóm nyomja a féket: Miért nem megyünk? – kérdezem csodálkozva. Tanuló: nem látod hogy PIROS a lámpa, mert nem világít a jobbra zöld nyíl!

Kelemen utcai gyalogos átkelőhelyhez ér két gyalogos, a tanuló megáll, majd átengedi őket: Tanuló: Ezért a vizsgán kapok plusz pontot? Én: Persze! Négy plusz pont után elüthetsz egy gyalogost! Tanuló: Komolyan?

A Lámpánál állunk és várunk a zöldre. Tanuló: Amikor egyenesen zöld lesz, akkor lesz Zöld előre is? Érti ezt valaki?

Móravárosi krt. A besorolás rendjét előjelző táblához érve megkérdezem a tanulót, milyen tábla ez? Tanuló: Használati útmutató az útkereszteződéshez!

Kossuth Lajos sgt – Nagy krt kereszteződésben zöld a lámpa, tanuló lelassít, majd megáll: Miért állunk meg, zöld a lámpa?! Tanuló: látom, de úgyis mindjárt átfog váltani és nem akarok bele menni a sárgába!

Tanuló: Vili! Olyan nehéz benyomni a kuplungot, nem lehetne kicserélni a Tiedre? Átszerelhetjük, de ez rajtad nem segít!

Leesett a hó. Az autóval megcsúszunk a fékezésnél a lámpa előtt! Tanuló: Úristen elkopott a fékem!

Első óra a rutinon! Tanuló: Ez a baloldali izé ( kuplung) extra a kocsiban vagy alapfelszereltség? A mienkben nincs ilyen, fater meg azt mondta luxus autónk van!

Két villamos jön közvetlen egymás után, tanuló megáll, majd azt mondja: He he észre vettem a villamost! Ahogy elmegy az első villamos, hátra nézés nélkül neki a villamosnak! Befékezek: Ne menjünk neki a villamosnak! Tanuló: Észre sem vettem, hogy leszakadt a vége!

Tanuló: tök jó csizma van rajtam, legalább ebben érzékelem a KUPLUNGOKAT!

Próbáljunk egyenesen menni az úton és ne csellengjünk! Tanuló: Nem csellengek, csak melegítem a gumikat, hogy ne csússzon az úton! Hahóóó! Ez nem F1-es autó!

Tanuló: Most nem értem, ha jobbra kanyarodok, miért indul be az ablaktörlő! Valamivel össze van kötve? Én: Az a baj, hogy Te az ablaktörlővel szoktál jobbra jelezni! Tanuló: basszuuuus! Ne ird be kééérlek!

Gyalogos-átkelőnél áll egy gyalogos! Nem engedjük el! Én: Ezt a gyalogost át kellett volna engedni! Tanuló befékez: most akkor tolassak vissza?

Leesett az első hó! Megjön a tanuló, beül a jobb oldalra a helyemre. Én: Most miért oda ülsz? Tanuló: A hóban is én vezessek?

Rutinon: Tanuló: Melyik a féklámpa kapcsoló? Én: olyan nincs, ha rálépsz a fékre, akkor világít a féklámpa. Tanuló: Akkor csak egyszer rálépek, majd kiszállok és megnézem, hogy világít-e? Én: Ha olyan gyors vagy mint Superman, akkor igen, így is lehet!

Tanuló: Nem értem miért nem indul a kocsi,pedig tövig be van nyomva a kuplungom! – Pont ezért!

Második óra a rutinon: Tanuló: A múltkor is erről volt a kormány? Olyan fura!

Vezetés közben: Tanuló: Vili! Mikor múlik már el ez a gyomorgörcs? Én: A Tied, vagy az enyém?

Azért fulladtam le,mert az előző tanuló elállította a váltót!

Rutinpálya 6. óra Tanuló : Vegyük már át a pedálokat! Fék, kuplung, gáz. Én: Nem! Tanuló: Na már megint mi változott? Ha állandóan változtatod a pedálokat, soha nem tanulok meg vezetni! Nagyon jóóó! Azt hittem viccel, de neeem!

Móravárosi krt. Én: Hova rohanunk 50-nel, mikor 30-as tábla van kirakva! Tanuló: Láttam azért jöttem be a belső sávba, itt lehet menni, nem? A 30-as csak a külső sávra vonatkozik! Lehet ez már a 2023-as KRESZ!

Vasárnap! Tanuló: Vasárnap is meg kell állni a STOP táblánál? Ilyenkor nincs is forgalom! Hát igen, mond valamit…

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Pap Alexander says:

  Véletlen visszafele nyomtam be a kuplungot xD

 2. Sándor Borsos says:

  Hatalmas szösszenet!!! 😀 😀

 3. Mónika Jóljárt says:

  ÁÁÁÁÁ!!! Ezek nagyon jók! Én majdnem sírtam némelyiknél!!! 😀

 4. Móni Hídvégi says:

  Nagyon jó!!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!