Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tanulók aranyköpései az autós iskolában

A legnagyobb poénok nem íróasztalnál születnek, hanem az élet írja őket.  Az alábbi gyűjtemény egy vezetést oktató tollából származik – természetesen nevek nélkül -.

 

 

8

A buszvezetők 22 pontját cáfold, ha nem igaz! Kattints ide!

STOP táblánál a tanuló nem áll meg, befékezek, majd rámutatok a Stop táblára, “Meg kellene állni” Tanuló: Láttam, csak nem sejtettem, hogy meg fogok állni!

Tanuló: Uuu a kuplungot véletlen visszafelé nyomtam be!

30-as övezet jobb kéz szabály. Tanuló nem ad elsőbbséget, befékezek, majd tájékoztatom, hogy elsőbbséget kellett volna adnia! Tanuló: Szombaton is?

Lakott területen csak 50-nel szabad menni! Tanuló: Az nem csak ajánlott?

Előttünk átment a piroson egy busz. Tanuló megy utána, befékezek és rászólok, hogy piros a lámpa. Tanuló: uuuuu…azt hittem a buszon ülök!

Jobbkéz szabály: tanuló nem néz szét. Rászólok hogy be kellene néznünk jobbra. Tanuló: Én elnéztem jobbra. -De én nem láttam. Tanuló: De én láttam hogy elnéztem!

“Most azt nem értem,ha be akarok tolatni egy parkolóba, azt miért nem lehet egyesben, mikor úgy sokkal könnyebb lenne!” 

Kanyarodásnál irányjelzőt kell használni! Tanuló: kitettem, csak már Elmúlt!

Vizsgán: Széchenyi téren parkolunk,úgy sikerül beállni,hogy csak az egyik oldalon lehet kiszállni. Vizsgabiztos: Kisasszony! Az oktató még csak valahogy ki tud szállni,de én nem. Tanuló: Anyukám is így parkol, a mama meg mindig átmászik a másik oldalra és ott száll ki!

Piros a lámpa, megállunk. Megérkezik mögénk egy BUSZ, a tanuló a járó motort még egyszer elindítja, gyorsan lekapom a kezét az önindítóról, majd megkérdezem “mit csinálsz, hisz jár a motor?” Tanuló: Gyorsan elindítom még egyszer, mert ha lefulladnék a második indítással még van esélyem elindulni, hogy a BUSZ ne jöjjön belénk!

Az utca elején 30-as övezet ( jobbkéz szabály) és egy megállni Tilos tábla. Az első útkereszteződéshez érve, jobbról jön egy gépkocsi, tanuló rálép a gázra, én erre befékezek! Én: Jobb kéz szabály van, el kellene engednünk a jobbról jövőt! Tanuló: hogy engedjem el, ha ott volt a Megállni Tilos tábla? Nem állhatok meg! Én: Az nem vonatkozik az elsőbbség adásra! Tanuló: Na most már tényleg nem értem ezt a K..va KRESZ-t!

8

Rutinpálya: Első óra. Tanuló: Ha elfárad a lábam, a másik lábammal is nyomhatom a kuplungot?

Rutinpálya: egyesben már tudok tolatni!

A Kanyar előtt engedd fel a kuplungot! Tanuló: Nem nyomom, csak a lábam nem engedi fel!

Tanuló: Ha tolatok ki a parkolóból, akkor hátrafelé indexelek?

Vizsgán Tanuló: “Vilmos légyszíves nyomd meg a féket!”, majd hátra megy megnézi az irányjelzőt, és a féklámpát, majd elől is megnézi, majd vissza megy hátra és bekiabál a kocsiba: “oké, most nyomd meg a másik oldalon is a féklámpát!”

Ha kijövünk a körforgalomból, jobbra hátra kell nézni! Tanuló balra néz hátra, rászólok, jobbra mondtam! Tanuló: de az nem esik a fejemre!

Ne 40-nel menjünk a 30-as táblánál! Tanuló: Nem látom a táblát, mert ki van sütve a szemem!

Rutinpálya második óra: Tanuló: Nem lehetne lejjebb állítani az ülést, mert nem látok semmit a belső visszapillantó tükörben!

Gyalogos átkelőhelyen nem engedjük át a gyalogosokat! Én: Miért nem engedted el a gyalogosokat? Tanuló: Hát, hogy ne zökkenjek ki a ritmusból!

Széchenyi téren jobbra kis ívben kanyarodunk, szemből balra kanyarodik egy Busz: Tanuló: Ugye a Busznak van elsőbbsége? Én: Hogy lenne, mikor mi kanyarodunk kis ívben? Tanuló: Jó értem én, hogy kis úton nekem van, de ilyen nagy úton is?

Egyenrangú útkereszteződés: Tanuló elfelejt a jobbról jövőnek elsőbbséget adni, befékezek és elmagyarázom, hogy itt aki jobbról jön annak van elsőbbsége. Tovább megyünk, és a következő útkereszteződésben visszafordulunk. Vissza megyünk az előző útkereszteződéshez, de a tanuló most sem ad elsőbbséget. Az előbb mondtam el, hogy jobb kéz szabály van!!! Tanuló: De azt mondtad, hogy a másik oldalról!

Vizsgán: Tanuló beáll egy parkoló autó mögé azt hiszi itt a sor vége, DE A KOCSIBAN NEM ÜL SENKI! Megkérdezem a vizsgabiztost, aki a tanuló háta mögött ül és kilát. -Jön valaki? -Nem látok senkit –  mondja a vizsgabiztos. Tanuló: Akkor minek állunk most itt?

Szeged: Kossuth Lajos sgt. – Nagy krt. kereszteződése: Piros lámpánál állunk: Tanuló: Ha zöld lesz mi is elinduljunk? Én: Dehogy is, várjuk meg mi jöhet azután!

Tanuló: Vili! Legyen kéznél a lábad, ha hirtelen fékezni kell!

Tanuló: ha lámpa van az útkereszteződésben, minek van tábla is? Csak össze zavarja az embert, azt sem tudom most mit nézzek!

A TIK-nél kanyarodunk balra, jön szemből egy autó, aki jobbra kanyarodik. Rálépek a fékre. Kinek van elsőbbsége? Tanuló: Megegyezés alapján ,mi megyünk! Ezt kivel egyeztetted le?

Szét kellene nézni, hogy jön-e a villamos! Tanuló: Tegnap is pont ekkor vezettem és akkor sem jött!

Rutinpálya:  Most miért balra megy az autó rosszul váltottam? Nem rossz fele kormányzol!

Ma reggel, Tanuló: A köd FÉK lámpa is be van kapcsolva, hogy lássák ha fékezek?

Rutinpálya: Tanuló: Hátramenetben tolassak be, vagy egyesben?

Tanuló: Amikor úgy megyek, hogy jövök, akkor kettesbe kell kapcsolni? Hm…

Tanuló: Elindulás előtt, el kell indítani az autót?

Vasúti átjáró: Lassítani kellene, szétnézni.. Tanuló: Minek, ha jön a vonat, úgyis lecsukják a sorompót! Hm.. milyen igaza van, erre mit mondjak?

Első órás tanuló, Na akkor mivel kezdjük az elindulást? Tanuló: Először BEGYÚJTOM kocsit!

Tanuló: Ha szemből jönnek, akkor én megyek, vagy Ő jön? ( és ez pont így is van, de mi a kérdés? )

Tanuló: Hú, a hülye majdnem nekünk jött, még jó, hogy fékeztél! Én: Én a STOP tábla miatt fékeztem! Tanuló: Akkor ezzel azt akarod mondani, hogy én vagyok a hülye?

Vizsgán: Tanuló: Elindulás előtt ellenőrzöm a FÉKLÁMPÁKAT!  Vili, légyszíves nyomd meg a féket! A tanuló oda megy a kocsi elé, majd nézi a lámpákat és bekiabál a kocsiba “nem világít”! Én: Akkor nézd meg a hátsókat azok még jók voltak reggel! Miket hoz ki egy vizsga az emberekből?

Megyünk a városban,egyszer a tanuló hirtelen nyom egy padló féket. Mit csinálsz? Tanuló: Véletlen ráesett a lábam a fékre!

Rutinpálya: állítsuk be a tükröket! Tanuló: Ez gyárilag nincs beállítva?

Vizsgán a Széchenyi téren kellet parkolnunk két kocsi közé. A tanuló kiválaszt egy olyat, ahova 2 autó is bőven befér, a vizsgabiztos rászól: – “hölgyem olyan helyet keressen ahova mellénk nem fér be még egy autó” A tanuló kiáll, majd újra vissza tolat, de úgy, hogy a két parkoló közé! Tanuló: ” Na így már nem fér be mellénk senki!”

Rutinpálya: Tekerjük maximumig a kormányt jobbra, majd max. balra! Tanuló: Értem, akkor hullámozzunk össze-vissza!

Esős havas úton,már alig látunk ki a kocsiból. Bekapcsolom az ablakmosót,tanuló hirtelen becsukja a szemét, majd ezt mondja: Úúú, majdnem a szemembe ment!

Rutinpálya: körbe-körbe körözünk. Tanuló: Jaj, összekavarodott a kezem!

Esti vezetés: Tanuló: Sötétben is úgy kell ilyen csúszós úton fékezni, mint nappal?

Vezetés közben: Otthon milyen autótok van? Tanuló: Samsung!

Vasúti átjáró: Hirtelen pirosra vált a lámpa! Tanuló: úúú, felpillant a piros!

Megyünk az úton, egy kicsit belóg egy autó az úttestre. Tanuló: Indexeljek egy kicsit?

Klinikák felől megyünk le a rakpartra. 30-as tábla van kirakva a lejtő miatt. A feloldó táblához érve (fehér alapon fekete csíkkal áthúzva) megkérdezem a tanulótól az milyen tábla? Tanuló: Úgy tudom itt szokták a halottak hamvait beleönteni a Tiszába.

Tisza Lajos Krt.-ról kanyarodunk be a Szentháromság utcába az SZTK-nál. TELI ZÖLD a lámpa, a tanulóm nyomja a féket: Miért nem megyünk? – kérdezem csodálkozva. Tanuló: nem látod hogy PIROS a lámpa, mert nem világít a jobbra zöld nyíl!

Kelemen utcai gyalogos átkelőhelyhez ér két gyalogos, a tanuló megáll, majd átengedi őket: Tanuló: Ezért a vizsgán kapok plusz pontot? Én: Persze! Négy plusz pont után elüthetsz egy gyalogost! Tanuló: Komolyan?

A Lámpánál állunk és várunk a zöldre. Tanuló: Amikor egyenesen zöld lesz, akkor lesz Zöld előre is? Érti ezt valaki?

Móravárosi krt. A besorolás rendjét előjelző táblához érve megkérdezem a tanulót, milyen tábla ez? Tanuló: Használati útmutató az útkereszteződéshez!

Kossuth Lajos sgt – Nagy krt kereszteződésben zöld a lámpa, tanuló lelassít, majd megáll: Miért állunk meg, zöld a lámpa?! Tanuló: látom, de úgyis mindjárt átfog váltani és nem akarok bele menni a sárgába!

Tanuló: Vili! Olyan nehéz benyomni a kuplungot, nem lehetne kicserélni a Tiedre? Átszerelhetjük, de ez rajtad nem segít!

Leesett a hó. Az autóval megcsúszunk a fékezésnél a lámpa előtt! Tanuló: Úristen elkopott a fékem!

Első óra a rutinon! Tanuló: Ez a baloldali izé ( kuplung) extra a kocsiban vagy alapfelszereltség? A mienkben nincs ilyen, fater meg azt mondta luxus autónk van!

Két villamos jön közvetlen egymás után, tanuló megáll, majd azt mondja: He he észre vettem a villamost! Ahogy elmegy az első villamos, hátra nézés nélkül neki a villamosnak! Befékezek: Ne menjünk neki a villamosnak! Tanuló: Észre sem vettem, hogy leszakadt a vége!

Tanuló: tök jó csizma van rajtam, legalább ebben érzékelem a KUPLUNGOKAT!

Próbáljunk egyenesen menni az úton és ne csellengjünk! Tanuló: Nem csellengek, csak melegítem a gumikat, hogy ne csússzon az úton! Hahóóó! Ez nem F1-es autó!

Tanuló: Most nem értem, ha jobbra kanyarodok, miért indul be az ablaktörlő! Valamivel össze van kötve? Én: Az a baj, hogy Te az ablaktörlővel szoktál jobbra jelezni! Tanuló: basszuuuus! Ne ird be kééérlek!

Gyalogos-átkelőnél áll egy gyalogos! Nem engedjük el! Én: Ezt a gyalogost át kellett volna engedni! Tanuló befékez: most akkor tolassak vissza?

Leesett az első hó! Megjön a tanuló, beül a jobb oldalra a helyemre. Én: Most miért oda ülsz? Tanuló: A hóban is én vezessek?

Rutinon: Tanuló: Melyik a féklámpa kapcsoló? Én: olyan nincs, ha rálépsz a fékre, akkor világít a féklámpa. Tanuló: Akkor csak egyszer rálépek, majd kiszállok és megnézem, hogy világít-e? Én: Ha olyan gyors vagy mint Superman, akkor igen, így is lehet!

Tanuló: Nem értem miért nem indul a kocsi,pedig tövig be van nyomva a kuplungom! – Pont ezért!

Második óra a rutinon: Tanuló: A múltkor is erről volt a kormány? Olyan fura!

Vezetés közben: Tanuló: Vili! Mikor múlik már el ez a gyomorgörcs? Én: A Tied, vagy az enyém?

Azért fulladtam le,mert az előző tanuló elállította a váltót!

Rutinpálya 6. óra Tanuló : Vegyük már át a pedálokat! Fék, kuplung, gáz. Én: Nem! Tanuló: Na már megint mi változott? Ha állandóan változtatod a pedálokat, soha nem tanulok meg vezetni! Nagyon jóóó! Azt hittem viccel, de neeem!

Móravárosi krt. Én: Hova rohanunk 50-nel, mikor 30-as tábla van kirakva! Tanuló: Láttam azért jöttem be a belső sávba, itt lehet menni, nem? A 30-as csak a külső sávra vonatkozik! Lehet ez már a 2023-as KRESZ!

Vasárnap! Tanuló: Vasárnap is meg kell állni a STOP táblánál? Ilyenkor nincs is forgalom! Hát igen, mond valamit…

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Pap Alexander says:

  Véletlen visszafele nyomtam be a kuplungot xD

 2. Sándor Borsos says:

  Hatalmas szösszenet!!! 😀 😀

 3. Mónika Jóljárt says:

  ÁÁÁÁÁ!!! Ezek nagyon jók! Én majdnem sírtam némelyiknél!!! 😀

 4. Móni Hídvégi says:

  Nagyon jó!!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!