Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Magyar flashmob a Times Square-en (videók)

2014. június 4-én este, a Hencida Néptáncegyüttes berkein belül működő Steps For Culture elnevezésű, táncosokból és muzsikusokból álló csoport flashmobot hirdetett a Times Square-en, a New Yorkban élő magyarok közreműködésével. A villámcsődület célja a magyar diaszpóra megszólítása, aktivizálása zene és tánc által volt.

 

 

8

A Steps For Culture csoport azzal a kifejezett és különleges céllal jött létre, hogy a határokon kívül élő magyarokhoz szóljon. A közösségben olyan profik, amatőrök, hivatásos és önkéntes tagok vesznek részt, akik számára a magyarság összetartása missziós feladat. A cél: a tánc és a zene segítségével kulturális lökést adni a határon túl élő magyar közösségeknek, erősíteni az anyaország és a diaszpóra közötti kapcsolatot.

8

A villámcsődület további helyszínei: Sao Paolo, Buenos Aires, San Francisco, Perth, Sydney, Zágráb, Innsbruck, Montreal, Sarasota, Budapest, Várpalota és Brisbane. 

8

A Times Square-en rengeteg lelkes magyar gyűlt össze – fiatal és idősebb egyaránt -, hogy vidám zenével és tánccal, meglepetésszerűen uralomba vegye a 44. utca és Hetedik Sugárút környékét. A flashmob sikeresnek bizonyult. A magyarokon kívül több amerikai nézelődő is bekapcsolódott a táncba, a Times Square Mickey egere tátott szájjal hallgatta a hegedűslány szólóját és a japán turisták is inkább a magyar flashmobot fényképezték, mint a járkáló Szabadság-szobrot.

8

Az összejövetel szervezői meghatottan köszönték meg a résztvevőknek az érdeklődést, valamint azt, hogy jelenlétükkel különlegessé tették ezt az alkalmat. Bizonyították, hogy a határon kívüli magyarság összetartására számítani lehet.

További beszámolók a forrás oldalon: tinkmara.blog.hu

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!