Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

78 éves vegán testépítő motivációs üzenete! (videó)

A 78 éves Jim Morris valamikor Elton John személyi testőre volt. Lehetne csupán erről híres, de ennél sokkal többről van szó. Saját tapasztalatai alapján, közlendője van a világgal.

 

 

8.j

“Gondolkodj, mielőtt eszel! Étkezz vegánként, ez segít megelőzni az elhízást, szívebetegséget, rákot, cukorbetegséget és a stroke-ot(gutaütést). Vedd kezedbe az egészségedet! Légy vegán!” – üzeni Jim, a plakátján.

Jim egyértelműen ezt jelöli ki a legjobb útnak ahhoz, hogy megnöveljük a várható élettartamunkat és minőségibb életet élhessünk. Ő törte meg a testépítésben a “szín” akadályt, és most kinevetteti a kor akadályt is benne.
Jim, a PETA – People for the Ethical Treatment of Animals rangidős és oszlopos támogatója, aki többször szót emel az állatok védelmében, a vegán táplálkozás mellett. Hangsúlyozza, hogy soha nem késő, hogy humánus döntéseket hozzunk mind az egészségünk, mint az állatok érdekében. Ő maga 50 éves volt már amikor vegetáriánus lett, majd 65 évesen váltott vegánra. 
(A vegetáriánus egy összefoglaló szó = akik húst nem esznek. 
A vegán, olyan ember aki NEM ESZIK: 
-húst, beleértve a halakat se 
-tojást 
-tejterméket 
-zselatint
-mézet
-kerül minden állati eredetű adalékot
-nem visel se bőrt, se szőrmét
-tisztálkodó és tisztító szereit se tesztelték állatokon, nem tartalmaznak állati eredetű adalékokat.)

Egy PETA interjúban elmesélte, hogy noha egész életében testépítő volt, megviselte az egészségét a hús-, és tejtermék fogyasztás, kétli hogy ma is élne, ha továbbra is az egészségtelen állati alapú étrendet követné. A tények azt mutatják, hogy nem csak fizikailag érzi jobban magát attól, hogy gondosan megválasztja mivel táplálkozik, hanem érzelmileg, mentálisan is sokkal felszabadultabb a tudat miatt, hogy egy állatnak sem okozott szenvedést.

 

Bár nem mindenki szeretne úgy kinézni, mint egy testépítő, a legtöbb ember szeretne fitt és egészséges lenni az aranyéveiben. Tanulmányok kimutatják, hogy a vegetáriánus és vegán életmódot folytató emberek átlagosan 6-10 évvel tovább élnek a húst fogyasztóknál, valamint sokkal kevesebb valószínűséggel szenvednek krónikus betegségektől.

Nem tudom a jó öreg Arnold mennyi húst eszik, és miért ez a nagy különbség, de a kép magáért beszél:

arnold jim

Mondhatnánk, hogy Jim Morrison egyedülálló eset, de ez nagyon nem így van! A következő bivalyerős testépítők szintén kizárnak mindent, ami állati eredetű, mert a vegán életmódot követik:

8.j

Torre Washington

8.j

Derek Tresize

8.j

Joel Kirkilis

Végül egy felsorolás (névre kattintva nyílik), amiben csupa vegán atlétikást találsz. Egyikük sincs szakadt állapotban. Ez megnyugtató, igaz?

Mindannyian vegánok

Ki-ki levonhatja a tanulságot a maga számára a fentiekből.
Én nagyon elgondolkodtam, és azt hiszem itt kezdődik minden változás…

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás 1., 2.

Lapozz tovább a témában az “Idősnek érzed magad a sporthoz? Fegyencedzés 64 évesen! című bejegyzéshez!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 78 éves vegán testépítő a cím :), ergo nem túl siheder. Az oldalon van több 70 körüli, na és a videóról nem is beszélve 🙂

  2. Kán Sár says:

    perszee hogy egyik sem szakadt, mivel mindegyik testépítő és többnyire fiatal. Ilyen korban senki sem az. Egyébként meg meg kell őket nézni majd hogy mindegyik meddig fognak élni és hogyan, ugyanis erre még nincs rendes létszmú kontroll csoport 🙂

  3. Köszönöm szépen, csatlakozom a csoportokhoz! 🙂

  4. Petra Vitéz says:

    Kedves Gini! Nagyon örülök, hogy itt is olvashatok a témáról. Ha majd megszületik benned a szilárd elhatározás, szívesen segítünk , elég jó kis vegán csapat jött össze, akik sok szuper tanácsot tudnak adni. 🙂 Keresd a facebookon a Vegan in Hungary csoportot vagy a VegaNinja oldalt, vagy gyere el egy vegán piknikre. Együtt, segítséggel ezerszer könnyebb. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!