Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ilyen a zambiai gyerekek arca, amikor ivóvízhez jutnak (videó)

Az afrikai emberek zöme azért szomjazik, mert bár  vizük lenne, a kormányzat képtelen célba juttatni. Az éltető vízért milliók kelnek útra hajnal hasadáskor és gyalogolnak 10-15 km-t is azért, hogy vizet vigyenek családjuknak.
El tudod ezt képzelni úgy, hogy tudod két lépésre találsz az épületben egy vizes blokkot, ahonnan tisztított, friss víz zubog ha megmozdítod a csapot?

 

 

8

Egyes gyerekek naponta háromszor is megteszik ezt az utat annak érdekében, hogy családjuknak ivóvizet vigyenek. Sokuknál ez azt jelenti, hogy a dzsungelen kell átvágniuk ezért.
A szinte ihatatlan minőségű víz és a higiéniai állapotok következtében, naponta több mint 1600 gyermek betegszik meg Zambiában, akiknek nagy része sajnos meg is hal. Nagyobb számban betegszenek meg a víz hiánya vagy tisztasági állapota miatt, mint ahányan malária vagy HIV vírus következtében.

Az alábbi videó, a Word Vision Water projekt által készült, akik gyerekeket juttattak tiszta, iható vízhez. A falu lakóiban olyan reakciót váltott ki az, hogy ivóvízhez jutottak általuk, amire nem igen léteznek szavak.

Violet – a filmben szereplő egyik kislány -, meghatódva meséli, hogyan megy naponta háromszor vízért, amivel nagymamája, testvére és Ő maga élik túl a hőséget és állandó szomjúságot. A kislány arról álmodozik, hogy egyszer orvos válik belőle. De vajon hogyan lesz orvos egy olyan kisgyermekből, akinek naponta háromszor kell átvágnia a dzsungelen, hogy vizet hordjon, és még iskolába se tud járni emiatt?
Ezeknek a gyermekeknek a világ legnagyobb kincsét az iható víz jelenti, amely biztosítja számukra, hogy egészségesebbek legyenek, és legyen idejük a tanulásra.

“1426 fő került be az amerikai Forbes felmérése szerint, a világ leggazdagabb embereinek listájára. Az ő kezükben összesen 5,4 trilliárd dollár koncentrálódik, miközben több mint egymilliárd ember éhezik, szomjazik és nyomorog.”

Nem jól van ez így gyerekek… nem jól…
“Valami nagy nagy tüzet kéne rakni, hogy melegednének az emberek…”

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!