Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az édesanya, aki megölelte lánya gyilkosát! (videó)

A 14 éves Jordyn Howe elővette hátizsákjából az apjától elcsent  töltött pisztolyt az iskolabuszon, mely elsült és eltalálta a mellette ülő Lourdes “Jina” Guzman-DeJesus-t, osztálytársát és barátját. Jina-t a Miami-i Gyermekkórházba szállították azonnal, de belehalt sérüléseibe. Mindez két évvel ezelőtt történt.
Hogy miért érdekes számunkra egy ilyen régi hír? Mert most igen tanulságos és megható csattanót kapott ez a tragikus történet!

 

 

8

Lourdes és Jordyn

8

Jordyn azonnal javítónevelő intézetbe került, ahol 1 évig egy programban vett részt, mely felkészítette, hogyan fog közreműködni egy felvilágosító üzenet terjesztésében, melyet utolsó bírósági tárgyalását követően fog elkezdeni. Iskoláról iskolára jár majd és beszélni fog másoknak az erőszakról, fegyverviselésről és 21 éves koráig az állam felügyelete alatt lesz. A fiú tökéletesen megértette, hogy a tettéért – noha az nem tervezetten történt -, vállalnia kell a felelősséget, és teljes együttműködéséről biztosította a bíróságot. Mégis nehéznek bizonyult, amikor az újra tárgyalás napja felvirradt, mert Lourdes édesanyjának szemébe kellett néznie újra.

8

A lány édesanyja az első tárgyaláson – jobbján ügyvédjével -.

Ellen Sue Venzer bírónő – aki régi motoros a szakmában, több mint 20 éve vezet tárgyalásokat -, olyat látott azon a napon, amilyet még soha addigi pályafutása során.  “Húsz éve figyelek emberi sorsokat, tragédiákat a tárgyalóteremben, de soha nem gondoltam, hogy ilyesmi is előfordulhat egyszer …” – mondta a bírónő arról, amit Lourdes édesanyja tett.

Miután megszületett az ítélet “vétlen emberölés és gondatlan fegyverviselés  bűntettében” és fel lett olvasva a fiúnak mit vár tőle a bíróság a továbbiakban, felálltak és indulni készültek. Ekkor Lourdes anyja odalépett hozzá és melegen átölelte!
Jordynt ez annyira váratlanul érte, hogy sírva fakadt és azt hajtogatta: “Sajnálom”.  A bírósági szobában teljesen megdermedt a pillanat, olyan mély és erős érzelmek kavarogtak, hogy teljességgel letaglózott mindenkit. Az asszony ügyvédje kikerekedett szemekkel figyelte az eseményeket.

8

8

A nő, megbocsájtott lánya gyilkosának. Érezte, hogy megértette a tettének súlyát és a feladatot, ami rá vár.
“Soha nem tudtam volna elképzelni, hogy egy anya képes megölelni gyermekének gyilkosát!” – mondta elképedve a bírónő, és megkérte, hogy lépjen az asztalához, szeretné megszorítani a kezét.

/Lábjegyzet: az idióta fegyvertartást korlátozni kellene végre az USA-ban, és talán kevesebb gyerek esne áldozatául a rendszernek…/

Ajánlott film:

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Simon Lea says:

    végre hír egy olyan emberről, aki a legmagasabb szinten reagált!

  2. Éva Nagy says:

    Hát le vagyok döbbenve.Szerintem egy olyan ember akinek a gyermekét akár egy ujjal is bántják,és az a szülő szereti, előbb öli meg,mint hogy megöleli.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!