Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Csak 2 perc a címe annak a videónak, amit mindenkinek látnia kell!

Nem mondom, hogy nagy szabálykövető vagyok, de valahogy a mozgássérült parkoló mindig is tabu volt számomra. Fontosnak tartom, hogy a bejáratokhoz közel tudjanak leállni, és biztonságosan bejutni. Nem tudom Te hogy vagy vele, de ezután a film után átgondolod a világodat, ha eddig nem tartottad tiszteletben azt a kerekesszékes fickót, akit a betonra festve látsz a parkolókban!

 

 

Ezt a VIDEÓ-t mindenkinek látnia kell!   Doily.hu

Szóval van itt ez a kisfilm, amit a kanadaiak csináltak, de angol feliratot már kapott. Remélem a közeljövőben megcsinálja valaki hozzá a magyart is, mert alapvető probléma nálunk, hogy simán beparkolunk a mozgássérültek helyére. Valószínűleg a kanadaiaknál is küzdenek ezzel, mert a film náluk született meg.

A történet szerint, megérkezik egy házaspár a bevásárló központba, ahol is a bejárathoz közeli mozgássérült parkolóban állnak le azzal, hogy csupán 2 percre ugranak be. Eközben látjuk, amint egy valóban kerekesszékkel közlekedő srác is parkolóhelyet keres, de miattuk nem tud a bejárathoz közel kiszállni az autójából. Ez nem kevesebbet jelent, mint egy “extrém sportot” számára, ugyanis az autók holtterében kell végig gurulnia, mögöttük…

A párbeszédek közhelyesek. A házaspár férfi tagja arról szónokol, hogy Ő ugyan megérti, hogy van ez a mozgássérült parkoló dolog, hogy matricájuk van meg ez a privilégiumuk, hogy a bejáratnál állhatnak meg de Ő csak 2 percre ugrott be, ráadásul 2 hatalmas zsák cuccért, amit nem is akar messzire cipelni majd. A nő még csak-csak győzködné, úgy erőtlenül, de aztán hagyja, hogy megnyugtassa az Ő lelkiismeretét is hites ura.
A srác közben egy telefont kap – valószínűleg az édesapjától – amiben arról értesül, hogy egy kedves ismerőse megérkezett, és hamarosan láthatja is.
Tele tervekkel száll ki az autójából –  jó messzire a bejárattól -, és átülve a kerekesszékébe, elindul a parkoló autók mögött, abban a bizonyos holttérben…

2 perc. Csak 2 perc – az élet – néha.
Pontosan ennyivel többet kell megtennünk a két lábunkon, ha távolabb kell megállnunk a bejárattól. Nekik, a kerekesszékükben hány perc az élet, ha nem találnak közeli leálló helyet?
A filmbeli házaspár elhajtott azzal a tudattal, hogy “nem ártottak senkinek” azzal a szabálytalan parkolással, pedig…
Nem kellett keresnem se nagyon, a gugli töménytelen sok példát dob erre, figyelj:

5

6.arc

3

6

3.1

3.2

 

7

Angliában tavaly ugyan így közhasznú ‘anyázásba’ fogtak a mozgássérült parkolók szabadon hagyásáért, főként ily módon:

3

“Ez a mozgáskorlátozottak parkolója, mindenki más adjon hálát az Úrnak, hogy az övé még egy kicsit arrébb van.”

4

“Sokan azok közül, akik korábban illegálisan parkoltak itt, mostanra már legálisan tehetik ezt. Nem gondolja, hogy a sors mondani akar valamit?”

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!