Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Vizuális környezetszennyezés avagy a halállista

Megpróbálok megüdvözült Buddha képpel tekinteni a világba, de hát megvert a Jóisten valamiféle szépérzékkel, ergo van véleményem ha bekúszik a látómezőben valami tőlem életidegen tárgy, amit ember visel. A véleményemet pedig arra alapozom, hogy kiég tőle a retinám.
Persze ízlések és pofonok, de  van amire nincs mentség. Megpróbáltam összeszedni a halállistát, amit a közvélemény formált.  Ez tehát nagyjából a nép dekrétuma azok felé, akik az alábbiakban bűnösök:

 

 

1. Könyörgöm a rövid ujjú ing, nem ing! Vegyél hosszú ujjút és hajtsd fel az ujját!

2. Még mindig nem dobtad ki a barna NDK-s szandált? Esetleg azt hitted ha veszel egy ocsmány MBT szandit, az már esztétikus és bátran hordhatod egy fehér zoknival? Soha, semmilyen körülmények között ne erőltesd a szandál-zokni kombót! Térd alatti gatyóval pedig egyenesen életellenes bűncselekményt követsz el!

szandizokni


3. Miből gondolod, hogy az ujjatlan pólót felveheted utcára? Főleg ha egy szolid hónalj kutya is kikandikál, meg van egy kis izzadságszagú pisztolytáska is mellé. Otthon kerti munkához, vagy edzéshez oké, na de a városban?

4. Ha van még otthon övtáskád azonnal dobd ki! Az Oakley szemüveget is..igen azt is, mert nem fogod kibírni, hogy ne csak sporthoz használd, hanem napközben öltönyhöz is azt vedd fel.

homártasi nagy


5. Ha elegánsan mész valahova mit keres a hátadon a hátizsák?! Esedezem, vegyél egy aktatáskát!

6. Kockás rövid nadrághoz csíkos póló?! Minden nap látok ilyen izéket, akik köztünk járnak és a mi nyelvünket beszélik és ezt hordják. Nem bolygót tévesztettek, hanem minimum univerzumot.

7.  Öltöny nyakkendő, de a nyakkendőtűt tessék kidobni, a gumitalpú cipővel egyetemben.

8.  Ma strandon voltam, még mindig láttam, hogy van aki fecskét hord.
Majdnem kiszúrtam a szemem egy műanyag villával.

homártasi 1
Utóirat: Ha egy bizonyos méretet elér a hátszőrzeted (mediterrán szakkönyveket elő!), esetleg gyantáztasd, nem baj ha taknyolni készülök a strandon és nem tudok zuhanás közben belekapaszkodni!

Ezenkívül worldpeace, de tényleg! 🙂

Szerző: Gini Papp – Zacc
(Facebookon közszájonforgó és hosszú évek begyűjtött saját tapasztalata mondatta)

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. contle says:

  Háhh, ennek kb. a felét rendszeresen csinálom. És nem kifejezetten zavar. Őszintén 😀

 2. Gini Papp says: (előzmény @Willow)

  Nem, nem ez a legfontosabb. Éppen ezért írok sok másról is. Ez egy nyári téma volt, mert hát Istenbocsá’ ez is én vagyok. Társadalomkritika inkább, mint egyéni. De ez az én szocproblémám 🙂 Szóljá’be. Demokrácia van nálam.

 3. Willow says:

  De kritikus valaki. Igazad van, de mit kell ezt túlcsamcsogni..tényleg ez a legfontosabb a mindennapokban.
  A fecskés pont elég vicces…felteszem nem gondoltál bele, hogy ha valaki több száz..akár esetleg 1-2 km-t úszik, azt fecskében szokás. Versenyeken sem bőszárú közel térdig érő shortokban úsznak.
  Persze azzal is tisztában vagyok, hogy “ne szóljak be”, “ha nem tetszik, nem olvassam” stb, stb..de hát véleményt nyilvánítani mindenkinek szabad, pont mint Neked.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!