Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Vajon hazudunk a Facebookon magunkról? (videó)

Amikor az alábbi videót végignéztem, egy kettősség indult meg bennem. A történet szeretné bemutatni, hogy hogyan “hazudunk” a Facebook-on. Elmeséli főhősünk szemszögéből amit általánosságban Te is tapasztalhatsz a hálón. Kinyitod a közösségi csatornát és leömlik az üzenőfaladra, hogy az ismerőseid szerelmesek, ölelkeznek, csücsőrítve buliznak, a legszebb helyeken nyaralnak csoki barnára sülve, a legfinomabb ételeket és italokat töltik magukba, kalandorok, bulihuligánok, lazák és füligmosolyok. Emberünk is ezt követi végig az üzenőfalán, miközben a taposómalomban van, szürkére fakult kapcsolatában. 4 Elkezd valótlan dolgokat posztolgatni (Ő is), és láss csodát, sorban jönnek a “tetszik”-ek. Lájkalkoholistává válik.  Rákap az ízére a figyelemnek, a népszerűségnek, az álmodott valóságnak. Egy bonni kutatócsoport felméréseket készített okos telefont használó fiatalok szokásaival kapcsolatban. Kiderült, hogy a 17-23 évesek, NAPONTA 135 alkalommal (!) használják a telefonjaikat. /Az eredmény egyenlőre nem reprezentatív./ Egy korábbi próbatanulmány szerint, egy átlagos felhasználó, minden 12.percben nyúl a telefonjához, így naponta 80 alkalommal aktivizálja a készülékét. A kutatók szerint legtöbbször a Facebookot és a Whattsapp  appokat használják a felmérésben résztvevők – írta a MTI.

 

 

Lássuk hát a videót:

Ha hiszünk annak a képnek ami az üzenőfalunkról összeáll, könnyen lehet, hogy a depresszióig vezethet, hiszen azt látjuk, hogy mindenki boldogabb és színesebb életet él nálunk. De valóban így van ez? Induljunk ki belőlem egy rövid időre. A falamon folyamatosan pozitív és vicces dolgok vannak, néha fotók a lányomról – naná, hiszen imádom 😀 -, talán még éppen aktuális, kedvenc zenék, és nem kamu segítség kérések. (Ezeknek általában utána járok, hogy ne hoax legyen.) DE! Senki nem tudja rólam, hogy a párom torok vagy gégerákkal küzd – csak a hozzám nagyon közel állók -, és ma kapta a 6. kemoterápiáját, és a 23. besugárzását. Mindennap magába erőlteti a folyadékokat, amit ki is hány. Éjjelente a fajanszot markolja és ég az egész szervezete, mert ezt az utat választotta. Azt sem tudják, hogy ez nekem dupla arcul csapás volt, mert holisztikusan, alternatív módon állok a betegségekhez, és azt reméltem Ő is ezt fogja tenni. Nem azt választotta, hanem a számára elfogadhatóbbat, ezért ebben támogatom most. Nem tudják, hogy éppen ma szállt volna fel a gépünk, és tett volna le hajnalban Hurghadán, ahova a lányom vágyik két éve, mert noha kicsi még, sok-sok előző életére emlékszik szinte baba kora óta, az egyik Nefertiti-hez köti, és látni szerette volna a valamikori lakhelyét. Nem, nem ezeket írom ki, mert úgy érzem, hogy senkinek nem segítek azzal, hogy a nyomasztó dolgokról beszélek, még magamnak sem. Sőt, magamnak egyáltalán nem, mert én a belső tengeremen evezek, nem kifelé élek a magánügyeimet tekintve. Szóval a Facebook profilom “hazudik”. De valóban hazugság ez? Hazudok azzal, hogy Te nem ezt látod belőlem? Vagy kíméletesség és diplomácia? Ha gyanakszol, hogy mások jobban élnek nálad, vesd el a gondolatát máris! Azzal, hogy a falakon jó dolgokat látsz, lehet hogy Téged óvnak, és nem akarnak terhelni a magánéleti gondjaikkal. És ha valaki ténylegesen egy mesevilágot épített ki magának rajta, kit zavar? Minden csak illúzió…

Amikor a gyermek emlékszik előző életeire – írásom a lányomról ITT található!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Nagyon édes vagy Mackólány, köszönöm! 😀

 2. Mackólány says:

  Kedves Gini!
  Elgondolkodtató volt az írásod,több szempontból is.
  Ismeretlenül is sok erőt kívánok,és azt érzem,a pozitív gondolkodás segíteni fog.
  Szeretettel:Mackólány

 3. Gini Papp says: (előzmény @szandor)

  Hálásan köszönöm! Minden pozitív gondolat és energia itt van érezhetően 🙂

 4. szandor says:

  Kedves Gini!
  Így ismeretlenül, kérem Isten segítségét, és áldását rátok, és mérhetetlenül sok szeretetet , egészséget Mindnyájatokra!

 5. Egyetértek Mona, és köszönöm a jó kívánságodat!

 6. hellomoncsi says:

  Az én életem egy kötéltánc. De most sem fogom elárulni, miért 😉
  Vélemény: minek megosztani ismerős ismeretlenekkel minden szívfájdalmunkat? Hogy kapjunk egy “lájk”-ot, aztán elfelejtsék? Aki nem barát, azt úgysem érdekli, úgysem tud/akar segíteni, és nem is tartozik rá. A facebookon mindenki csak játszik. Szerintem.
  Nektek pedig ismeretlenül is sok kitartást!
  (A blogod pedig (ön-)lélek-gyógyításra is jó.)
  Mona

 7. Nagyon szépen köszönöm Ercsike, sokat jelentett! Pontosan így érzem, a magam illúziójában én teremtem meg a jelent és a jövőt is, ezért nem mindegy mire fókuszálok. Szeretettel ölellek viszont!

 8. Nagy Erika Izzó Víztükör says:

  Drága Gini!

  Néhányan jó ideje sejtjük, tudjuk, hogy valami van körülöttetek. Mint hogyan Te is viszont.. Mégis úgy gondolom, hogy nem hazugság, amit mi teszünk, hiszen ezzel teremtjük meg magunknak azt a lehetőséget, ami később majd valósággá válik. Ahogyan Te is írtad, azzal, hogy sanyargunk, senkinek sem segítünk, de legkevésbé magunknak nem. Értem, és érzem miről írsz, mert ugyanezt tapasztalom. Nagyon sok kitartást, győzelmet kívánok, és meleg ölelésem küldöm Nektek: Ercsike .


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!