Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Soha nincs késő, hogy a család újra egymásra találjon! (videó)

Az apa-fiú kapcsolat, napjaink fő mentálhigiénés problémája és feladata. Általában az apák vállát nyomja a család eltartásának nyomasztó feladata, áldozatokat kell hoznia érte, mely néha azt jelenti, hogy elbillen a mérleg a munka javára. A családi élet teljesen megromolhat, ha nincs jó szervezés. Akár hogyan is, de főleg a kamasz gyerekeknek nagy szükségük van a szülői mintára, figyelemre, támogatásra. Ha ez elcsúszik, borul minden. Szinte helyrehozhatatlan ellentét lép fel a szülő és a gyermek között emiatt. Ha a gyerek “deviánssá” válik, ott mindig rá kell nézni a szülői mintára. Ok nélkül senki nem lesz renitens, problémás. Ők csak kis tükrök. Bennünket, szülőket tükröznek. A kamaszkor a maga viharos időszakával szinte a túlélésre játszik, identitás problémákkal küzdő, felnőtté válni akaró kisemberek megfeszített munkájáról szól. Ha ebből az egyik szülő – bármilyen oknál fogva is – kiesik, nem számíthat a gyerek a támogatására, nagy sérüléseket szenved el a család, mint egység.

 

 

4.1

Egy nagyon szép rövid filmet hoztam Kínából, amiben egy apa-fiú ellentéttel indít a rendező. Az apa nagyon nehezen viseli kamasz fia viselkedését, ami elüldözi a gyereket a háztól. Aztán történik valami, ami miatt az apa újra képes a saját szerepébe csúszni. A segítőébe, a türelmes, áldozatkész, gyermekére teljes mértékben figyelőébe…
Gyönyörűen mutatja meg ez a reklám, hogyan tudunk bármilyen messziről is visszakanyarodni a családi egység megerősítéséhez, hogyan értjük meg egy pillanat alatt, hogy nincs fontosabb, mint a család. És akkor végre, képeseket leszünk 100 %-ig belehelyezkedni a szerepünkbe.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás: youtube.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!