Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tudta, hogy amputálni fogják a lábát, és úgy döntött nem sajnálja magát!

A 23 éves Joe Pleban tudta, hogy hamarosan végérvényesen megváltozik az élete, mert bal lábát részlegesen amputálni fogják. Miután éveken át boka problémák gyötörték, jó indulatú daganatok és ízületi gyulladás, végleg elunta a fájdalmakat és maga döntött arról, hogy június 25-én orvosok kezére adja a lábát. Miután a dátum véglegessé vált, Joe ünnepelni akarta a lábát, és az életet, különleges sorozatot hozott létre ennek az időszaknak az emlékére. 55 Elsőként magára tetováltatta rövid életű feliratát boka felett: “kérlek itt vágj”, majd abszolút humorral útjára indította “Joe bal lábának utolsó kalandja” című fotósorozatát.

 

 

5

 Johnna Hetrick, Joe barátnője jó partnernek bizonyult a vicces sorozathoz

A mindig aktív életet élő srác – rögbizett és snowboardozott -, nem akarta, hogy a fájdalmak hátráltassák az élet szeretetében.

1D274906381323-today-joe-pleban-140716-05.blocks_desktop_medium

A Firefly zenei fesztiválon a Royal Teeth együttes tagjai pózolnak Joe utolsó kalandját élő bal lábával

Amikor a műtét dátuma végleges lett, egy hónap volt még az amputációig. Joe és barátnője egy bakancs listát készített erre az időre köztük, ejtőernyőzés, paintballozás, karibi utazás, zenei fesztivál.

Joe létrehozott egy facebook oldalt, ahol már több 10ezer követője van és ahova rendszeresen posztol képeket. 5 6 6 5 5 Az egy hónapba minden belefért, Joe és barátnője minden hétvégét aktívan, a bakancslista szerint élt meg. Tele humorral és félelem nélkül. Majd június 25-én Joe befeküdt a műtétre. Küldetését, hogy a hasonló helyzetben lévő embereket pozitív gondolkodásra, hozzáállásra késztesse, bevégezte. 5

“A műtét előtt meg akartam mutatni a fiataloknak, hogy ‘Hé, az amputáció nem olyan, mint egy halálos ítélet, nem vagy korlátozva, kapsz egy új lábat, és azt fogsz csinálni az életeddel, amit csak akarsz!’ “.

Joe részletesen beszélt a műtétet megelőző érzéseiről. Elmondta, hogy rengeteget köszönhet Tony Meehannak, aki testileg és lelkileg is segítette a műtétre való felkészülésben. Annak ellenére, hogy biztos volt a döntésében, természetesen idegesen várta a műtét reggelét. “Tudtam, hogy helyesen döntöttem, de egy ilyen életet megváltoztató esemény előtt nagyon ideges az ember akkor is. Ott ültem az előkészítőben, és a szívem majd kiugrott a mellkasomból. Végig futott rajtam, hogy ‘óh Istenem, hát tényleg megtörténik’.” Amikor felébredt a műtétet követően, azt várta, hogy ki fog borulni, de arról mesél, hogy nem így történt. Teljesen nyugodtan fogadta a látványt.

5

Dr. Christopher Attinger sebész, aki eltávolította Joe lábát, a mindig bohóc sráccal

Voltak fájdalmas részei a gyógyulásnak, de Joe azt mondja ma sem döntene másképp. Barátnőjével tovább erősödött a kapcsolatuk és hétfőn a fiú felpróbálja lábprotézist is, melyet Reddit felhasználók által gyűjtött pénzből tudott finanszírozni. Erről Joe így nyilatkozik: “Ez egyszerűen őrület! Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy emberek adományoznak pénzt egy számukra idegennek. Ez félelmetes! Nagyon hálás vagyok érte!”

5

7

Joe már most szeretne visszatérni a megszokott életéhez, de az orvosok óva intik és azt tanácsolják, hogy legyen türelmes magához a rehabilitációs folyamatokban. “Valószínűleg nem fogok hallgatni az orvosaimra, mert eleget éltem a fájdalmak miatt korlátozva, ezért úgy tervezem, hogy minél előbb lábra állok és úgy akarok élni mint még soha” – mondja Joe nevetve.

6

Szerző: Gini Papp – Zacc Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!