Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A rák utáni élet! – 10 inspiráló átalakulás (fotók)

Eléggé testközelből tudom milyen is egy daganatos betegség, mivel a férjem éppen két napja kapta meg a 35.sugárkezelését, 1 hete pedig a 6.kemóját. Orr-garat daganat volt ( epphyfharings ) .
A kontrollok mondják majd el mi a helyzet most, de az még három hét. Mi hisszük, hogy túl vagyunk rajta. Hogy milyen volt ez a 6-7 hét? Kegyetlen. A halálsoron járt, ami végül is arra volt hivatott, hogy az életét adja vissza. Én pedig a kezét próbáltam fogni ott, ahol úgyis magányosan kell járnia. Eközben a kislányunk érzelmileg lebucskázott, hiába óvtuk mindentől. Pszichológus segítségét kértem, hogy kijátszhassa magából a történteket. Szóval, amikor az alábbi képsorokat megláttam, egészen más szemmel néztem rájuk, mint Te fogsz.  Első körben nálunk is Hodgkin’s Lymphoma-t diagnosztizáltak (nyirok rák a nyakon), aztán kiderült, hogy ez bizony torok-garat daganat, ami már a nyaki nyirokra is átterjedt. A képeken több Hodgkin’s-os túlélővel is találkozni fogsz.

 

 

6 Fej-nyak sebészet bejárata az onkológiai intézeten belül, az alsó ablakok közül balról a második ablak mellett feküdt sokáig, onnan nézett kifelé a világ egy apró részletére

Tudod, amikor először lépsz be a Kékgolyó utcai klinika kapuján, megmagyarázhatatlan erő próbál leütni a lábadról. Akkor is, ha csak  kísérőként mész oda. Olyan benyomások érnek, ami után átgondolod a világodat újra és újra. Megtanulod mik ezek a szavak: MOST és TELJESEN.

most és teljesen1Azóta, hogy soha ne felejtsem, felkerült a karomra…

Nincs halogatás, nincs félelem dolgoktól. Megakarsz élni, tapasztalni mindent, amit addig nem vettél észre. Nem érted, miért húztad az időt, hogy végre elmenj nyaralni, megbeszéld a szeretteiddel az érzéseidet, figyelj a testedre, az egészségedre… Hirtelen felértékelődik a saját egészséged, és rettentő szerencsésnek érzed magad, ha csak kísérsz oda valakit. Figyelni kezdesz a saját életedre, ami addig magától értetődő volt, szeretni kezded minden részletét. Milliónyi dolgot tudnék felsorolni, amiben megváltoztatott bennünket ez a betegség, és a 7 hetes kezelése. Órákig tudnék beszélni ezekről és legszívesebben mindenkit megállítanék akinek lefelé görbül a szája, hogy megöleljem és megkérjem, ne tegye ezt magával! A legrosszabb amit tehetünk a düh, a harag, a bánat, az áldozatszerep, amibe beleragadunk… Amikor negatív, kötözködő ne adj’Isten agresszív vagyok, hamar felismerem és jól bevált módszerem, hogy tükör elé pattanok és felszólítom magam: Elég Gini! Gyere ki a drámából! – és csodák csodája, azonnal hat. Persze a tükörig eljutni az én vehemenciámmal nem könnyű, de egyre gyakrabb, hogy nem halogatom 🙂

A betegség a lélek nyelve, a rákba nem illik belehalni! -kattints!

Jöjjenek a fotók, hogy lásd milyen az amikor az ember kiüti a rákot, és visszaerősödik! És a képek alatt néhány gondolat tőlük, hogy milyen tanulsága, következménye lett a betegségüknek érzelmileg, mentálisan…

1. Erin Bodechon, 2 éve ütötte ki az akut Promyelocytás leukémiát:

“A leumkémia túlélése pozitív emberré tett, úgy érzem rettentő szerencsés vagyok, hogy élek. A rák után minden napot ajándékként tekintek, és nem akarok elvesztegetett pillanatokat az életemben, mert kaptam egy második esélyt!”

2. Katrina Kieltyka, 3 éve ütötte ki a Hodgkin’s Lymphomát: 

“A napokban valaki azt mondta nekem ‘minél nagyobb lesz a hajad, annál jobban fogod élvezni az életet!’. Azt hittem tényleg összefügg majd a kettő. Bár a hajam megnőtt, még mindig emlékszem milyen volt a kopasz fejem. Jól éreztem magam úgy a nyári melegben, felszabadító volt, hogy nem kellett aggódnom a hajviseletem miatt. Néha átfut rajtam, hogy most is leborotválom!”

A rákot olyan barátnak tartjuk, aki kiengedte kalitkájából a lelkünket

3. Connor Moltzan, 4 éve ütötte ki a Hodgkin’s Lymphomát:

 

 

“Köszönöm a ráknak, hogy inspirálta az én FOMO-mat (olyan zanzásított kifejezés, mint a FAKE vagy EPIC, jelentése: “fear of missing out”)!”  – amikor már nincs félelem…

4. Elizabeth Engle, 8 éve ütötte ki a Hodgkin’s Lymphomát: 

 

“Igazán hálás vagyok minden napért, amit áldásként élek meg. Már nem izzadok folyton, és újra van mit leborotválni a lábamról!”

Egy inspiráló történet: Az idegsebész búcsúja az élettől és kislányától

5. Joanne Chack, 4 éve ütötte ki a Hodgkin’s Lymphomát: 

“Megtanultam, hogy a HIT, CSALÁD, BARÁTOK a megfelelő sorrend a jövőre nézve. Mélyebben foglalkozom az emberekkel, akiket szeretek, és azokkal akik jönnek az életembe. Hálás vagyok Istennek, hogy visszaadta a hitemet az emberségben. Alázatossá és hálássá váltam, és megtanultam, hogy SEMMI nem biztos!”

6. Kathleen Emmets, 7 hónapja ütötte ki a vastagbél rákot:

 

“Megtanultam létrehozni egy olyan életet, amiért érdemes küzdeni.”

7. Guy Gondron, 3 éve ütötte ki a (fej- és nyaki) laphám rákot:

 

” A rák után furcsa az élet. Az élet mindig egy küzdelem, de egy csomó dologról kiderül, hogy azért nem kell harcolni. A legnehezebb része mégis az, hogy az emberek attól félnek, hogy elkapják tőled, mert ez ragályos…”

8. Linda Mei, 12 éve ütötte ki a mellrákot:

 

“A pink, a kedvenc színemmé vált.”

9. Lindsay Goldstein, 1,5 éve ütötte ki a petefészek rákot:

“Megtanultam az életem minden részét felértékelni. A jó cselekedetekre fókuszálok, hiszen kaptam egy második esélyt, így minden sokkal pozitívabb.”

10. Erin Chack, 5 éve ütötte ki a Hodgkin’s  Lymphomát:

 

“Hálás vagyok akkor is amikor béna a hajam, mert van hajam!”

Szerző: Gini Papp – Zacc

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Drága Gyöngyike, keresd a boldogságot mindenben, amitől nevetni tudsz, ami jó kedvre derít. Fantasztikusan erős ember vagy, rátok van a legnagyobb szüksége világunknak! Szeretettel ölellek! Gini

 2. Gyöngyike says:

  Budapest Kékgolyó utca = Pécs Édesanyák útja.
  Onkológia.
  Megtapasztaltam, milyen a 35 sugárkezelés, a kemo, az iszonyatos fáradságérzés, szomjúság, éhség.
  Torok laphám rák, nyaki nyirokcsomó áttéttel. Most “járom az utam” a 6 hetes kontrollokkal. Szerencsére az eddigi leletek negatívak.
  Túl lehet élni mindent, csak az emberi reagálásokat nem !
  Nem tudnak a rákos emberekkel mit kezdeni, inkább kerülik őket (attól félnek, hogy elkapják tőled, mert ez ragályos – Guy Gondron mondta ki – sajnos az én tapasztalatom is ez).
  Hiszek a gyógyulásomban és magamban, sorstársaimnak is csak ezt tudom üzenni !
  A legszebb fotók, amiket láttam – ezek az ÉLET fényképei !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!