Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Komplett fürdőszobát rejtő buszok segítik a hajlék nélkülieket! (videó)

 Lava Mae  név egy non-profit csoportot rejt, akik mobil fürdőszobával járják San Francisco-t, és 3500 főnyi fedél nélkül élő embernek teszik lehetővé, hogy egyfajta méltósággal indulhassanak tovább, ha igénybe vették az általuk nyújtotta lehetőséget. Bámulatosan egyszerű, mégis nagyon hatékony segítséget adnak otthontalan társaiknak. Szeretném ha itthon is felkapnánk a fejünket erre az ötletre!

 

 

busz

Doniece Sandoval nevéhez fűződik a kezdeményezés, aki 2013-ban szerezett be egy kiszuperált autóbuszt, és maroknyi társával együtt, mobil tisztálkodóhellyé varázsolta át. 75.000 $ befektetéssel teljesen átalakították és két komplett fürdőszoba-wc helyiséggel, 2014 tavaszán indultak útnak vele.  A hajléktalan emberek nagyra értékelik a lehetőséget, amit a Lava Mae kínál nekik, és heti 300-500 ember örül, hogy a buszban újra emberré varázsolhatja magát.

busz

Doniece Sandoval

“A hajléktalan ember az utcán él, ezért többnyire mocskos. Mivel nincs lakása, klasszikus értelemben megszakadt az embersége, nem tud tisztálkodni, nem tud elmenni egy munka interjúra sem ennél fogva. Ezen próbálunk változtatni. Sokszor még egy zuhanyzó is elképesztő örömet és változást tud hozni emberek életében!” – mondja Doniece.
További 3 busz beszerzését tervezik, amivel együtt, közel 2000 embert tudna ellátni egy héten. 

Lava Mae  oldalán adományozni is lehet, hogy a céljuk megvalósuljon, de ha csak innovatív módon tudod támogatni ezt az ügyet, oszd meg ezt a bejegyzést kérlek!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Lava Mae 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!