Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Majdnem Buddhák vagyunk mind hidd el, még ha nem is a Bodhi fa alatt!

Vannak napok, amikor motiválnom kell magam még az ágyból felkelésre is. Gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül. Ilyenkor nehezen megfogalmazható kedvetlenség vesz erőt rajtam. Régebben hagytam magam a drámában, és elhittem, hogy ha bal lábbal ébredek, az egy elátkozott nap és kész. Aztán teltek az évek, egyre több könyv, tanfolyam, emberi kapcsolatok, és mély önvizsgálatok sora vezetett el oda, hogy megértettem, én (csakis én) döntöm el milyen lesz az a nap. És nem csak a nap, hanem az egész előttem álló élet. Mert ugye minél többször hagyom magam a “bal lábasban”, annál mélyebbre csúszok az iszapba.
Régen gondolkodom egy “majdnem Buddha” életvezetési tanfolyam elindításán, mert a tapasztalatok, amin átmentem azért, hogy megértsem mindannyian Buddhák, Coelhok, Müllerek és Mesterek vagyunk a saját életünkön belül, át kell, hogy menjenek másokba is. Meg kell értsék hogyan hihetik el önmagukról, hogy a saját kezükben a döntés, a maguk póráza. És a saját ÚT-juk Mesterei. Saját idézeteket kell gyártaniuk, nem a másokét fújni. Hiszen Tolle nem ‘szenved’ párkapcsolatban, Müller pedig már vagy 50 éve nős, Buddha is egyedül kereste a megvilágosodást, Coelho pedig bevallottan csélcsap. Nos hát, igaz amit írnak, de a saját perspektívájukból csupán. Osho nem tudhatta milyen sárga csekkek közül pislogni hónap végén reményt vesztetten, és Jézus sem érezte milyen az, amikor három gyereket kell ellátnia, miközben szeretne megbölcsülni… Persze ösztönzésnek jó, de van ott saját is, ahonnan az jött! 🙂 Hogy ezt mikor indítom el, már csak bátorság kérdése, de leginkább egy jó példát szeretnék most mutatni Neked ahhoz, hogy értsd, TE DÖNTÖD EL ki, vagy mi akarsz lenni!

 

 

Whoopi-Goldberg-Guy-Magazine

Whoopi Goldberg, akinek mondatai segíteni fognak most Neked :

„Azzal tisztában voltam, hogy a vizet nem tudom borrá változtatni és macskákat sem tudok megtanítani franciául beszélni. De azt is megtanultam, hogy ha valamihez előítéletek nélkül közelítesz, anélkül hogy előre eldöntenéd, milyen az valójában, akkor előtted hever a világ.
Amit csak megálmodsz, azt meg is tudod valósítani. Hiszem azt, hogy ott vagyok, ahol lenni szeretnék, bármilyen helyzetbe vagy körülmények közé helyezem éppen magam. Hiszem azt, hogy egy félárva lakótelepi kislány Manhattan mélyéről, aki maga is lányanya lesz, hét év segélyen és alkalmi munkán való tengődés után végül mégis filmszerepet kaphat.
Úgyhogy igen, ha engem kérdezel, bármi lehetséges. Tudom, mert megéltem. Tudom, mert a saját szememmel láttam. Tanúja voltam olyan dolgoknak, amelyeket a régiek csodának hívtak, de azok nem csodák. Hanem megvalósult álmok. Emberi lényekként képesek vagyunk megteremteni a paradicsomot, és a saját kezünkkel javítani egymás életén. Igen, igen, igen – lehetséges.
Ha valami még nem történt meg, az nem azért van, mert nem történhet meg vagy nem is fog, csak még nem jött el az ideje.
(Részlet Pam Grout: E2 ENERGIA A NÉGYZETEN c. könyvéből)

Szerző: Gini Papp – Zacc

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gini Papp says: (előzmény @Heni)

    Köszönöm szépen, mindig jól jön a pozitív visszajelzés 😉

  2. Heni says:

    Szia gini! Ez a cikk úgy ahogy van tökéletes :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!