Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A muzulmán férfi mezítláb sétált haza az esőben, vajon miért?

Surjit Singh Virk – szolgálaton kívüli buszsofőr – hazafelé utazott egy vallási felvonulásról (Kanada, Surrey), amikor szemtanúja lett két idegen rendkívüli találkozásának. Hideg, esős szombati nap volt, karácsony előtti időszak. Egy férfi mégis csak zacskókat viselt a lábán, mert nem tellett neki cipőre. 

 

 

2

Ő is felfigyelt az utasra, aki a hideg ellenére, csak egy fekete pólót, elhasznált nadrágot viselt magán, lábait kék (kórházakban használatos) zacskóba rejtette. A következő megállónál egy muszlim férfi szállt fel a járműre, és a szegényesen öltözött férfi mellé ült le. Oldalra pillantott utastársára, majd lehajolt, és csendesen, feltűnésmentesen levette a cipőit és zokniját. Az őt figyelő Surjit megdöbbent, nem értette miért tette ezt, vajon imádkozáshoz készül a buszon? Majd meglátta, hogy a férfi alig észrevehetően, a mellette ülő felé tolja lábaival amit levett. Csendesen csinálta, mint aki nem akarja, hogy bárki is felfigyeljen erre a tettre. Oda hajolt a férfihez és azt mondta halkan: – Ne aggódj, én a közelben élek, vedd csak fel!
A címzett teljesen megdöbbent a váratlan ajándéktól. Először el sem merte venni, valószínűleg nem hitte el, hogy ez tényleg megtörténhet vele.
Eközben a muszlim férfi leszállt a buszról, akit Surjit szintén lekattintott, ahogyan mezítláb sétál haza a hideg betonon.

2

Surjit szerette volna, ha kap egy kis hírnevet a férfi, ezért keresni kezdte. A British Columbia mecset szóvivője – Aasim Rashid – segítségével érték el a 27 éves jótevőt, aki nem akarta azonosítani magát. Elmondta, hogy a kép megjelenését szívesen vette, de az egy egyszerű “sadaqa” volt amit tett, egy olyan általános iszlám törvénynek engedelmeskedett a szívében, amely a szeretetre épül. Nem emberi háláért, hanem Istennek és a szegény embernek szerzett örömért tette.

Ha így, ha úgy, sok embernek megolvadt a szíve ettől az “egyszerű sadaqa-tól”… Nem igaz?

Szerző: Gini Papp –  Zacc
Forrás

Láttad már a fekete öves karatést, aki Szingapúrban adta oda egy néninek a papucsát?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!