Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az ATM automata ajándékot osztott a rászorulóknak! (videó)

Az ATM-ek általában pénzfelvételre szolgálnak. Kivéve ebben az esetben, ugyanis ez a gép segítséget nyújt azoknak, akik rászorulnak. A kanadai TD cég “Köszönet” kampányában arra kérte az alkalmazottait, hogy egy időn át figyeljék az ügyfeleiket és jegyezzék fel azoknak a nevét és történetét, akik szerintük a leginkább megérdemelik a figyelmességet.

 

 

atm

Körülbelül 20 ügyfelet választottak ki, akiket behívtak, és magyarázatként azt mondták, az új pénzfelvételre szolgáló gépüknek tesztelésében kérnek tőlük segítséget. Viszont, amikor a géphez léptek, hatalmas meglepetések fogadták őket, kezdve azzal, hogy a nevükön üdvözölték őket.

A szerencsés kiválasztottak egytől-egyig nehéz időket vészeltek át vagy éppen most vannak abban az állapotban, amikor “felsőbb hatalmak” segítségére igenis rászorulnak: ezért is esett rájuk a választás.

Pár esetet szeretnénk említeni, melyeket a videóban is megnézhettek:

– egy nehéz helyzetben lévő baseball rajongó, aki kedvenc csapatának a mezét és sapkáját kapta, valamint kedvenc játékosa várta a bankfiókban, hogy meginvitálja a nagyszabású mérkőzésére, ahol az övé lehet az első dobás;

– egy idős hölgy, akinek a lánya a rákkal küzd, de már hosszú idő óta nem találkozhatott vele: egy virágcsokor mellett még egy retúrjegyet is kapott gyermekéhez Trinidadba;

– egy fiatal anyuka, akinek mind a két gyermeke kórházban van: két kis ajándékcsomagot küldött a gép a csemetéknek, benne 1000-1000 dollárral, valamint jegyeket a kaliforniai Disneylandbe;

Rajtuk kívül még több szívmelengető történet is született, de sajnos ezekről nincs információ.

A bank ilyen “automata köszönetnyilvánító berendezéseket” állított fel még: Toronto, Montreal, Calgary és Vancouver városokban, ahol néhány szerencsés lakos véletlenszerűen került kiválasztásra és pár ajándék bankóval lepte meg őket a gép (a videón a kisfiú is egy ilyen ). Sőt, ezen kívül még az online vagy telefonos ügyfelekből is válogattak párat, akik szintén egy-egy $ 20-ossal lettek gazdagabbak.

Azon kívül, hogy Kanada és a TD cég mindig is emberségéről és jószívűségéről volt ismert, ez a kampány még erre is rádobott egy lapáttal: a videót több, mint 10 milliónak nézték meg a Youtube-on!

Példát vehetnének a világ más cégei is és segíthetnének a rászorulóknak, akár ennél kisebb adományokkal…!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!