Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Dolgok, melyektől jobb lehetne Budapest! (videó)

Nyugodj meg, a párizsi székhelyű  Fabrique Hacktion gerilla csoport oldotta meg a franciák problémáit is, nem a városi vezetés. A polgárok elunták, kitalálták, megfabrikálták, felszerelgették… Akár egy népmesében, nem igaz? Mutatok most néhányat azok közül, amelyek felettébb megnyerték a tetszésemet.

 

 

Fabrique   Hacktion

 

1. Telefonok helyett, telefon töltők
Ki használ manapság telefonfülkéket? (kacc-kacc) Mobilunk viszont gyakran kettő is lapul a táskánkban lemerülve. No, erre kellene megoldás itthon is ugyebár…

2. Praktikusabb szemetestartó kutyásoknak
Vannak, vannak… de gyakran üresen tátonganak, zacskó nincs bennük. A csoport fabrikált egy olyat, ami két problémára is megoldást nyújt. Egyrészt megszabadulunk az otthoni vékonyka, használt zacsiktól – mert feltöltjük vele a tárolót -, másrészt boldogok vagyunk a kutyussal együtt, hogy nem kell agyalnunk azon, vajon kell-e magunkkal vinnünk, vagy találunk útközben megoldást az ‘akna’szedéshez. 

3. Újságtartó a metrón
Mi ugyan nem utazunk órákat a metrón, de ha már ész nélkül osztják a “Metró” újságot a csomópontokon, megoldást kellene találni a tárolására is, sőt lehetséges, hogy kevesebb is elég lenne belőlük. A takarító személyzet is boldogabb egy francia metró kocsiban manapság már, ennek az egyszerű, de nagyszerű ötletnek köszönhetően.

4. Praktikusabb padok az utcán
A budapesti padok, ha nem a földre szeretnéd rakni a cuccaidat, sokszor egyszemélyesek, kényelmetlenek és szóba se kerülhet mondjuk egy reggelizés rajtuk a pároddal. A csoportnak köszönhetően, manapság már akár sakkozhatsz is rajtuk.

5. Visszajáró kivadászása az automatákból
Nem tudom ki hogy van vele, én nagyon sokszor használom őket. Amikor a parkban vagyunk, vagy az iskola aulájában, míg várakozom, de egy önkormányzati, vagy kórházi toporgás közepette is rárepülök és veszek valamit belőlük. (Hogy hányszor nyelik el a pénzt, azt most hagyjuk!) A lényeg, hogy a halálom amikor lezúdul a visszajáró, és egy üregből kell kikotorásznom, egyesével. Itt a megoldás.

6. Még “élő” menetjegyek leadása/átvehetősége
Berlinben, New Yorkban, és Párizsban is hosszú utazási időtartamra szól egy menetjegy, amin belül használhatja az utas a metrót bármilyen irányba. Ez gyakran sokkal több idő, mint amit elhasznál egy ember. Egy dobozt létesített a csoport a metró ki/bejáratnál, amelyben lerakhatod a még élő jegyedet, és valaki más felhasználhatja az utazásához.
Gyenge ötlet, hogy itthon csináljunk ilyet, akár a parkolócédulák leadásához?!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás:  Fabrique Hacktion 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!