Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szeretném, ha a lányom ezeket tudná a 30. születésnapján!

Igen, szívem, tudom, hogy vén tyúknak gondolsz. És követtem el pár hibát az életem során. Meg tudsz valaha is bocsájtani nekem azokért a förtelmes muffinokért, melyeket a 6. szülinapodra készítettem? Vagy hogy cicákat tartottam, és nem tudtam, hogy allergiás vagy?

 

 

1

 Fotó: fanciful-fanciful.blogspot

Sajnálom, és bocsánatot kérek minden bűnömért! De ezek mellett pár információt is magamba gyűjtöttem, melyek talán a hasznodra lesznek. Megosztom hát veled, bárcsak valaki nekem is elmondta volna!

Remélem, hogy nem fogsz őszülő-vénasszony-aki-mindjárt-60-ként tekinteni rám, hanem anyaként, aki könnyebbé szeretné tenni az életed, mint az övé volt.

Íme az a három dolog, melyről azt kívánom, bárcsak én is tudtam volna a te korodban:

1. Te vagy a legfontosabb személy az életedben – a pozitív önszeretet jobbá, boldogabbá tesz téged, és motivál arra, hogy valóra váltsd az álmaid, miközben törődsz és szereted azokat, akik téged körülvesznek. Sokáig abban hittem, hogy a „másokért létezni” lesz az én jegyem a mennyországba. Mindent megtettem azért, hogy a legjobb barát legyek, ne feledjek el egy szülinapot sem, és a váll legyek, melyen bárki kisírhatta bánatát. Azt hittem, ha én ilyen vagyok, más is így viselkedik majd velem, és ez lesz a jutalmam a jóságomért. Tévedtem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell másoknak segítened, vagy mások nem lesznek ott, ha szükséged lesz rájuk. Csupán azt, hogy fókuszálj előbb arra, amit te akarsz. Mert sosem fogsz tudni szeretni másokat igazán, míg magadat nem szereted. Nekem örökkévalóságba telt, míg erre rájöttem, és nem szeretném, hogy te is ugyanebben a hajóban evezz.

2. Sose fogadd el a tiszteletlenséget. Soha – nem arról van szó, hogy mindenfajta negatív megnyilvánulást figyelmen kívül kell hagynod, viszont néha érdemes magabiztosnak lenned és továbblépned. Emlékszem, hogy gimiben dolgozatot kellett írnotok valakiről, aki mély hatással volt az életetekre, és hangosan fel is kellett olvassátok. Az egyik legjobb barátod, aki osztálytársad is volt, olyasmit vetett papírra, melytől te kiborultál, szíved darabokra tört. Később a dolgok mégis úgy alakultak, hogy ti újra jó barátok lettetek. Vicces, nemde? Akkor azt mondtad, tanultál ebből valamit: bármi is történt köztetek, te megmaradtál önmagad. Ez volt az egyik leghatásosabb lecke, melyet az önbecsülésről kaptam – tőled. Most az kérem, ne feledkezz meg róla. Fontos tudnod, hogy tiszteletet érdemelsz mindenkitől. Ha nem is kapod meg, tiszteletlenséget sose válts ki senkiből.

3. A családod az, aki igazán szeret téged – a te korodban elég egyszerű megfeledkezni erről. Időt tölteni a családod körében nem a legkellemesebb szombat délutáni program. Viszont az igazság az, hogy a nap végén az egyedüli dolog, amire biztosan számíthatsz, a családod szeretete. Emlékszem amikor 8 voltál, és az 1 hónapos kisöcséd bölcsőjénél álltál, azt hitted, csak ti ketten vagytok. Azt suttogtad neki, „ne aggódj, én mindig vigyázok rád”. Leírhatatlan az érzés, amit akkor éreztem, hogy bármi is történjék, ti mindig ott lesztek egymásnak. A családod is mindig ott lesz neked, ha menedékre, biztonságra, szeretetre van szükséged.

Légy türelmes másokkal és magaddal. Rengeteg hullámvölgy lesz még az életedben, de ha a fentiekre alapozol, könnyebben megtalálod a belső békét, az erőd és a magabiztosságod. Nyerni is fogsz, veszíteni is, de ha megérted azt, hogy szeretve vagy, önmagad által, sosem vallasz kudarcot.

Sok szeretettel, Anya.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás: email körlevél

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Köszönöm. Vidám, szép napokat kívánok!

 2. Gini Papp says: (előzmény @cvitamin)

  Ezt körlevélben kaptam, nem engem dicsér 🙂 De rengeteget beszélgetek vele én magam is, mert kitől tanulja az életet ha nem tőlem?! 🙂
  Szeretettel ölellek!

 3. cvitamin says:

  Nagyon szépen írtad! Lélekemelő írás, amit leánykád bizonyára egy életre megszívlel.
  Az 1.pontban leírtakban ráismertem az egykori önmagamra. Későn jöttem rá, hogy nem kell mindenáron mindenkinek megfelelni, mindenkit szeretni. Kislányként igazán harmonikus családi életünk volt a két leánytestvéremmel együtt. Anyánknak nem a lelkizés volt az elsődleges nevelési szempont, inkább a “jó feleség, jó háziasszony” megfelelésre okított bennünket. Ezek az intelmek is a hasznomra váltak, de jól jött volna nekem is a 3 jó tanács.
  Szép napot kíván neked egy boldog nagyi.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!