Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

“Édesanya, látok!” – kiáltotta a vak kislány (videó)

Két indiai kislányról fogsz látni egy rövid kis filmecskét, akik vakon születtek. Sonia (12), és kishúga Anita (6) története ez. Szürkehályog volt a szemükön, amely önmagában nem egy végzetes betegség, hiszen egy rutin beavatkozásról beszélhetünk manapság. A műtét 300 dollárba kerül.

 

 

1

Csakhogy, a kislányok szülei egy óra alatt, csupán 17 centet keresnek rizsültetésből, így sosem lett volna annyi pénzük, hogy a műtétet ki tudták volna fizetni! De hála a 20/20/20 nevű alapítványnak – amely a szegény sorsú, világtalan gyerekek és felnőttek szemműtéteit támogatja -, meglett a szükséges pénz, így a mindkét kislány számára megnyitották az érzékeléseink közül talán a legfontosabbat, a látást!

Erről videofelvétel is készült. Amikor levették Sonia szeméről a kötést, alig tudott megszólalni. Anita pedig annyit mondott: „Édesanya, látok!”. Sonia hamarosan iskolába megy és már barátokat is sikerült szereznie.

A „csodatevő” műtét mindössze 15 percig tartott. Az alapítvány közlése szerint nagy gondot jelent azoknak az embereknek egy ilyen rutinbeavatkozás kifizetése, akik egy dollárból kénytelenek megélni naponta. Ezek a személyek így életük végéig vakon tengetik mindennapjaikat. Elképesztő, nem?

Papírzsepit készíts! 

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!