Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

80 díjas rövidfilm, ami elkapta a Pillangó-hatást! (videó)

Jamin Winans – amerikai filmes, zeneszerző, DJ – egy baromi jó rövid filmet hozott össze. Azt mondanám, hibátlant. A sztori kerek, a színészek karakteresek, egy hang sincs a 8 percben, van viszont Jamin zenéjéből bőven, ami teljesen felépíti a mondanivalót.
A Spin kezdetén angyalként hullik alá, de nem ám tollas háttal, vagy a   Nicolas Cage-féle hosszú, fekete kabátban, hanem latin kinézetű DJ-ként, a szkreccselő cuccával. 

 

 

1

A történet egyszerű. Az angyal küldetése, hogy összeszkreccselje néhány ember sorsát, akik rossz időben, rossz helyen voltak.
A város egy bizonyos pontján – a filmben szereplő – néhány ember, tragikus események elé néz, ami miatt az angyalnak be kell vetnie magát. A legjobb kivitelezésű rövid film, amit eddig láttam. Minden a helyén van benne. A DJ tökéletesen elkapta a Pillangó-hatást. (Pillangó-hatás: a káosz-elmélet szerint, egy olyan apróság, mint a pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.)

40 filmfesztiválról hozta el az első helyet, összesen több mint 80 díjat tudhat magáénak összesen. Brutálisan ütős, nem?

Szerző : Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!