Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Amikor a gorilla újra találkozik ember barátjával, lélekemelő videóban!

Damian Aspinall egy brutálisan gazdag üzletember, aki ingatlanokból kereste vagyonát. Édesapja, a 2000-ben elhunyt John Victor Aspinall szintén jelentős vagyonnal bírt, mert privát szerencsejáték klubjai voltak. Kettejükben sok közös volt, az állatok szeretete az egyik ilyen. Az apa, a kaszinók bevételeinek jelentős részéből a saját maga által létrehozott Aspers Alapítványt támogatta, mely az állatkertjében élő vadállatok gondozását, tenyésztését finanszírozta.

 

 

4

John Aspinall 

Bár Damianről elmondható, hogy ezüst kanállal a szájában született, mégsem apja vagyonát herdálta, saját üzleti vállalkozásba kezdett, emellett az Alapítványt Ő maga is rendszeresen látogatta és támogatta. Egyik céljuk, hogy a gorillákat visszajuttassák eredeti lakókörnyezetükbe. 120 gorilla született támogatásuknak köszönhetően, akikből 77-en élnek az állatkertben, de 51-et már  – egy védelmi program keretén belül -, biztonságos területre szállítottak, Afrikában.

3

1

A fiú, Damian Aspinall

Kwibi, a Howletts Wild Animal Parkban jött világra és ott is nevelkedett 5 éves koráig. Damian és Kwibi ez idő alatt jóbarátok lettek. Elérkezett a nap, amikor a gorilla kész volt arra, hogy elvigyék természetes élő helyére Gabonba, és megkezdhesse az “igazi életét”.  A férfi 2010-ben – 5 évvel később -, ellátogatott az afrikai dzsungelbe, hogy megkeresse barátját. Mivel egy kifejlett gorilla akár 200 kilót is nyomhat, nem tudhatta mire számíthat. Vajon Kwibi emlékszik még rá? Nem támadja meg? A videóból mindenre fény derül.

Én a szokásos papírzsebkendő mennyiségemet felemésztettem. Remélem a Te szemed sem maradt száraz. De ha igen, nyugtass meg,  a lelkednek sokat adott ez a történet.

A csimpánz szívfacsaró búcsúját megmentőjétől láttad már?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!