Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Nem volt a kártyáján pénz, feltartotta a sort is, hogyan reagáltak az emberek? (videó)

Szeretem a társadalmi kísérleteket, ez egy mérő arról, hogy hol tartunk mi emberek, emocionálisan. A blogban több ilyet is találhatsz, de kedvenceim az Emberségből jeles történetek, talán azért, mert zömmel az országunkban történtek. Valami hasonlóról van szó a következő videóban is, emberek egy maroknyi csoportjáról, akik mérlegre állhattak emberségüket tekintve.

 

 

1

Egyszer szeretnék belesodródni egy történetbe, jó lenne látni, tapasztalni a reakciókat. A sajátommal tisztában vagyok, de mivel én abban hiszek, hogy mi emberek a kollektív tudat részei vagyunk, jó lenne megérezni valamit abból, hogy együtt hogyan működünk.

A filmben színészek játsszák a szorult helyzetbe került embereket, miközben a stáb egy belső szobából figyeli a reakciókat kamerán. A pénztáros közli, hogy nincs fedezet a kártyájukon, mire a színészek kérlelni kezdik, hogy próbálja újra lehúzni, mert nincs náluk készpénz. Az első nő egy négy gyermekes anyát alakít, ágrólszakadt kinézetével és viselkedésével a vehemensebbeknek még dühítő is lehetne. A film közepe felé beállítanak egy kötözködő (barmot 😀 ) is, aki megkérdőjelezi a kedves emberek viselkedését, és támadja a rászorulót. Nagyon jól felépített jelenetek. Azok közül, akik segítették a bajba jutottat, többet is megkérdeznek miért tették.
Egyhangúan azt mondják, hogy Ők maguk is kínosan érezték magukat attól, ahogyan a kiszolgáltatott ember magyarázkodását hallgatták, és az együttérzés indította őket arra, hogy megnyissák a pénztárcájukat előtte.

Én imádtam, szeretném ha megosztanátok, terjedjen a gondolat magja, hogy így is lehet…

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!