Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ha október 31-ig kitöltöd, a NASA felküldi a nevedet a Marsra!

Kedves kezdeményezéssel állt elő a NASA: a weboldalukon feliratkozók nevét decemberben elutaztatják a Marsra. Töltsön ki online beszállókártyát saját nevére. Apró, de szép meglepetést szerezhet vele ismerőseinek is, ha kitölti a nevükre.

 

 

1

Első repülésére küldi decemberben új Orion űrhajóját a NASA. A küldetés érdekessége, hogy a Marsot megcélzó űrjárművön lesz egy nagyjából pénzérme nagyságú chip is, melybe azok nevét kódolják bele, akik október 31-éig kitöltik a projekt online beszállókártyáját – így ha személyesen nem is jut el soha a távoli bolygóra, a nevével (és barátai, családtagjai nevével) nyomot hagyhat rajta.

1

Ilyen kártyát kap majd, csak a saját nevére
Fotó: NASA

 

 

Az online beszállókártyát kérelmező űrlap kitöltéséhez kattintson ide. A folyamat minimális nyelvtudást igényel, de az angolul nem tudók kedvéért nézzük sorban. (Aki tud angolul, az nyugodtan ugorjon a következő bekezdésre.) A “First Name” mezőbe a keresztnevét (pl. János) írja, míg a “Last Name” mezőbe a családnevét. A “Country” lenyíló menüből a Hungaryt válassza, a “Postal Code” mezőbe pedig az írányítószáma kerüljön. Ezután már csak az emailcímét kell kitöltenie, valamint megadni a kis képen látható kódot, majd kattintson a Send My Name feliratra. Ha mindez megvan, máris megkapja saját online beszállókártyáját, amit elküldhet magának emailben.

Az Orion űrhajót december 4-én indítja útjára a NASA.

Közreadta: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kerül egy filléredbe is, hogy ‘játszol’ egyet? 🙂

 2. László Ferenczi says:

  Már több projekt volt a mars program kapcsán a 90% oda sem ér ami oda ért az is bedöglött.És szerintem nem ilyen hülyeségeket akarnak tényleg felrakni a járműre.Lényegében én is mondhatóm h a plútora elküldöm a neved és nyomtatok neked érte egy kártyát…. Reklámfogás és egyéb lényege van csak semmi más

 3. Na jó, ez eddig rendben is lenne, de itt nem Téged lőnek a Marsra, csak a nevedet 😉

 4. László Ferenczi says:

  Ez egy hülyeség soha nem jutunk el más bolygókra,mert az ember a saját butaságát és fafejűségét helyezi előnybe mindig. Ez igaz mindenre pl fizika törvények ,tudomány egyéb.. Amíg kötik az ebet a karóhoz és mindenki csak a pénz érdekel addig nem lesz fogunk haladni 2000 év alatt pl a légellenállást és a gravitáciot sem tudjuk leküzdeni csak rengeteg elégetett üzemanyaggal. Aztán több mint 2000 év kelet hozzá hogy elkezdjük felhasználni a nap energiáját stb . Komolyan mondom a csiga gyorsabban halad mint mi emberek.Szánalom az egész emberiség kár ,hogy nem fogom megérni azt a percet amikor beköszönt a világvége.

 5. György Tihanyi says:

  Ha lehetne inkább személyesen mennék a Marsra 59 éves vagyok szép lenne ott elmúlni ahonnan jöttünk.

 6. Noemi Nagy says:

  Olyat nem lehet, hogy azt küldik fel a Holdra, akinek a nevét leírom? 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!