Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Két nappal férje születésnapja után, november elsején távozik az élők sorából!

Brittany Maynard, a 29 éves amerikai nő 22 nap múlva, november elsején véget vet az életének. A fiatal nő az év elején tudta meg, hogy állandó fejfájásait nem a magas vérnyomás, hanem egy rosszindulatú agydaganat, az úgynevezett gliobasztóma okozza.

 

 

Orvosai fél évet jósoltak neki és elmondták, hogy a halál lassan és fájdalmasan fog eljönni. Brittany ekkor döntött úgy, hogy az orvos által felírt gyógyszer segítségével saját maga veszi el életét.

1

“Egyetlen porcikám sem kívánja a halált. Tényleg nem. Élni akarok, és azt kívánom, bárcsak lenne gyógymód a betegségemre, de nincs. Az agytumor le fog győzni, és nem tudok ellene mit tenni. Számtalan szakértővel beszéltem arról, hogy milyen halálra számíthatok, és egytől egyig azt mondták, hogy szörnyű lesz. És ha már meg kell halnom, akkor a méltóságteljes halál lehetősége a kevésbé ijesztő számomra.”

1

Jelenleg Amerika 5 államában (Washington, Oregon, Montana, Vermont és Új-Mexikó) dönthetnek úgy a halálos beteg emberek, hogy egy orvos által felírt szer segítségével fájdalommentesen véget vetnek az életüknek.

1

„Haldoklom, és ha van választási lehetőségem, akkor az kevesebb szenvedést választom azért, hogy a lehető legkisebb fizikai és érzelmi fájdalom érjen engem és a családomat egyaránt.”

1

Brittany élete utolsó egy hónapjában a méltóságteljes halál mellett fog kampányolni, elutazik kedvenc helyeire és próbál minél több időt tölteni szeretteivel.

Brittany Maynard november 1-jén, két nappal imádott férje születésnapja után távozik az élők sorából. Édesanyja, édesapja, a férje és a legjobb barátja lesznek mellette.

Közreadta: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mari Németh says:

  Azt olvastam a fb-on megjelent cikkekben, hogy a kannabisz olaj meggyógyította egy 8 hónapos kislány agydaganatát.

  Miért nem próbálják meg nála is, az USA-ban és Kanadában legálisan alkalmazzák gyógyításra, hátha neki is segíthetne!

  Orvosok, kutatások igazolják a hatásosságát, de ennek a hitelességét én nem tudom igazolni, csak az információt adom tovább, hátha eljut hozzá és beszélnének az orvosaival, hogy esélyt adjanak a gyógyulására!

  Aki tudja az elérhetőségét, az juttassa el hozzá, még van 14 nap!!! A döntés mindenképpen az övé, de talán kapna még egy esélyt!

 2. Tibor Jeszenszki says:

  Hol van ilyenkor az isten vagy jézus vagy valami hasonló hülye???
  Miért küld ilyen szenvedést ártatlan jóravaló emberekre?,

  Erre válaszoljatok valástudósoknak nevezett barmok!!!
  Isten ha létezik egyszer szétrugom a seggét!!!

 3. Julianna Misángyi Keszegné says:

  Dear Britanny! I agree with you and very very sorry. A lot of things I want to say you but I dont know how to say. I love you and your family from afar. Kesja

 4. Tiborné Richvalszki says:

  Meg tudom érteni. Bátor, okos nő, sajnálom, hogy ilyen szenvedést mért rá az élet. Megfontolt, okos döntést hozott. Szerintem ezt a lehetőséget minden embernek meg kellene adni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!