Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Mi köze a légzésnek a mentális egészségünkhöz? Ismerkedj meg Götz Gáborral!

Mi köze van a légzésnek az egészségünkhöz? Miért fontos tudatosan venni a lélegzetet, és miként tudjuk magunkat gyógyítani is vele? Gondoljunk a pánik betegségre első körben, ahol automatikus hiperventiláció lép fel (túl légzés) az izgalomtól, halálfélelemtől. Nem ritka, hogy pánikbetegek egy papírzacskót kapnak elő ilyenkor,  ki-be lélegeznek bele, ami lassítja a légzés ütemét, megváltoztatja a szén-dioxid összetételt az agyban, visszaállítja a megfelelő oxigén szintet a szervezetben. A pszichés, mentális zavarok gyógymódja bizony nem az antidepresszáns és nyugtató, hanem az öngyógyító technikák elsajátítása. 

 

 

Létezik egy még fejlettebb technika, ami közelebb képes vinni saját MAGunkhoz, az úgynevezett TRANSZLÉGZÉS. 

transzlégzés

 

A transzlégzés technikák segítségével belső lelki folyamatokban új csatornák nyílnak meg, olyan összefüggéseket, olyan emlékeket találhatunk meg, amelyek hatással vannak a mostani életünkre. Ezeken a felismeréseken átmenve pozitívan változunk, felhasználva saját és mások tapasztalatát ( tudatalatti, kollektív tudattalan )

A transzlégzéssel az érzékszerveid kitisztulnak és olyan tudatállapotot élhetsz át, amivel önmagadban rejlő lehetőségekhez tudsz eljutni, csatlakozhatsz egy nagyobb egységhez. A tudatod kitágul, megtapasztalhatod, hogy nem csak egy irányba mehetsz, átlélegezhetsz olyan határokat, amivel elindíthatsz magadban öngyógyító és önfejlesztő, önbizalom építő folyamatokat, megélhetsz spirituális élményeket.
A modern transzperszonális pszichológia kiegészítette a tradíciót újkori ismeretekkel, melyek így bizonyítottan segítik az embert a veszteség élmények, a lelki traumák és a negatív stresszhatások gyakorlati feldolgozásában (S. Grof Psychology of the future 2000). A módosult tudatállapotban bizonyítottan kifinomultabb érzékelést kapunk önmagunkhoz és egy egyetemes tudáshoz, akár spirituális élményeknek is teret engedve.

A tudattágító, gyógyító belső utazások egyik szakavatott terapeutája Götz Gábor aki – mint majd minden segítő -, saját betegsége, tapasztalatai során sajátította el a technikát.

Götz Gábor

Transzlégzés, holotrop légzés, Rebirthing (vízi újjászületés) terapeuta

Életünket leélhetjük kiszolgáltatottként (áldozatszerepben), másra mutogatva is, és a kezünkbe is vehetjük a saját sorsunkat BÁRMIKOR. Az ébredés pillanata  az újjászületés pillanata. Van, akinél ez sosem következik be egy életen belül, és vannak a “szerencsések”, a bátrak, akik hajlandóak megtenni magukért ezt a nagy lépést, és elindulnak ezen az izgalmas úton. Az önfeltárás útján. Szeretném néhány kérdéssel bemutatni Gábor tevékenységét.

Kérdés: Ha nem vagyok beteg, akkor miért vegyek részt transzlégzésen?
Götz Gábor: A transzlégzés egészséges embereknek is való, olyanoknak, akik keresik a spirituális élményt, az egység érzést. Minden embernek az életében van minimum egy, de leginkább több dolog, amit szeretne megoldani. Erre egy remek lehetőség a transzlégzés, mert jó eséllyel olyan információkhoz férünk hozzá tudatos/tudatalatti és / vagy testi szinten, amiket átélve, a problémák gyökerét tudjuk orvosolni. Ilyenkor egy öngyógyító folyamat indul el az emberben, a belső vezetőnk intelligenciáját használva, ami fejlődést hoz az életünkbe.
A egyes betegségek lelki hátterére, forrására is rátekintésünk lehet, a tudatalattinkban tárolt negatív mintát feloldhatjuk, ezzel indíthatunk el öngyógyító folyamatot. Amivel bizonyos esetekben gyógyulást érhetünk el vagy megértjük és elfogadjuk, ami velünk történik.
Kérdés: Milyen spirituális tanítást kapok?
G.G.: A transzperszonális szó azt jelenti, túl a személyesen. Ami nem egy spirituális világba kalauzol el bennünket, hanem egy önismereti úton való fejlődésre ad egy biztonságos teret, ahol akár saját élményen alapuló spirituális élményt is átélhetünk mindenféle dogmatikus tanítás nélkül. Sok helyre elmehetsz és kaphatsz spirituális tanítást, avatást, ha befizeted a részvételi díjat. Mi van akkor, ha arra nem vagy felkészülve, meghaladja kompetenciádat? Ez valljuk be sok zűrzavart okozhat az életedben. Transzlégzésben lehetőséget kapsz spirituális élmény átélésére a saját hitrendszeredben, de csak akkor történik meg, amikor valóban felkészült vagy rá.
Kérdés: Milyen problémákra jó a transzlégzés?
G.G.: Nem csak olyan emberek keresnek meg, akiknek problémájuk van, vannak, akik egyszerűen kíváncsiak és szeretnék felfedezni az önmagukban rejlő lehetőségeket, sokan inspirációt, ihletet, forrást keresnek a transzlégzésben. Vannak akik megoldást keresnek az életükben, pár példa, hogy milyen dolgokkal keresnek meg: generációs elakadásukat szeretnék feloldani, van akivel abúzus történt, párkapcsolati nehézségeken szeretne túl lenni, szexuális problémákkal keresnek meg, vannak akik nehezen teremtenek kapcsolatot másokkal, az életcéljukat kereső emberek, akik félnek a haláltól az elmúlástól. Vannak, akik a születési traumájukat szeretnék oldani, félelmekkel, fóbiákkal jelentkeznek, gyász- veszteség feldolgozásban is eredményes a terápia és vannak, akik spirituális utat keresnek.
Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!