Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Túlélő bunker 24 óra alatt, forradalmi találmány! (videó)

Richard Ambrose és Jonny Phillips  egy viszonylag egyszerű túlélőbunkert talált fel, melyet alig 24 óra alatt felépíthet bárki.
Az óvóhely csupán betonból és egy teljesen vízhatlan sátorlap-anyagból készül. A két férfi, videóban is megmutatja, hogyan lehet megépíteni ezt a  rögtönzött 25 négyzetméteres lakhelyet, mely rugalmas, és tökéletesen biztonságos.

 

 

1

Richard Ambrose és Jonny Phillips. a feltalálók

A beton alapanyag impregnált részecskéket tartalmaz, mely a vízzel érintkezve megkeményedik, és egy nagyon tartós struktúrává változik. A külső borítóanyagot sátrak készítéséhez is használják, de a belső anyag vízhatlan, steril és hőszigetelő.

A két réteg között egy úgynevezett vákuumkamra található, amelyet feltöltenek levegővel. Így amikor a sátor elkészül, akkor felpumpálják. Ezt a megoldást a kórházaknál szokták alkalmazni a sterilizált kamrák esetében, vagy bizonyos természeti katasztrófák túlélésére létrehozott építményeknél.

Sokan vannak a világon, akik valamilyen tragédia következtében elveszítették otthonaikat, és veszélyeztetett állapotba kerültek. Ezeknek az embereknek az ideiglenes lakások tökéletes, és biztonságos megoldást jelenthetnek a kevésbé biztonságos lakóterületeken is.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!