Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A Járda Könyvmoly, avagy a leginspirálóbb hajléktalan! (videó)

Ismerd meg a “Járda könyvmoly”-t, akit Philani néven anyakönyveztek 24 évvel ezelőtt, Dél-Afrikában. Ez a fiatal hajléktalan férfi, egy forgalmas főút mellett ül a járdán, és ahelyett, hogy koldulna, könyvismertetőket ad az arra elhaladóknak, ha igénylik.

 

 

1

Philani összegyűjtötte ezeket a könyveket, és mindet elolvasta. Az út mellett elhaladóknak felajánlja, hogy rövid ismertetőt ad az általuk választott könyvből, és ha szeretnék, meg is vehetik tőle. Azt is felajánlja nekik, hogy ha egy könyvtári könyvet hoznak neki elolvassa, és abból is kiemeli az értékeket.
A videóban elmondja, hogy “az olvasás nem káros dolog, a tudás nem árt senkinek”, és kiemeli az olvasás erényeit, emlékeztetve bennünket arra, hogy egy könyv képes megváltoztatni egy ember, egy gyermek, vagy akár egy idősek otthonában élő életét is. Úgy tűnik, Philani kedvenc szerzője John Grisham.
“Érinti a társadalmi igazságosságot, és azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy dolog, ami hiányzik a világból” – mondja a Járda Könyvmoly. A férfi a könyvekben olvasott értékeknek tulajdonítja azt is, hogy sikerült megmenteni magát a kábítószer-függőségtől, teljesen biztos abban, hogy az önsegítő könyvek inspirálták őt abban, hogy jobbá akarjon válni.

Milyen hatalmas lelkierő lakozik ebben a srácban, nem?
Ha Johannesburgban jársz, keresd fel az Empire Road-on a Járda Könyvmolyt, az olvasás nagykövetét, és vásárolj tőle egy Grisham könyvet! 😉

Amennyiben Téged is inspirált ez a fiú, ne habozz megosztani történetét másokkal!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. cvitamin says: (előzmény @Mázli)

    Ilyenkor, ősszel már nem látni őt. Reméljük tavasszal, nyáron ismét felbukkan!
    Szép estét!

  2. Oh, tudod esetleg, hogy pontosan hol találom meg? Én szívesen megkérdezem és viszek neki ezt-azt!

  3. cvitamin says:

    Budán is van egy hajléktalan könyvbarát. Amikor élelmet és ruhaneműt kap a jóérzésű emberektől, tisztelettel kér könyveket és újságokat is. Egész nyáron ott olvas egy padon, keresztrejtvényt fejt és szívesen beszélget mindenkivel. Nem mertem még megkérdezni, hogy tulajdonképen miért él így. Soha nem részeg, nem cigarettázik, csak olvas.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!