Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Annyi a biciklitolvajoknak az új nyomkövető miatt!

Velotrack: biciklis nyomkövető Vodafone applikációval, ez veszi el a biciklitolvajok megélhetését!

 

 

1

A működési elv végtelenül egyszerű, a Velotrack nevű alkalmazás egy GPS-alapú rendszeren alapul majd. A biciklire felszerelt nyomkövető folyamatosan jeleket küld a központi rendszerre, amit akár a mobiltelefonunk segítségével is bármikor nyomon követhetünk.

A Vodafone Magyarország és partnere, a Hargamon által kínált nyomkövető szerkezetet nem lehet eltávolítani, így ha tárolás közben valaki eltulajdonítaná a bringát, az alkalmazás azonnal értesítést küld. Ezután egy térképen is látható lesz az eltűnt kerékpár útja, így egyszerűen leleplezhetjük a tolvajokat.

A Vodafone szerint új kerékpár vásárlása esetén az első éves havidíj és az eszköz be lesz építve a bicikli árába. Az alkalmazással azt is felmérhetjük, hogy hol mennyi lopás történt, így könnyebben találhatunk biztonságos tárolóhelyet.

A Velotrack három funkcióval bír. Egyrészt virtuálisan egy logikai lakatot helyezhetünk a kerékpárra, amikor azt „leparkoltuk”. A beépített giroszkóp jelzést küld, ha elmozdítják a kerékpárt. A felhasználók adatait gyűjtve és elemezve a virtuális lakat bekapcsolásakor arról is kaphatunk információt és figyelmeztetést, mennyire biztonságos a környék, például az elmúlt időszakban történt-e bicikli lopás.

A közösségi megosztással a barátok és a család – vagy a jövőben a hatóságok – is valós időben nyomon követhetik, hogy eltulajdonlás után merre járnak a kerékpárral. Ugyanakkor ez a funkció a hosszabb távot megtevő közösen túrázó barátoknak és családoknak is fontos lehet.

A sport tracking funkcióval különböző statisztikákat kaphatunk a kerékpártúránkról, így a táv megtételéről vagy a kalóriaégetésről. Ez utóbbi persze megköveteli, hogy az okos telefonunk is nálunk legyen.

Havonta egy hamburger áráért lehet biztonságban a kerékpárunk!
Nem kell plusz költségekkel kalkulálni külföldi túra esetén sem, hiszen GDSP SIM-mel működik. A Velotrack akkumulátora egy hetet bír további töltés nélkül, de úgynevezett elektromos rásegítéssel rendelkező kerékpárok esetén ez az időtartamra növelhető.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!