Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Kádár János lakását kukkolhatod meg most (fotók)

A mai napig az egyik legmegosztóbb politikus és ember a kommunista Magyarországról, Kádár János. Teljesen két pártiak az emberek amikor róla beszélnek, van aki tűzzel-vassal védi, és vannak akik őt hibáztatják a hibás nyugdíjrendszer, az ország eladósítása, az oroszok beengedése, 56′ és tulajdonképpen minden miatt.
Az én nagyanyámnak így nézett ki a vitrinje: középen egy II.János Pál pápa fotó, jobb oldalán Kádár képe, bal oldalán Krisztusé.
Gyerekfejjel elméláztam egyszer előtte, majd megkérdeztem: – Mama, még a Jézus képét megértem, sőt a pápáét is, de mit keres itt Kádár János?
Nagyanyám csípőre vágta a kezét, majd dühösen rám rivallt : – Mit nem értesz hülye gyerek? Kádár elvtárstól kaptam a nyugdíjamat – majd kikapta a képét, a mellére szorította, úgy folytatta -, én őt nem engedem bántani, amíg csak élek.
Na, nem mintha készültem volna erre, de rögtön megértettem, hogy nagyanyám nem ismer tréfát, ha az elvtársról van szó.

 

 

kádár

Cink-nek köszönhetően, most végigjárhatjuk a Kádár-villa fontosabb helyiségeit, megnézhetjük hol élte mindennapjait az ember, aki még a XXI.századot is megosztja.
A prezentáció, amit közzétettek, nyílkattintgatással végigvezet a képeken.

Kádár és felesége, a Cserje utca 21.szám alatt élték mindennapjaikat, talán ha manapság bármelyik nyugdíjas lakásába betekintést nyersz, körülbelül hasonló benyomást fogsz kapni. Nos, keress rá egy úttörő nótára a jutubon, rakd csutkára a hangerőt, csinálj egy málnafröccsöt, dőlj hátra és kattintsd végig a képeket.

kádár

A lépcsőház gyönyörű padlóvázával, és szárított bambusszal, kerti virágokkal. Futószőnyeg elegánsan lepántozva.

kádár

A komcsik mosdókagyló fétisére látsz jó példát. Talán a negyedóránkénti kávéfőzéshez volt indokolt. Mindenesetre, a régi építésű, budai villák zömében megtalálod ezt a gyönyört.

kádár

Idézném az egyik kommentet, mert tökéletesen visszaadja amit jómagam is idebiggyesztenék:
“Nyomasztó, komcsi szar. Sajnos én egy olyan iskolában tanítok, ami ugyanebben a stílusban épült, és levakarhatatlanul, megjavíthatatlanul szocreál, a burkolatok megválasztásától a lambéria színéig és mintájáig bezárólag, ide értve az üvegtégla falakat, egyetlen dolgot lehetne vele tenni: beledózerolni a földbe az egész szart. Ezek a képek is jól mutatják, miért omlott össze ez az egész: mert az összes létező életörömöt kiszívja az emberből, gettósít, szlömösít, depresszióssá tesz, megöl, elnyom.”

kádár

Kádárné trottör sarkú cipőitől az NSZK-ás Siemens termékig minden, a gardróbban.

Továbbra sem érdekel a politika, de azon azért elgondolkoztam, hogy miért ekézik annyian Kádárt, amikor csak egy Szíjjártó villába kellene szétnézni.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Istvan Kovacs says: (előzmény @Mari Nagy)

  A tankok megfigyelőként érkeztek, jóllehet, egy kis szorító érzést is hordoztak, de fegyveretelenül, mégcsak önvédelmi fegyverzet sem volt a tankoknál és a srácok mégis hősiesen legyőzték ŐKET!

 2. Kósza Látomás says:

  Németh Miklós, ha már 1956-ra hivatkozol, hadd kérdezzem meg, szerinted ki a nagyobb gyilkos? Aki a Práter utcai iskola elől teherautón hordja elavult puskákkal – diótörőkkel – a gyerekeket az orosz tankok ellen, vagy aki elítéli azokat akik gyilkoltak? Én úgy vélem, a gyerekeknek az iskolapadok mögött van a helyük, és azokat tartom gerinctelen gyilkosoknak, akik a saját gyermekeiket elbújtatják a rokonságnál, a másét pedig felfegyverzik csúzlival, és a tankok ellen küldik. Kádár nem volt szent, ezt senki nem állítja róla, de azok akik nem vették ki a fegyvereket a gyerekek kezéből, és nem kergették haza őket, még kevésbé voltak angyalok. 1956-nak nem voltak gyerekhőse, csak gyerekáldozatai.

 3. Németh Miklós,
  én nagyon nem értek egyet a halálbüntetéssel, ezt előre jelezném.
  De tudna egy olyan valakit említene, aki bocsánatot
  kért azért, mert ártatlan embert lincselt meg, meg rákiabálták, hogy ávós vagy párttag?
  Vagy mi a helyzet azokkal, akik meglincseltek embereket a Köztársaság téren? És azok a 15 éves gyerekek, akik molotov-koktélokat dobáltak? Ők a hős ellenállók? Ennyi ésszel?
  Hánynom kell………………….

 4. Norbert Zsiros,
  megérdemled akkor az Orbán féle puritanizmust,
  és buták és tudatlanok szerintem az olyanok, mint te.

 5. Norbert Zsiros says:

  Melyik lakása?Kár ,hogy sokan elhiszik az ilyen időnként előbukkanó vagy szervezetten megosztott hamis infókat.Minden kutatható és megismerhető(olyan 70 %-ban ) róla.Hát a valóság nem ezt a puritanista életmódot tükrözi.De még ma is bezabálják,pláne a múlt rendszer nem túlzottan iskolázott haszonélvezői és buta máig is szegény megvezetettjei.Jó volt a langyos szar és vágyódni “Amerika” után.Na most “itt van”,hát vágyódjunk a gyilkos éra iránt,mert olyan békés és fasza volt minden.Nézzük már reálisan a dolgokat!

 6. Margit Margit says:

  Kérem szépen,én soha semmilyen pártnak nem voltam tagja,sőt se kisdobos,se úttörő nem voltam.63 éves vagyok,NEM KOMMUNIZMUS!!! gyermek,hanem szocializmus!! korszak volt munkahelyünk,nem kellet reszketve menni dolgozni,hogy vajon mikor kerülök szoszoros értelemben az utcára,amióta demokrácia van nincs megélhetése a népnek,DE van akinek rengeteg pénze van,NA ezen el lehet gondolkozni hogy ők kifélék,a szegény nép meg éhen hal,34 évet dolgoztam és 62.000,-ft a nyugdíjam és a demokrácia fejesei még ezt is adóztatni szeretné. PRÓBÁLD figyelemmel kísérni a NAV.-os ügyekből az esetleges kiszivárgást,nem kell hozzá diploma,nekem csak egy szaros érettségim van.Lásson mindenki szebb napot!

 7. Kedves Miklós! Sehogyan sem ítélem meg, de tényleg… Annak ellenére, hogy apám egész gyerekkoromban szidta, mint a bokrot. Tudom milyen indulatokat képes kiváltani azokból, akik 56′-ban résztvevői voltak a forradalomnak. Ezért is írtam semlegesen, hogy azt látom, két pártra szakadnak az emberek, ha róla van szó.

 8. Németh Miklós says:

  Talán csak Ön ítéli meg így ! Én úgy látom egy hatalomért országot eladó gyilkos volt! Aki fiatalkorú “56”.-osoknál megvárta míg nagykorú lesz és aláírta a halálos ítéletet ! Jó példakép az MSZP !

 9. piroska says:

  A mosdókagylók azért voltak a kisszobákban, mert ezek eredetileg cselédszobák voltak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!