Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Beállt a civilek mögé az egyetlen közösségi bank!

Elég sokszor mondtam már, de lásd hogy működik az én életemben ez a vonzás dolog, újra elmondom. Ha elindul egy gondolat a fejemben, és teljesen nyitottan hagyom az elmémben lebegni – nem feszülök rá -, több oldalról is megindul felém a konkrét megoldás.
Néhány hete, közvéleményt kutattam a Facebook oldalamon, arra kérve az ismerőseimet, hogy segítsenek Bankot váltani. A jelenlegi amúgy is kivonul az országból (hála annak a magasságosnak, aki az egekben lakozik titokban!), ezért hamarosan megoldást kell találnom. Elég finnyás vagyok – fene a pofámat -, elvérzett nálam már három belőlük. Sebbel-lobbal szoktam váltani ha kényelmetlenül kezdem érezni magam a nehézkes ügyintézés, a magas díjak miatt, vagy azért mert még én köszönhetem meg az ajtóból befelé kiáltva, hogy forgatják a pénzemet, annyira szeretik az ügyfeleket.
Szóval közvéleményt kutattam, na! Persze, eközben én magam is kerestem a megoldást, és jó ideje gondolkodtam azon, mit várok el a Banktól, akinél a pénzemet tartom. A hozzászólók, egészen magas arányban, a MagNet Bankot javasolták.

 

 

1

Mi a benyomásod, ha ránézel a kártyájukra?
Engem megnyugtat, és talán Életfát képzelek a képbe azért, de még egy leheletnyit spirituálisnak is érzem.
Figyelj miket tudtam meg róluk!

Ez a Bank, tényleg tenni akar, és tesz is!
(Tájékoztató arról, hogyan segítesz a kártyáddal!)
A magyar civil szervezetek általában forráshiánnyal küzdenek, miközben olyan fontos társadalmi ügyeket igyekeznek képviselni, mint a szegénység elleni harc, a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése, vagy környezetünk védelme. Hazánk egyetlen közösségi bankja profitjának egy részét ügyfeleire bízza, akik azt civilek között oszthatják szét.

Valószínűleg mindenki számára ismerős a Menhely Alapítvány, vagy mondjuk a Csodalámpa Alapítvány. Azt viszont már sokkal kevesebben mondhatják el magukról, hogy az aktív adományozók közé tartoznak. Pedig szíve szerint biztosan mindenki támogatna valamilyen közös ügyet, ha megengedhetné magának. Erre a helyzetre reagált érzékenyen a MagNet Bank, hazánk első közösségi Bankja.
Amikor elkezdtem írni ezt a cikket, akkor vettem észre csak, hogy tavaly pont a Ő akciójukra irányítottam a figyelmet amikor megírtam a saját történetemet arról, hogyan szoktam takarót vinni a fedél nélkül élőknek telente. Ilyen az, amikor elmegyünk a részletek mellett, és nem tudjuk miért “cseng a fülünk” 🙂

Figyelj, folytatom miért tetszik nekem még ez a Bank!

2010-ben elindították a Közösségi Adományozási Programjukat (KAP), amely azóta több díjat is elnyert – idén megkapta a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj két aranyaérmét, a “Leginnovatívabb Támogatói Program” kategóriában és “Az Év Társadalmi Befektetési Programja” kategóriában (!).
A KAP lényege, hogy a  bank ügyfelei, minden évben tájékoztatást kapnak arról, mennyivel járultak hozzá a nyereségességhez, és lehetőségük nyílik arra, hogy valamely civil szervezetet támogassák, a rájuk eső nyereség 10 %-ának felajánlásával. Ennek továbbgondolása a  KAP Kártyaprogram, amellyel a MagNet tovább növelte az adományozható keretet, hiszen mostantól az ügyfelek bankkártyás vásárlásaik összegének egy részével szintén egy kiválasztott civil szervezetet segíthetik.

1

Itt olvashatsz a KAP-ról!

Ilyen módon tehát mindenki átélheti az adományozás örömét, miközben a nehéz anyagi helyzetben lévő szervezetek is forráshoz jutnak. (Én ezért most totál odavagyok! 😀 ) A költségek áthárítása pedig fel sem merülhet a bank részéről, hiszen a MagNetnél becsületkasszás számlavezetési díjszabás működik, amely során az ügyfelek határozzák meg, hogy mennyit szeretnének fizetni 0-1000 forint között. Sőt az extra „segítő” funkcióval rendelkező Mastercard kártyát tranzakciós díj nélkül lehet igénybe venni.
Tájékozódás a számlavezetésről!

2010 óta nagyjából 150 civil szervezet vett részt a programban, akik között összesen több mint 110 millió forintot oszthattak szét a lelkes számlatulajdonosok(!).

Az összes keserves tapasztalatom, Bankgyűlöletem hirtelen elillant, és tele vagyok optimizmussal, ha az oldalukat olvasgatom.
Aktív szerepet vállalhatok egy számomra fontos ügyben csupán azzal, hogy a náluk kiváltott kártyámat használom!
Kedvem lett újra megismerkedni egy Bankkal, és megbízni bennük, és ez azért nem semmi…

Ráadásul úgy érzem, hogy ha az emberek jobban megismerik ezt a variációt, nem lesz szükség ilyesmikre:

1

Talán mindenki megérti, hogy azért mert csatlakozik olyan nagyágyúkhoz, mint Zuckerberg, Bill Gates, Justin Timberlake vagy mások – egy hashtaggel megszórt körlevél kapcsán -, még nem tartozik a “klubjukhoz”. Nem lesz csapattag, és effektív nem segített senkin és semmin. Egy ilyen kártya viszont sok életet változtathat meg látványos mutatványok nélkül is.

Mit gondolsz a fentiekről? Van kedved megismerkedni, esetleg megbarátkozni a MagNet-tel?

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!