Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A kertész, aki egy kislány angyalává vált! (videó)

Sokszor fogalmunk sincs milyen egyszerűen lehet másokat inspirálni. Még nagy betegeket is. Talán alul értékeljük azt amit tehetnénk értük. A filmben, amit hoztam, egy kertész változtatja meg egy kislány életét, egy súlyosan beteg gyerekét anélkül, hogy tudná.

 

 

1

 

A kislány bágyadtan kukucskál ki az ablakon, ami neki a világot jelenti a szoba fogságában, ahol betegsége miatt tölti a kis életét. Az ablak előtti parkot, egy kertész szépítgeti nap mint nap. Felpillant a gyermekre és megesik a szíve rajta. Miközben szeretettel gondozza a kertet, a virágokat, hatalmas napokat rajzol gereblyéjével a homokba, hogy a kislánynak örömet szerezzen vele. Clara erőt nyer ezekből a pillanatokból, minden nap figyeli a férfit és gyönyörködik a csodába, amit létrehoz az ablaka alatt.

Egy napon felpillantva az ablakra, lehúzva látja a redőnyt, majd a mentőre lesz figyelmes, amely megáll a ház előtt. Claraért jöttek. A kertész megrendül a szomorúságtól. Látja amint a kislánnyal tart édesanyja a mentőben, édesapja pedig ott marad az utcán, kétségbeesetten. Egy cserép virággal és egy üzenettel várja az apát a parkban, a következő képsorokon. Amikor megérkezik átszeretné nyújtani neki az ajándékot, de Ő felinvitálja a kislány szobájába.
Azt hiszem, ez az a pillanat, aminél mindenkinek eltörik a mécses, aki érzékenyebb az átlagnál…
A gyermek szobája tele van a kis rajzaival, melyeket a kertészről és munkáiról készített. A férfit angyalként ábrázolja rajtuk. Ettől a kertész is megrendül és sírva nézi végig a kis kéz munkáit.
Leteszi a kislány ágyára a pici kis virágpalántát, egy rövid üzenettel: Drága Clara / Szereti a napot.

Hónapokkal később a virágágyásnál térdelve dolgozik, amikor arra lesz figyelmes, hogy a kislány közeledik felé, a szépen megnőtt virággal a kezében. Készen arra, hogy kiültessék a parkba.

Érted az üzenetet ugye? Ne becsüld alá magad és amit megtehetsz! Soha!

 

Nézd meg a férfit, aki gereblyével hozza létre a csodát!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!