Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Valós idézetek kárfelvételi jegyzőkönyvekből, az élet írta!

Idézetek következnek egy német biztosító kárfelvételi jegyzőkönyveiből. Az amúgy teljesen komoly tanú vallomásokból ollózva. Tipikusan az “gyalogos nekem jött, aztán az autóm alá feküdt” fajtából.

 

 

0

A legjobb magyar baleseti bejelentőjét láttad már? Ne hagyd ki!

Lehúzódtam az út szélére, megláttam az anyósomat, és nekimentem a vasúti töltésnek.

Miközben azon igyekeztem, hogy agyonüssek egy legyet, nekimentem egy telefonpóznának.

Amikor a kereszteződéshez értem, egy STOP-tábla jelent meg az úton ott, ahol eddig semmilyen tábla nem volt. Nem tudtam elég gyorsan fékezni, és így a baleset elkerülhetetlen volt.

Hogy elkerüljem az autóm első lökhárítójának sérülését, elütöttem egy gyalogost.

A baleset közvetett okozója egy kiscsávó volt egy kisautóban, nagyszájjal.

Kirepültem az autóból, amikor az leszaladt az útról. Később talált rám néhány kóbor macska.

Hazaérve, tévedésből egy másik telek kapuján hajtottam be, és nekimentem egy fának, amelyhez fogható az én telkemen nincsen.

A másik autó az enyémnek ütközött anélkül, hogy egy szót szólt volna.

Beleütköztem egy álló teherautóba, amely a másik irányból jött.

Egész nap palántákat vásároltam. Hazafelé menet egy kereszteződésnél az egyik bukszus felugrott, eltakarva ezzel a szélvédőt, így aztán beleütköztem a szembejövő autóba.

Nagy sebességgel közeledett felém a telefonpózna. Én ki akartam térni az útjából, ezért ide-oda rángattam a kormányt, de neki mégis sikerült eltalálnia a hűtőmet.

A kocsimmal a terelőpalánknak hajtottam, felborultam, majd egy fának ütköztem. Ezután elvesztettem az uralmamat az autó fölött.

Még mielőtt elütöttem, már bizonyos voltam abban, hogy ez az idős úr nem fog átérni a túloldalra.

A fickó mindenütt ott volt és sehol sem. Többször is kanyarodnom kellett, mielőtt elütöttem.

A semmiből ott termett egy láthatatlan jármű, az autómnak ütközött, majd nyomtalanul eltűnt.

Tegnap este hazafelé tartva, mintegy 20 méter hosszúságban kidöntöttem egy kerítést.

Hirtelen jobbról, a járdáról lelépett egy gyalogos, majd szó nélkül eltűnt az autóm alatt.

Elővigyázatosságból közölni kívántam Önökkel a káresetet, fizetniük azonban nem kell, mert észrevétlenül elhagytam a helyszínt.

A rendőröknek először azt mondtam, hogy nem sebesültem meg, de amikor levettem a kalapomat, észrevettem, hogy koponyatörésem van.

A lámpás kereszteződésnél váratlanul színvaksági rohamom támadt.

Hirtelen megpillantottam a csigalassúságú, szomorú ábrázatú öregembert, amint éppen lepattan a motorháztetőről.

Autóm nyílegyenesen haladt előre, ami kanyarban általában az úttestről való letérést vonja maga után.

Hátramenetben hajtottam a meredek utcán lefelé. Áttörtem egy telek kőkerítését, majd belerohantam egy faházba. Egyszerűen nem emlékeztem rá, hol is van a fékpedál.

Kattints IDE és nézd meg a másnapos SMS-eseket olyanoktól, akik félszerzetre itták magukat!

A gyalogos nekem jött, aztán az autóm alá feküdt.

Azt hittem, hogy az ablak le van húzva, de rövidesen kiderült, hogy nincs, amint megpróbáltam kihajolni rajta.

Szabályosan leparkoltam, majd az autóm hirtelen belehátrált egy kamionba.

40 éve vezetek. Egyszer alszok el a kormánynál, erre egyből nekimegyek valaminek.

Éppen az orvoshoz igyekeztem alhasi fájdalmakkal, amikor elengedett a kardáncsuklóm, így következett be a baleset.

A kamion a szélvédőn át a feleségem arcába tolatott.

A gyalogosnak fogalma sem volt merre akar menni. Ezért ütöttem el.

Forrás

A rendőrségi jegyzőkönyvekből sokat tanulhat az ember. Ha nem zavar, hogy a fogalmazási készség helyes használatának tényállása nem áll fenn!

0

“Felszólításomra az előállított azt válaszolta, hogy azt csinál, amit akar, majd szoknyáját felkapta, lekuporodott a lépcsőre, és újra az utcára folyatta vizeletét. A szabálysértés ténye több méter hosszan csordogált.”

“A nő elmondása szerint férje nem tudta otthon teljesíteni férfiúi kötelezettségeit, ezért késsel támadt rá, levágásilag, hogy máshol se tudja azt használni. A mozdulat közben a kés kicsit felcsúszott, így hasba szúrta a férfit.”

“Nevezett nő csak erőteljes felszólításomra volt hajlandó benyúlni a szoknyája alá, ahonnan is a lába közül elővette a három csomag, előzőleg eltulajdonított kávét.”

“Verekedéshez küldtek ki, ahol a számbeli fölényben lévő gyanúsítottak elküldtek melegebb éghajlatra. Én elmentem, majd az erősítéssel visszatértem a helyszínre.”

“Tetten értem, amint az intézeti szökevény a padon fekve csavargott.”

“A feljelentő szerint a meztelenül napozó nudistákat körbevették, és jól megruházták.”

“A baleset idején a szabálysértő sofőr mellett a gépkocsiban egy idegen nő is tartózkodott. A helyszínen megjelent a balesetet okozó férfi felesége, aki tudomásul vette, hogy a férfit könnyű sérülésekkel szállították kórházba, majd azt mondta, ha hazajön, otthon súlyos sérülései is lesznek.”

“Gyanúsított a husáng felemelése által elkövetett hivatalos személy elleni erőszak kísérletének vétségét követte el, tekintetbe véve, hogy a szolgálati sapka kétséget kizáróan a hivatalos személy fején helyezkedett el, ami a felemelés következtében a földre esett. Ezek után a helyzet gumibot alkalmazásával megnyugtatóan rendezésre került.”

Az elkövető és a sértett visszavág:

“Lecsaltam az alagsorba, és megvalósítottam vele homoszexuálisan azt, amit éreztem iránta…”

“Négyen támadtak rám, három fiatalkorú és két kutya.”

Forrás

Végezetül az egyik kedvencem, egy kőműves baleseti jegyzőkönyve:

0

A legjobb ügyfélszolgálati beszélgetések!

Tisztelt Uram,

A baleseti jegyzőkönyv 3. rovatába írott válaszommal (“A baleset oka: átgondolatlan tervezés”) kapcsolatos, a részletek iránt érdeklődő levelére válaszul, az alábbi — remélem kielégítő — leírást áll módomban közölni.

Kőművesként dolgozom. A baleset napján egyedül dolgoztam egy hatemeletes épület tetején. Amikor munkámat befejeztem, láttam, hogy valamennyi (utólag lemérve mintegy 110 kg-nyi) tégla megmaradt. Úgy döntöttem, hogy a téglákat nem fogom kis részletekben kézben lehordani, hanem a 6. emelet magasságában az épület oldalára szerelt (teherszállításra szolgaló) csigával eresztem le.
A csiga kötelet a földszinten kikötöttem, felmentem a tetőre, a kötél végén levő ládát oldalra húztam és megraktam téglával. Ezután ismét lementem a földszintre, eloldoztam a kötelet és erősen szorítottam, hogy lassan leeresszem a 110 kg-nyi téglát.

A baleseti jegyzőkönyvből megállapíthatta, hogy az én testsúlyom 84 kg.
Meglepetésemben — amelyet az okozott, hogy hirtelen elemelkedtem a földről — elveszítettem lélekjelenlétemet és elmulasztottam elengedni a kötelet.
Így aztán, nem is kell mondanom, nagy sebességgel emelkedni kezdtem az épület oldala mentén.

Körülbelül a 3. emelet magasságában találkoztam a téglákkal megrakott ládával, amely jelentős sebességgel tartott lefelé. Ez a magyarázata a koponyatörésnek, kisebb zúzódásoknak és a törött kulcscsontnak, amit a baleseti jegyzőkönyvben már leírtam.

Alig lassulva folytattam emelkedésemet, egészen addig, amíg jobb kezem ujjai két ízület mélységben megakadtak a 2. bekezdésben említett csigában. Szerencsére ekkorra már visszanyertem lélekjelenlétemet, és a belém hasító fájdalmak ellenére erősen tartottam a kötelet.

Körülbelül ezzel egyidőben a téglákkal megrakott láda a földbe csapódott és az ütődés erejétől a láda alja kiszakadt. Ekkor, megszabadulva a téglák súlyától a láda már mindössze 23 kg-ot nyomott.. Hagy emlékeztessem ismét testsúlyomra (2. bekezdés).

Ahogy bizonyára elképzeli, gyorsan zuhanni kezdtem az épület fala mentén. Körülbelül a 3. emelet magasságában találkoztam a felfelé tartó ládával. Ennek számlájára írható a két törött bokám és néhány fogam, valamint a lábaim és altestem súlyos hasított sérülései.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a ládával való találkozás annyit fékezett zuhanásomon, hogy amikor végül a téglahalomra estem, mindössze három gerinccsigolyám roppant össze. Azonban ahogy a téglahalom tetején, iszonyú fájdalmak közepette, mozgásképtelenül feküdtem és láttam a felettem hat emelet magasságban himbálódzó ládaroncsot, ismét elveszítettem józan ítélőképességemet és elengedtem a kötelet. Azok a falécek és szálkák tehát, melyeket utólag a tüdőmből és a gyomromból operáltak ki, tulajdonképpen a rám zuhanó láda maradványai voltak.

Forrás

A legjobb bírósági jegyzőkönyvek

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!