Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Segítsünk, hogy ez a doboz mindenhol helyet kapjon!

Nagy Csete István facebook oldalán találtam egy fantasztikusan jó kezdeményezést! Pécs városában, a Munkácsy utcai Irgalmasok templomának kerítésében kapott helyett a “Zöld doboz” elsőként.

 

 

3

A doboz arra hivatott, hogy az éhes embereknek helyezhessenek el benne maradék élelmiszereket, vagy amit kifejezetten erre a célra vásároltak meg. Egyszerű, nyitható ajtajú szekrényke, ami tökéletesen betölthetné a célját. Pécsett már működik, segítsünk, hogy az ország egésze megismerhesse, használhassa!
Minden ötletet szívesen várunk!

További jó ötlet ez is!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Zárai György says:

  Nekem csak annyi a fentartásom, h nyáron a 30 valahány fokban mi lesz az élelmiszerrel? na és tán pont azért, mert megromlik, talán nem fogja 1 ember kipakolni az egészet. De nem rossz az ötlet.Igaz, kosz szemét megjelenése várható. Ezt tapasztalatból mondom.

 2. Ferenc, azt teszed bele, amit amúgy már kidobnál, tehát számodra felesleges, nem? A megalázó mód eddig a kuka teteje volt becsomagolva, vagy kerítésre akasztva (nálam). Szívesen elbattyogok, ha lesz egy vállalkozó aki ezeket elkészíti és felszereli, remélhetőleg a több hely valamelyikére vele. De ha frissen vásárolt dolgot teszünk is bele, mi lesz velünk bizalom nélkül? Ráadásul amikor elindult a Suspended Coffee Magyarország csoport láttam, hogyan működik ez. Tudod, nagyon megalázó benyúlni egy ilyen ládába, amihez kell egyfajta lelkiállapot… Te kivennéd, ha ténylegesen nem szorulnál rá?

 3. Ferenc V. Kerekes says:

  Őszintén megvallva, nem is rossz kezdeményezés! Ám ennek kapcsán azért a magam fajta, egyszerű emberben azért óhatatlanul is felmerült a kérdés:
  Mi van akkor ha a valóban rászorult éhes ember – látva a mesébe illő terülj-terülj asztalkám kínálatát! -, alkalmazva az örökzöld közmondást: amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra, rendszeresen kiüríti ezeket a szekrényeket?
  Mert őszintén megvallva, nem vagyunk egyformák!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!