Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Hidd el, a fejedbe lát, és nem habozott lerajzolni! (fotók)

Imádtam ezt a rajz sorozatot, mert azonosulni tudtam több részével is. Talán te is felnevetsz egyik-másiknál, hogy oldd a feszültségedet, ami abból adódik, hogy hirtelen magadra ismersz.
Fran Kause megkérte az embereket, hogy írjanak neki legmélyebb félelmeikről, és ő döbbent meg a legjobban, hogy elárasztották az irracionális parákról szóló üzenetek. Az illusztrátor elképesztő félelmekről kapott leveleket. És hogy mi volt ezzel a célja? Természetesen inspirációkat gyűjtött egy mini képregény sorozathoz, mely nem nélkülözi a humort sem.
Ezekből mutatok most néhányat.

 

 

1. Van aki attól fél, hogy amikor bekövetkezik a halála, lassan, a lábaitól felfelé fog elmúlni.

0

2. Gyerekkori para lehetett, hogy amikor azt mondták neki “Jézus a szívedben él”, így képzelte el.

0

3. Volt aki attól tartott, hogy úszás közben egy hullám megcsapja és megpördíti, ezért amikor tovább úszik abban bízva, hogy a part felé tart, ez nagy tévedés lesz, mert a nyílt víz felé halad.

0

4. Olyan is akadt, aki az éles késektől rinyál, és azt gondolja, hogy olyan messzire tolja magától, ahol már nem éri el azokat.

0

5. Őt gyerekkorában azzal ijesztette halálra a nagynénje, hogy egy éhes féreg lakik az orrában, és ha belenyúl, majd jól megharapja az ujját…

0

6. Ő arról mesélt, hogy amikor kisgyerek volt és megtudta, hogy a kisbaba az emberek alsó részén jön világra, aggódni kezdett. És habár fiú volt, minden nagy vécézés után belenézett  a wc kagylóba, hátha kipottyantott egy-két kisbabát.

0

7. No ez elég meleg elgondolás, de magamból kiindulva, valahol mélyen, meg tudom érteni őt is 🙂 Azt találta ki magának, hogy Ő valamikor vándorló szellemként ellopta a testét valakitől és beköltözött. Amikor hangokat hall, néha megrémül, mert azt hiszi az eredeti tulajdonosa vissza akarja venni a testet tőle.

0

8. Attól fél emberünk, hogy egyszer olyat esik, hogy leharapja a nyelvét, majd amikor segítséget akar kérni telefonon a 911-től, nem fogják érteni, hogy mi mond.

0

9. “Egyedül élek. Amikor késő este ki kell mennem a fürdőszobába aggódom, hogy mire visszamegyek az ágyamba, már vár ott valaki…”

0

10. “Időnként, amikor kakálok aggódom, mert nem tudom pontosan, hogy ez álmomban történik, vagy a gatyámba szarok éppen valahol…” /Neked is megvolt? 😀 /

0

11. “Aggódom, hogy miután meghalok, az érzékszerveim még működni fognak. Nem tudom a balzsamozás vagy a hamvasztás a rosszabb?”

0

12. “Azt remélem nem válok olyan öregemberré, akit a gyerekek meglátva félni kezdenek az öregedéstől…”

0

13. “Néha parázok, hogy mások olvasnak a gondolataimban. Így hát, amikor valami viccesre gondolok és nevetés hallok, akkor már tudom…”

0

14. “Aggódok, hogy az egész életem csak egy illúzió. Mindez csak álom. Félek, egy nap felkelek és rájövök, hogy csak egy nagyon fantáziadús kutya vagyok.”

0

15. “Mikor fiatalabb voltam aggódtam, hogy amikor meghalok, mások álmaiban leszek egy extra – szereplő -.  Néha úgy érzem, hogy minden ember meghalt álmomban, és nincs hova mennem…”

0

16. Olyan is van, aki lassan nyitja ki a szemét ébredéskor, hogy ha valami vagy valaki van a szobájában, annak legyen ideje elmenekülni.

0

17. Más attól tart, ha az emberek nem viszonozzák a köszönését, az azért történik mert igazából már nem is él, már csak szellem, de ő még nem tud róla.

0

18. Brooklynban nagyon csúsznak a járdák télen. Van, aki attól fél, hogy elcsúszik, ráesik egy kerítésre, ami átszúrja a szemeit, és ahogy ott fenn van akadva, és a járda is túlságosan csúszik, hogy képtelen lesz kiszabadítani magát…

0

19. Azt hiszem sokunk paráját árulta el a következő rajz ihletője. Korizol valakivel akit szeretsz, ő eltaknyol, te pedig nem tudsz megállni, és az ujjait lemetélve, átcsúszol a kezén.

0

20. Van tükör a hálószobádban? Aggódtál már azon, hogy álmodban a tükörképed felül és bámul téged? 🙂

0

21. Egy kislány aggódni kezdett, amikor azt mesélték neki, hogy Isten látta, Szűz Mária szinte tökéletes, ezért teherbe ejtette őt. El is tökélte, hogy Ő nem lesz majdnem tökéletes, nehogy erre a sorsra jusson.

0

Hiányos, igaz? Meg kellene írnunk neki, hogy a takaró alól  kikandikáló lábat hirtelen elkapja valaki és végigvágja valamivel. Meg, hogy a wc csészéből bármikor felnyúlhat egy kéz vagy egy kígyó. És ha nem lépünk a zebrán csak és kizárólag a fehér csíkokra, akkor tragédia fog történni aznap. És mit is még? 😀

Szerző: Gini Papp – Zacc

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. almatea says:

    Gyerekként attól féltem, hogy a sötét szobámba érve, felkapcsolnám a villanyt és egy kéz közben megfogja a kezemet.

  2. Ko Orsolya says:

    Gyerekként gyakoroltam, hogy meddig bírom levegő nélkül, hogy ha jönnek esetleg katonák, azt higgyék halott vagyok és ne hurcoljanak el. (81-es születésű átlagos fehér lány vagyok.)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!