Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Kérünk benneteket férfiak, emlékezzetek erre mindig! (videó)

Fantasztikusan aranyos videó filmet hoztam. Nem eresztem bő lére a bevezetőt, inkább utána szólnék hozzád pár mondatot…

 

 

0

Társadalmi kísérlet az olaszoknál, kis srácokkal (magyar felirattal)

Soha ne feledd! Te a társa vagy  a másiknak a párkapcsolatban, nem a tulajdona! Figyelj az apró jelekre, hogy még véletlenül se fajuljon odáig a helyzet, hogy egy nap a pofon ébreszt fel az önámításból. És ami még rosszabb – a statisztika egyre aggasztóbb -,  évente egyre több nő hal meg a párja erőszakos viselkedésének eredményeként. Ennél még sokkal többen rettegnek hazamenni nap mint nap. Nagy részük nem mer kilépni a kapcsolatból és sok esetben visszafogadja a bántalmazóját. Ennek nem kell így lennie!

Ezekre figyelj, mint intő jelekre, hogy ki kell lépned még időben a történetből!

– Soha semmi nem az Ő hibája – szerinte -! Ha nem képes elismerni a felelősséget a saját tettei fölött, simán téged okol majd ha eljár a keze. Ami a legrosszabb, hogy talán sikerül is elhitetnie majd veled, hogy “ha nem tetted volna, nem ütött volna meg”.

– Mindig van mentsége a viselkedésére! A főnöke húzta fel, nagyok az elvárások felé, túl sokat piált… Te egy idő után azon kapod magad, hogy mindig felmented magadban. 

– Mindig a Te károdra poénkodik. Ez érzelmi bántalmazás – egész egyszerűen -, nem engedheted, hogy átmenjen egy napon fizikaiba!

– Rakétasebességgel tolja a kapcsolatot előre. Túl gyorsan mondja ki, hogy szeret, máris gyerekről és házasságról beszél. Állj meg egy pillanatra és gondolkodj! Mit takargat? Persze hízelgő lehet egy nőnek ez, de józanul mérlegelj, nem azért sürget, mert véglegesíteni akar mindent, mielőtt kiderülne ki is Ő valójában? Tudja, hogy ha idő előtt kiderül, elhagyod.

– Számon kéri, hogy mire költöd a pénzt. Az egy dolog, hogy kölcsönös megbeszélés alapján, a pasid fizeti be a számlákat. És, az megint egy másik dolog, ha nincs hozzáférésed a saját pénzedhez, nincs bankkártya a neveden, és csak egy kicsi járadékot kapsz. Ez financiális kihasználás, így tesz téged tőle függővé.

– Ha folyton azon aggódsz, hogy ne idegesítsd fel, már bajban vagy! Bármilyen tökéletesen akarsz is viselkedni, az érzelmeit nem te irányítod. Kiszámíthatatlan, te pedig attól rettegsz, hogy feldühíted valamivel. És ha ettől félsz, fel is fogod dühíteni.

– Nem szereti a barátaidat, vagy ami még rosszabb, a családodat. Cikizi őket, nyilvánvalóan el akar tőlük választani, hogy aztán csakis ő birtokolhasson.

– Cenzúrázza mit viselhetsz, kivel és hova mehetsz. Ez először még hízelgő is lehet, hogy ennyire figyel rád, félt mindenkitől és mindentől. Így sétálsz be a kelepcébe magadtól. Egy szép napon már érteni fogod, hogy teljesen bekebelezett, birtokol.

– Veszekedés közben közelít hozzád, fenyegetve érzed magad. 

– Felemeli a kezét, öklét.  Most még éppen van annyi önuralma, hogy fékezzen. Most még…

– Húzza a hajad, lökdös, megszorít… SOHA nem fogja abbahagyni, törődj bele! Hagyd ott azonnal, mert szinte minden erőszakos kapcsolatban élő nő ezeket tapasztalta először, de nem lépett ki. – Fenyeget, hogy agyonver, megöl. Hidd el, és hagyd el azonnal!

Ja, és FIÚK! Fordított felállásban pontosan ugyanez a helyzet. NE TŰRJÉTEK!

Ne légy hülye, ne füttyögj, ne szóljál be, érts a szóból! – című írásomat ITT találod a témában!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Andrea Hangácsi says:

    Igen,ez sajnos teljesen így van.És nem lesz másképp.Ami minden nap kísérni fog,az a félelem.A “megváltozom”és a “soha többet nem fordul elő,ígérem”-ből ,csak esetleg röpke pillanatok,napok jutnak majd.Szépen lassan felőröl majd minden vita és veszekedés,aztán nem tudsz lépni.Megbénulsz.Mert még így is szereted.De eljön az is,mikor már nem tűrsz tovább,mikor el kell hogy engedd,mert tudod nem ezt érdemled,vágysz a Boldogságra…sok idő után,bármennyire fáj is, lezárod azt az életed végleg.Mert LE KELL ZÁRNI!Sok erőt mindenkinek,aki ilyen kapcsolatból lépett ki,még többet annak,aki még mindig ebben él!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!