Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Rettegve húzódtak el tőle, majd kiderült ki is ő valójában! (videó)

Ő, ott bal oldalon Jafar, aki jól láthatóan nem fehér bőrű, annál inkább arab. Arab, akiket a média gyönyörűen átnevezett terroristává. Azoknak, akik nem szoktak a konspirációs elméletekkel foglalkozni, vagy csak a felszínt figyelik, ez át is megy, és rettegnek tőlük. Filmünkben Jafar, a rettenetes arab, akitől az anya félteni kezdi kislányát, amint a kórházi váróba érkeznek. 2

 

 

Feszengés, gyanakodva méregetés, a bunkóság minden foka jól látható, ahogyan az antiszemitizmus megjelenik egy emberrel szemben. A meglepetés akkor üt be, amikor az asszisztens kiszól a váróba és nem csak egyiküket hívja be, hanem az egész társaságot. Az orvos köszönti őket, majd a család megáll előtte, Jafar szerényen az ajtóban marad. Az orvos megdicséri a kislányt, milyen jól néz ki az operáció után, majd az apa kérdésére, hogy van-e még valami gond, nemmel felel. Ezután feláll, átkarolja és bemutatja nekik Jafart, Anna – a kislány – csontvelő donorját. 

A litvánok kísérlete, ami a rasszizmust vette célba (a link alatt!) igazán figyelemre méltó, nézd meg!

Erről nincs mit mondani igaz? A rasszizmusról annál inkább. Vajon mikor növi ki az emberiség ezt a gyerekbetegséget? Egyszerűen tök ciki rasszistának, vagy kirekesztőnek lenni. Buzizni, zsidózni, cigányozni és a többi, nem? Dedós. Annál is inkább, mert általánosítás. Nem minden cigány bűnöző, még ha a statisztikák ezt is láttatják, nem minden arab terrorista és had élje már az életet mindenki úgy, ahogy neki tetszik. Miért kiskirálykodunk mások élete felett, milyen jogon? Milyen érzés lenne, ha egy szép napon azt találná ki valaki, hogy vesszenek a kék szeműek? Én beparáznék. Kék szemű vagy? Te mit éreznél?

a szín nem befolyásolja amentalitást, legközelebb cigány leszel

Szóval, ki akarja legközelebb kipróbálni azt amit most üldöz?

 “Ne cimkézz!” (kattints ide érte) – rendkívül hatásos társadalmi kísérlet!

Szerző : Gini Papp  – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Margit Reichert says:

  A rasszizmusunk miatt nem kellene annyira szégyellni magunkat.
  Több francia nyelvü chatelős-tanulós csoportba beléptem, kimondottan tanulás miatt, és hogy a csoportok 99%-ban maghrebiek– egyáltalán nem zavart, jókat lehetett beszélgetni —- volt egy-két kényes dolog, ami miatt majdnem megköveztek.
  Ami kicsapta a biztositékot az egy gyerekszáj — viccecske volt. Kimondottan aranyos. Nekem. Arabul volt irva, kértem, forditsák — a felét forditották, amit a fehér kisfiu mondott —– csak-csak ragaszkodtam a fekete kisfiu válaszához is — végre az is megérkezett…………..
  A vicc: a fehér kisfiu csodálkozott, és azt mondta a fekete kisfiunak, hogy biztosan 9 hónapnál tovább volt az anyukája hasában, és ezért feketére égett …….. a fekete kisfiu válasza: te voltál rövidebb ideig bent, azért vagy ilyen fehér…………
  Ebből…. a nevetés helyett, egy vita kerekedett , hogy ez rasszizmus, és eléggé durvává fajult —– végül aki feltette a viccet —- gyorsan eltávolitotta —- rám és Europára való tekintettel és mert a csoportban a politika tilos. Én meg kiléptem.
  Ehhez tudni kell, hogy a csoport tagjai egyetemisták, főiskolások, tanárok —– aki a még a Koránt is idézte a kiokitásomra az egy egyetemi tanár volt.
  Szóval nem itt van a rasszizmus kérem szépen.
  Egy hasonló eset miatt egy másik csoportból is kiléptem. A csoport szintje ott is főiskolától felfelé.

 2. Gábor Harkay says:

  nah, én azért ezek után elvinném a kislányt egy másik kórházba, orvoshoz is és ellenőriztetném, hogy nem került-e a vérébe naqada bomba. Majd ezt követően lejelenteném a lányt minden terrorüldöző egységnél, hogy fokozott figyelemmel kisérjék a cselekményeit.
  A homokára pedig a dzsihad felíratott égettetném.

  Ami a kékszeműeket illeti; vesszen mind! 😀 barna vagyok vazz! kivül-belül.

 3. Zsiga Lajos says:

  Én bizony ismerek egy arab srácot.Ismerjük sokan a környezetünkben, mert munkatársunk.A világ legrendesebb fickója, és még remekül is focizik.Igazi cimboránk!

 4. Bettina Csipai says:

  Na ez a durva. Napi szinten több poszt kerül ide ki, legtöbbjéből csak készakarva lehet negatív visszacsatolást kiforgatni. Ahol sikerül, ott rögtön beindul a forgalom, le lehet törölni a lábunkon hordozott szart másba olyan stílusban, ami gyalázatos. Nem tudom összerakni, hogy ha valaki csak idetévedt, miért vág bele többkörös otrombáskodásba és miért nem zárja be inkább a böngészőt, ha meg nem először jár itt, akkor nem értem az összeférhetetlenséget a blog célcsoportja és a kommentelő beállítottsága között. Mi a cél, hogy a blogíró abbahagyja a blogolást vagy hogy a kommentekben foglalt általában-típusú statisztikai adatokra írja át a saját véleményét?

 5. Feladom. És nem érzem ettől hülyének magam. A videó nem erről szól. Hanem az elfogadásról, a rasszizmus befejezéséről, az előítéletek helytelenségéről. Szép estét Neked is 🙂

 6. cidorci cidorci says: (előzmény @Hozzá Toldó)

  Egyrészt örülnék, ha erre vonatkozó statisztikákat mutatnál, persze hiteles forrásból. Azt én is mondhatom, hogy nagyobb az eszem, mint a tiéd, ettől nem lesz nagyobb.

  Másrészt ha nincs legalább 2-300 millió arab, aki robbantgat, akkor nem: nem racionális általánosítani. Nettó valószínűségszámítás miatt, meg hogy ne érezd hülyének magad, ha szembesülsz azzal, hogy millió arab között sincs messze egy egész sem, aki robbantgat, és a másik 999 999-re ennek alapján általánosítottál.

 7. Hozzá Toldó says: (előzmény @Mázli)

  Már bocs, de ezek a félkegyelműek most épp keresztényekre vadásznak (Szíriában, Afrikában), és bennem egy fikarcnyi indulat sincs, ha elmegyek gyrost enni.

 8. Hozzá Toldó says:

  Valaki komolyan elhiszi, hogy itt bárkinek is az a gondja, hogy a cigányok barnábbak? És akkor mi a gondja velük a franciáknak, az angoloknak, ahol tömegével vannak négerek, mégis a cigány mentalitás miatt azzal fenyegetőznek, hogy visszaállítják schengent.. Sőt! Az angolok ki akarnak lépni az Unióból! AZ EGÉSZ VILÁG A CIGÁNYOK ELLEN VAN???? NA persze… A léhűtő, primitív embereket sehol nem szeretik. EZT MÁR NEM TUDJÁTOK KIMAGYARÁZNI LIBSIK!

 9. Nem, nem szeretnék statisztikusnak állni, bár elég analitikus a természetem. Ettől függetlenül újra elmondom szívesen, hogy a fősodrású média azt rak az asztalodra, amit szeretne. Hol láttad, olvastad, hogy milyenek az arabok? Csak nem abban? Vagy jártál bármelyik közel-keleti országban? Az, hogy indulatok vannak bennük, ne adj Isten azért van, mert az USA földig rombolta a gyönyörű országaikat, megölte a testvéreiket? Könyörgöm! Benned mennyi indulat lenne?

 10. Az arabok nagyobb része fanatikus, mint az európai, kínai, vagy indiai fanatikusok összessége! Ez nem elég ok arra, hogy általánosítsunk? Szerinted nem… Hát fiam. Statisztikusnak ne menjál el, mert a konklúzióig sosem fogsz eljutni.

 11. Az antiszemitizmus a szemiták, mint FAJ ellen szól és igenis rasszizmus minden értelemben és definíció szerint is. Amikor valaki a zsidó vallásúakkal, zsidó hagyományokkal, judaizmussal veszi fel ilyen módon a harcot, az antijudaizmus, ami valóban nem klasszikus értelemben vett rasszizmus. Nem mintha egyébként bármilyen kategorizálás segítene azon, aki gyűlölködik.

 12. Hozzá Toldó says:

  Ez a butuska videó kerint most a magukat felsőbrendűnek gondoló liberálisok körében. Szégyen! Mutassak nektek VALÓDI várótermi videókat? Ahol a fehérek pont így bámulnak maguk elé, miközben a cigány családok csinálják a fesztivált. Ugye mindenki tudja kik miatt vannak biztonsági őrök a kórházakban!

 13. Kenézy Élettudományi Könyvtár (ÉTK) says:

  Kedves “író”!

  Utána nézne, hogy mi az antiszemitizmus jelentése?

  Jafar pedig arab, legalábbis ön ezt írta.

 14. Végh Csenge says:

  Kedves Cikkíró! Nézz már utána kérlek, mint jelent az antiszemitizmus szó. Mert nem azt, amire használod.

 15. Kérlek…, csak nézz utána a google-ban, hogy kiknek a kezében van a fősodrású média. Megtudod kik mondják meg, mit kell látnod a tv-ben.

 16. Persze, hogy megrendezett 🙂 Igy tudják a leghatásosabban átadni a lényeget, és remélik, hogy leesik mindenkinek a tantusz, ott üti meg ahol kell. A megítélésről újra csak ugyanazt tudom mondani, a média nem mesél a NATO gaztetteiről, pedig talán ott kellene keresni, miért vadultak el pl. a közel-keleten. Kérte valaki, hogy belesétáljanak és beleavatkozzanak egy ország belpolitikájába? Amúgy nem szenvedtek, hogy oda kelljen mennie bárkinek is rendet tenni. Jugoszlávia belviszálya (tömegmészárlása) nem zavarta őket 5 évig. Ja, ott nem volt olaj?

 17. Pl. miben gerjeszti a média a gyűlöletet? Milyen formában? Ne írjanak róla? A sajtószabadság nevében kellene ezeket a híreket korlátozni? Vagy esetleg hallgatni róluk? Ami meg a médiát illeti, a párizsi terrormerényletet kiváltó ok – szerintem – valóban a média által rosszulértelmezett sajtószabadság / sajtószabadosság…

 18. baviki says:

  Egy megszervezett / megrendezett videó! Nem színházban vagyunk… Amúgy valóban nem a származás alapján kell megítélni embereket, de az “általában” ilyen meg olyan embercsoportok megítéléséről elsősorban ők tehetnek, mint ahogy a vélemények megváltóztatása érdekében is nekik kell elsősorban lépni.

 19. Nem hagynám ki továbbra sem a médiát, aki kiemeli ezeket a híreket, és gerjeszti a gyűlöletet…

 20. baviki says:

  A videó egy sokatmondó, de megszerkesztett/megrendezett videó! De sajnos, mivel az általában szócska nagy valószínűséget jelen, ezért a közvélemény megváltoztatása elsősorban az érintettek feladata és lehetősége! Nekik maguknak kell úgy viselkedni, hogy ne a kialakult véleményt erősítsék! Ebbe az is beletartozna, hogy a normálisan viselkedők elítéljék és megvessék, esetleg kivessék maguk közül
  azokat, akik nem kívánt módon viselkednek!

 21. Szerintem meg jó, ha a házad ég, ha van biztosításod, és sürgősen készpénzre van szükséged.

 22. Relaxferi Csontkovács says: (előzmény @cidorci cidorci)

  Talán igazad van. Mindenesetre az átlag európai ember nem sok arabot ismer. Én egyet sem. Viszont ha a tévében hallani lehet róluk, akkor az szinte csak erről szól. A nőket nem tekintik egyenjogúnak, sőt embernek sem. A vallásukért ölni képesek. Én sajnos csak ilyen híreket hallottam róluk. Talán tájékozatlan vagyok, és én beszélek hülyeségeket. Csak tippeltem, miért van az előítélet.

 23. “Sajnos az Arabok általában fanatikusok, robbantgatnak merényelnek stb.”

  “mivel a legtöbben ezek általában ilyenek”

  Szerencse, hogy ilyen rossz hatásfokkal dolgoznak. Ha az a hat-hétszázmillió arab nekiállna robbantgatni, elég gyorsan végeznének az egész emberiséggel.

 24. Relaxferi Csontkovács says:

  Mekkora marhaság. Már bocsánat, de a szóban ( Általánosítás) benne van hogy általában. Sajnos az Arabok általában fanatikusok, robbantgatnak merényelnek stb. Sajnos a cigányok általában lopnak megvernek embereket a javaikért, nem szeretnek dolgozni stb. Tehát mivel a legtöbben ezek általában ilyenek, ezért tartunk tőlük, ezért nézünk rájuk úgy ahogy. Természetes hogy van közöttük rendes ember, csak ritka. Azokkal a kevesekkel nincs semmi baj akik normálisak, és azokat elfogadom akár barátomnak is. Ha valaki tízszer megégette magát, akkor már fél a tűztől nem? Pedig a tűz is jó ha nem a házam ég.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!