Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ezért hagyta el Wall Street-i munkahelyét!

Mason Wartman(27) elhagyta jól fizető állását a Wall Streeten, hogy pizzázót nyisson. Miért tesz valaki ilyet? Miért hagyja ott karrierjét a pénzvilágban, egy pizzéria miatt?

 

 

3

Mason Wartman

3

Philadelphiában nyitotta meg anyjáról elnevezett Rosa’s Fresh Pizza éttermét, ahol 1 $-ért vásárolhatsz pizza szeletet. Ez eddig nem lenne különleges. De 2013-ban, egy vendég fizetett még egy dollárt és arra kérte Masont, hogy a legközelebb betérő rászorulónak/hajléktalannak adjon egy szeletet ingyen. A tulajnak tetszett az ajánlat, mert egy post-it cédulára mosolygó arcot rajzolva, a falra ragasztotta, ezen várta gazdáját a pizza. 

3

Ez az egyéni kezdeményezés hamarosan a  a felfüggesztett kávéhoz hasonló mozgalommá nőtte ki magát, a pizzéria elhíresült arról, hogy a jóság lengi be. Egyre többen hagytak ott szívesen 1, 20,  de akár 100 dollárt is, hogy megvendégeljenek vele rászorulókat.

3

3

Mason éttermében 10 hónap alatt 8000 szelet pizza fogyott el, ami napi átlag 30-40-et jelent, heti rendszerességgel kb. 300 rászoruló tér be hozzá, vesz le egy post-it-et és fogyasztja el jó étvággyal a finom ételt. Az ajándékozni vágyók pedig kreatívan üzengetnek is nekik. A tulajdonos úgy fogadja el a pénzt tőlük, hogy hagynak egy sort a falon azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy vásároljanak.

4

3

A hobók és mély szegénységben élők pedig szintén üzennek azoknak, akik őket segítik:

3

4

5

A sikeren felbuzdulva, Mason új lehetőségeken gondolkozik. Újabban pulcsikat árul, s ő maga adományoz egyet a vásárlás után egy rászorulónak.

3

A napokban Ellen DeGeneres showjában vett részt, ahol Ő is megkapta a 10.000 $-os csekket, melyet Ellen azoknak a szervezeteknek, személyeknek szokott átadni, akiknek egy kis extra segítséget szeretne nyújtani, egy jó ügy érdekében.

3

A cikk elején feltett kérdésemre azt hiszem a válasz, az elhívatás. Az a mindent elsöprő erő, amivel az ember, az életpályájára kerül. Az igazira. Amiért jött. Mason segíteni jött, és meghallotta a belső hangot időben. Elismerésem érte.

Kérlek oszd meg a cikket ezzel is segítve, hogy a Suspended Coffee Magyarország-i mozgalma is új erőre kaphasson!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás 1.,2.,3.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!