Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szeretted a Grease-t? Hallgasd meg, hogy szól 36 év múlva! (videó)

A Grease 1978-ban indult hódító útjára, Danny Zuko (Travolta) és Sandy Olsen (Newton-John) középiskolás szerelmének sztorija, azóta is nagy siker. Talán Te is azok között vagy, akik kívülről fújják az abban elhangzott slágereket, és emlékeznek Sandy és Danny mozdulataira is.

 

 

Az egynyárinak szánt mozit Los Angelesben mutatták be. A Randal Kleiser rendezte film kasszasiker lett – nem mellékesen minden idők legsikeresebb filmmusicalje. A történet 1958 nyarának végén játszódik. Az ötvenes évek végének Amerikája a bőrjakók, Elvis-sérók, fecskefarkú limuzinok, lófarkak, pörgő szoknyák és a rock and roll korszaka. A nyári szünetben találkozott a vagány Danny (John Travolta) és a szerény Sandy (Olivia Newton-John). Beleszerettek egymásba, de a nyár véget ért: Dannyt várja a gimnázium utolsó osztálya és a bandája. Sandy a szüleivel visszautazna hazájába, Ausztráliába. De van-e visszaút egymás szívéhez? Erről szól a klasszikus.

5

Olivia Newton-John (66) négyszeres Grammy-díjas énekesnő és színésznő lett, aki megkapta a Brit Birodalom Érdemrendjét, valamint az Ausztrál Lovagrendet is. A 90′-es évek elején vállalkozása hirtelen csődbe ment és szinte ugyanakkor mellrákot diagnosztizáltak nála, amit kemoterápia követett, és mindkét mellét eltávolították. A gyógyulás nagyon hosszú volt. Mint a rákot túlélők számos tagja, Ő is belevetette magát gyógyulása után a mellrák megelőző és felvilágosító előadások tartásába. Terve Ausztrália legmodernebb – daganatokra specializálódott – kórházának létrehozása, melynek építése 2010-ben megkezdődött és az Ő nevét viseli. 

5

John Travolta, aki tavaly februárban töltötte 60.életévét, már 6 éves korától tánc leckéket vett Gene Kelly testvérétől, Fred Kellytől. 16 évesen otthagyta az iskolát és teljes figyelmét a színészet felé fordította.  Allan Carr producer már régebb óta sikertelenül kereste a tökéletes férfi főszereplőt tervezett Grease filmje számára, míg egy napon szállodai szobájának a tévéjében meg nem látta az akkor még szinte ismeretlen John Travoltát egy tévésorozatban. Azonnal felhívta a szobából a film másik producerét, Robert Stigwoodot, hogy kapcsoljon az adott csatornára. A személyes találkozó során Travolta olyan mély benyomást gyakorolt rájuk, hogy három filmre szóló szerződést kötöttek vele, melynek első darabja az 1977-es Szombat esti láz volt. Az egy egész generáció életérzését megragadó film hisztérikus sikert aratott, John Travolta egyik napról a másikra az ismeretlenségből Oscar-díj jelölt szupersztárrá vált. Második filmje, a Grease 1978 nyarán került bemutatásra. A rock and roll korszak húsz évvel korábbi aranykorának tisztelgő film minden idők legsikeresebb filmmusicalje lett. Noha a diszkó-korszak 1980 utáni hanyatlásával a Szombat esti láz életérzése gyorsan divatjamúlttá vált, a Grease népszerűsége évtizedek alatt sem csökkent.
Ma a legjobban kereső filmsztárok egyike, úgy húszmillió dollár körül kap filmenként. 1997-ben az angol Empire magazin minden idők 100 legnagyobb sztárja közé választotta. 2008-ban ismét jelölték Golden Globe-ra, mint a legjobb vígjáték vagy musical kategóriában a Hajlakk című filmben.
Testvérei, Joey, Ellen, Ann és Sam szintén a show-bizniszben dolgoznak. Feleségétől, Kelly Preston színésznőtől 1992-ben született első gyermeke, Jett, 2000-ben pedig Ella Bleu.
Szenvedélyes pilóta, saját gépei vannak, szeretne a kozmoszba is repülni. A Szcientológia Egyház tagja.
16 éves gyermekük, Jett (aki autista volt) 2009. január 2-án, egy bahamai üdülésen halt meg. Hiányának betöltése miatt ismét gyermeket vállaltak feleségével, 2010-ben született meg Benjamin.

Bár Olivia és Travolta végig barátok maradtak, 36 év után újra elénekelték a felejthetetlen “You’re the One That I Want”-ot, és milyen jól tették! 🙂

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás: wikipedia, youtube

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!