Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

35 dolog, amit a haldokló emberek megbántak!

Mindannyian követünk el hibákat, aztán learatjuk a hibákból eredő károkat, és sokszor már túl idősek vagyunk ahhoz, hogy változtassunk, már csak a sajnálkozásra marad időnk.
Azt, hogy mely pillanatokat kellett volna megváltoztatnunk, hogy mikor kellett volna bátran lépnünk, már csak az addig eltelt életünkre visszatekintve tudjuk beazonosítani. De akkor már nagy pontossággal!
Ahhoz, hogy ne utólag kelljen bánkódnod majd, itt egy harmincötös lista arról, mit bántak nagyon olyan emberek, akik az életük végéhez érkezve visszanéztek.
Felejtsd el az utólag szót! Ne bánj semmit az életed végén! Olvasd el, és bízz bennük!

(Természetesen mindannyian más életfeladatokkal érkezünk, de általánosítva nagy igazságokat szűrhetünk le belőle…)

 

 

1

1.) Nem utaztam, pedig volt rá lehetőségem. Az utazás egyre nehezebbé válik, ahogyan öregszünk, és egyre több ember igényli a jelenlétünket, ami marasztaló. Ezért egyre drágábbá is válik, mert több embert kell magunkkal vinnünk.

2

2.) Nem tanultam másik nyelvet. Valószínűleg évekbe telt, míg az iskolában tanultad, de talán nem sajátítottad el tökéletesen. Fontos dolog, jó hasznát veszi az ember.

3

3.) Beleragadtam egy rossz párkapcsolatba. Talán úgy érezi az ember, nehéz kijutni egy rossz kapcsolatból, de sokkal rosszabb benne tartózkodni. Időpazarlás.

4

4.) Kár volt a fényvédőket mellőzni. Lehet, hogy nem tűnik fontosnak, mégis, az évek során begyűjtött bőr leégéseknek rengeteg ráncot és elszíneződést köszönhet az ember. És még nem beszéltünk a bőrrákról.

5

5.) Sosem kerültem a kedvenc zenészem közelébe. Nem tudhatod mikor oszlik fel egy zenekar, vagy távozik közülünk az idolod, ragadd meg a napot!

6

6.) Féltem egy rakás dologtól. A félelem bénítólag hathat ránk, ezért sok fantasztikus dologból kimaradhatunk. Ne hagyd!

7

7.) Nem tartottam karban a fizikai állóképességemet.  Sokan elmulasztjuk edzeni a testünket, ahogy öregszünk, megbánjuk ezt, mert enélkül egyre nehezebb lesz minden!

8

8.) Megengedtem, hogy mások határozzák meg a nemi szerepeket számomra. Mondj nemet rá! Határozd meg magadnak!

9

9.) Megalkudtam egy szörnyű munkával. Lehet, hogy bérleti díjat kell fizetned, vagy meg kell tanulnod egy teljesen új szakmát, akkor is jobban megéri, mint a mindennapi nyomorúság, amit azon a helyen érzel, ahol utálsz dolgozni.

10

10.) Túl sok iskolával kötöttem le magam. A tanulás fontos, de még fontosabb megtanulni azt, hogy tudod kihozni magadból a legtöbbet, és ennek a gyakorlatnak szentelni az idődet.

12

11.) Sosem találtam magam elég szépnek. Sok meghatározása van a szépségnek, ezért nem hiszem, hogy méltatlan lennél bárkinek a figyelmére is.

12

12.) Féltem kimondani a szót: “szeretlek”. Szeretni valakit, az egy különleges ajándék, még akkor is ha az  a szeretet nem tér vissza hozzánk.

13

13.) Hallgattam volna a szüleim tanácsára. Nekik sokkal több tapasztalatuk van, és általában a legjobbat akarják gyermekeiknek. Adj több hitelt a szavuknak.

14

14.) Túl nagy jelentőséget tulajdonítottam annak, mit gondolnak rólam mások. Amikor idősebb leszel rájössz, hogy mások véleményét nem beilleszteni a magunkról alkotott képbe az igazi boldogság titka.

16

15.) Saját boldogságom elé helyeztem másokét. Szép dolog támogatni, segíteni a mások boldogulását, de nem szabad a magunké elé helyezni!

16

16.) Gyorsabban hoztam volna meg a döntéseket. Ahhoz, hogy ne kelljen a végén sajnálkoznod, tanulj meg gyors döntéseket hozni, ne habozz sokáig a dolgok felett!

16

17.) Nem tartanám a haragot. Különösen azokkal szemben, akiket szeretünk. Válassz inkább egy alkalmas helyet, ahol kiengedheted a dühödet. Például egy sportban vezesd le.

16

18.) Kiállnék magamért. Csak azért, mert mások nem értenek veled egyet, ne add fel az elveidet!

16

19.) Még jobban kivenném a részemet az önkéntességből. Kielégítő érzést nyújt, és számtalan helyzetet találunk, ahol rászorulók várják a segítséget.

16

20.) Nem elhanyagolnám el a fogaimat. Bosszantónak tarthatod a fogkefét és fogselymet, de inkább ez a kis bosszúság, mint hogy ideje korán elveszítsd a fogaidat.

21

21.) Szoros kapcsolatot ápolnék a nagyszüleimmel. Ők csak egy kis ideig vannak velünk, hiszen nagy a korkülönbség, és a tapasztalataikra, tudásukra igazán nagy szükségünk van.

23

22.) Túl sokat dolgoztam. Kimaradsz az életből, ha a munkádnak áldozod magad. Megfosztod magad élményektől, melyek pótolhatatlanok lesznek később.

22

23.) Nem tanultam meg főzni. Családod és barátaid öröméért is érdemes, de a saját önbecsülésednek is jót tesz, ha megtanulod a finom ételeket elkészíteni.

10

24.) Élvezném a pillanatot.  Lépj ki az sms írásból, vagy az állandó fényképezésből, állj meg és rögzítsd a “most”-ot, éld meg a pillanatot, melyben tartózkodsz!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25.) Nem fejeztem be amiket elkezdtem.  Minden nap egy újabb lehetőség, ne tékozold el!

10

26.) Több party trükköt sajátítanék el.  Ez butaságnak tűnhet, de gondolj csak bele, hány csodálatos emléket hozhat létre! Hány felszabadult nevetést indíthat útjára…

1945: Slovak Red Cross nurses feeding orphans during World War II.

27.) Csak a saját elvárásaimnak feleltem volna meg. Soha ne hagyd, hogy a családod, vagy az országod határozza meg milyen karriert kellene választanod! Soha!

10

28.) Engedném, hogy a barátságaim “kifussanak”. Néha az emberek elhidegülnek, elszakadnak egymástól. Erőltetni ilyenkor bármilyen kapcsolat fenntartását több kárt okoz, mint hasznot.

10

29.) Sokkal többet játszanék a gyermekeimmel.  A gyerekek boldogok és ártatlanok. Azt kellene választanod, hogy megteljen az életed nevetéssel, ne kerüld el!

10

30.) Soha nem kockáztatnék nagyot (különösen a szerelemben).
Nagy árat fizethetsz a nagy kockázatért, gondold át több oldalról!

10

31.) Nem aggódnék állandóan. Az aggodalom, különösen olyan dolgok miatt, melyek még meg sem történtek, teljesen felesleges időtöltés, és stressz.

10

32.) Nem drámáznék annyit.  A drámázás lehet egy függőség, egy berögzült rossz szokás, de semmi értelme. Ne szálljon le a nap a haragoddal!

10

33.) Sokkal több időt töltenék a szeretteimmel. Mindannyian korlátozott ideig tartózkodunk a földön, ezért ne vegyünk biztosra semmit, amit tervezgetünk. Mindennap erősítsünk a kapcsolatainkon!

10

34.) Soha nem mások kedvéért teljesítenék. Ha nincs igazi elhívatottság abban amit csinálsz, csak másokért teszed, az élettapasztalatnak jó lehet, de ne habozz abbahagyni ha rájöttél erre!

10

35.) Sokkal őszintébben kimutatnám a hálámat. Tanulj meg köszönetet mondani, így az életed számos része javulni fog! 

Soha nincs késő változtatni az életeden!
Talán ezeknek a tapasztalatoknak a segítségével javíthatsz a saját hozzáállásodon, és szebb véget ér, nem kell majd azon rágódnod, mit mulasztottál el, mit csinálnál másképp.
Nem fogod megbánni!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Agi Hugi says:

  Jo arany, ha en a 31-et jol csinaltam a lista szerint es meg nagyon-nagyon messze vagyok az eletem vegetol?

 2. http://www.viralnova.com/regret-when-older/ – nem volt kötelező a huszonvalahanyadikig sem elolvasni 😉
  Azt gondolom pedig, hogy elég világos a 8.pont is. Üzenet a homofóboknak.És a férfitársadalomnak is – azt gondolom -. Senki nem mondhatja meg, hogy melegként transzszeuxálisként akarom és fogom-e élni az életemet. Mert az enyém. Csakis az enyém. És ha nő létére esztergályos szeretne lenni valaki, akkor legyen az, ne a társadalom határozza meg mire képes egy nő…

 3. W. A. Lacky says:

  Nem világos, hogy honnan tetszett összeszedni ezt a sok ostobaságot. A huszonvalahanyadikig képes voltam olvasni, de a vége már nagyon nyögvenyelősen ment. Szeretném, ha értelmezné nekem a 8. okosságot, mert az sehogyan sem fér a hülye fejembe. Persze ne fáradjon, mert úgysem térek ide vissza, ha csak véletlenül nem, mint ez esetben is.

 4. W. A. Lacky says:

  “…aztán learatjuk a hibákból eredő károkat,” Jézusom! Sicc! A babérokat pedig ott egye meg a fene, ahol vannak. Igaz?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!