Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Te megölelnél egy muzulmánt? (videó)

Gondolom nem mondok újat azzal, hogy roppantmód együgyű az, aki azt hiszi, hogy a terrorizmus egyenlő az iszlámmal. Nem, a kettő véletlenül sem ugyanaz. Az iszlám békét jelent. A torontói muszlimok, válaszul a napjainkban tapasztalatható iszlamofóbiára – amit nyilvánvalóan mesterségesen gerjesztenek azok, aki pénzt pumpálnak pl. az ISIS-be is -, egy békés demonstrációt, vagy társadalmi kísérletet tettek. Szeretnék, ha az emberek félelme alább hagyna, és megértenék, hogy a hamis média húzta közéjük, és minden más ember közé ezt a láthatatlan korlátot.

 

 

5

A kanadai muszlimok csak úgy mint eddig, továbbra is arra ösztönzik tagjaikat, hogy úgy viselkedjenek az emberekkel, ahogyan Mohamed próféta tanította. Ő azt hagyta meg, köszöntsék egymást ezzel: As-salamu alaykum (asszalmau áléjkum – béke legyen veled!) és cselekedjenek is ennek nevében. A kedvességet és jó modort hagyta meg követőinek. Erre emlékeztetik a közösség tagjait és szorgalmazzák, hogy az emberek ismerjék meg a valódi iszlámot, és higgyék el, a szélsőséges muzulmánok, nem az iszlám valódi követői. Nem szeretnék, ha velük azonosítanák őket. A terrorizmus és erőszak, nem az iszlám.  Egy megható és inspiráló filmet készítettek tehát, középpontjában egy muzulmán férfivel, akinek szeme be volt kötve, lábai mellett pedig a következő üzenetek álltak:
„Muszlim vagyok. Terroristának bélyegeztek meg.” A másikon pedig ez a felirat volt olvasható: „Én bízom benned. Te is bízol bennem? Ölelj meg.”

Nézd meg hogyan reagált az utca embere erre a felhívásra!
Utána kattints át, és nézd meg, hogy sikerült az empátia teszt Budapesten, egy cigány férfivel!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Endrédi Anita says:

    Hát én megkönnyeztem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!