Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Így mutatták ki az apák, milyen nagyra becsülik párjukban az anyát! (videó)

A kisgyermek első születésnapja, az bizony az anya első születésnapja is. Az anyává válás nem könnyű, mondhatnánk pokoli nehéz. Sok benne a bizonytalanság, sírás, pánik, álmatlanság, aggódás, ugyanakkor a szeretetnek olyan magasszintű megtapasztalása is sok, amire nincs felkészülve egyetlen nő sem. Semmihez sem fogható érzelmek sora. 
Ha magamból indulok ki csupán elmondhatom, hogy valóban anyává születsz, és az első év meghatározó. Egy picit megnyugszol a végére, kezded a helyeden érezni magad, nem pánikolsz be olyan gyorsan egy láztól, vagy véget nem érő sírástól. Még mindig ücsörögsz ugyan az alvó babád felett és sírsz a boldogságtól, hogy ez a pici lény hozzád érkezett. Tanulmányozod minden apró részletét, mint a legnagyobb csodát. Kérdezgeted magadtól mivel érdemelted ki, hogy egy ilyen tökéletes ajándékot tarthatsz a karjaidban. Röviden szólva, picit megnyugszol az első év végére.

 

 

5

A következő kisfilm (köszönhetjük a Pampersnek), szobrot állít az anyáknak. Első éves kontrollra érkeznek a gyermekorvoshoz, aki kérdezgeti őket, hogyan élték meg az első évet. Ők őszintén elmondják, hogy sok volt a pánik, rengeteget sírtak, nem biztos, hogy pont ezt várták, de most talán egy kicsit stabilabbak már.
Mindeközben férjeik, a Pampers csapatával átrendezi a váró folyosóját. Az első közösen töltött év fotóit helyezik fel a falra, és a végén tortával várják őket. Köszöntik az egy éves anyát…

Igen fiúk, nagy szükségünk van a biztatásotokra. Még akkor is, ha mindenben mellettünk vagytok, és részt vesztek a történetben! Mert mi nők, meg kell éljük szüléskor az elszakadást is, ami érzelmileg nem könnyű, még ha várjuk is a pillanatot. Nyilvánvalóan a hatalmas kötődés, amit a 9 hónap várandósság alatt megélünk, sokkal aggódóbbá tesz bennünket. Kell a támogatásotok érzelmileg is. Nagyon kell! Mondjátok néha, hogy jó anyák vagyunk, és büszkék vagytok ránk… És mi nagyon hálásak leszünk érte 🙂

Hülye kérdések, frappáns válaszok -, avagy vágjon az eszed, ha kismama vagy!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!