Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Emberségből jeles 9. – zsírosdeszka hagymával!

A napokban egy étteremben ebédeltünk, az asztaltársaságból valaki csapvizet kért az ételéhez, mert nem szereti a palackozottat. A pincérnő felhúzta a szemöldökét és határozott kijelentette”azt nem hozhatok”. Hogymicsodaaa? – kaptuk fel a fejünket mindannyian, de Ő nem jött zavarba, állta a tekinteteket szigorúan, látszott rajta, hogy ettől nem fog tágítani. Többen voltunk, már kikértük az ételeket, ezért nem álltunk fel csupán. A kiszolgálás gyatra, és mosolytalan volt, az ételek pocsékak és nagyon drágák. De legalább megpróbáltuk, és oda se megyünk többet. 

 

 

A csapvizes sztori arról az emberről jutott eszembe, aki egész biztosan ad egy pohár vizet, és nem borzong bele a tudatba, hogy nem kérhet érte pénzt.
Gödöllő lakosai nagyon büszkék az Ő városukban üzemelő Dó-Ri Café-Büfé tulajára, Ő ugyanis nem filózta túl a segíteni akarását. Kirakatba tette a felajánlását, és ehhez tartja magát!

2

2

Az üzenet egyszerű, a felajánlás nagyszerű! A tulaj pedig nagybetűs EMBER.

Az Adj egyet ajándékba!  indulásakor, sok embernek az volt a legnagyobb problémája, hogy vajon melyik vállalkozó teszi ki az üzletét majd annak, hogy egy hajléktalan beteheti a lábát oda és elkérheti a +1-ként kifizetett ételt/italt. Ki rontja ilyen módon majd a saját forgalmát? – tették fel sokan a kérdést. A válasz egyszerű volt, mert a vállalkozók nem féltek, több mint 300-an csatlakoztak a kezdeményezéshez, azzal sem törődve, hogy ezzel a kényesebb vendégek elpártolnak majd tőlük. Ez az ország igenis jó! Összefogásban is jeles. Rendkívül okos kezdeményezéseket tud felmutatni, mint például a pécsi “zöld doboz” is, amihez szintén csak egy jó erős löket kellene, és beindulhatna országszerte. 

Lassan, de biztosan lépegetünk az Aranykor felé, amikor megértjük – mi emberek -, hogy magányos harcosokként nem működik a bolygó, csakis összefogással, szeretettel. 
Mélyen meghajlok én is a gödöllői büfés előtt, és ki fogok hozzá látogatni, hogy ezt személyesen is elmondhassam neki.

A sorozatból – a lenti képes ajánlóban lévőkön kívül -, ITT is találsz még!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!