Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egy titkos sziget, ahol mindenki teljesen önellátóan él (videó)

Képzeljünk el egy szigetet egy félreeső helyen, ahol nincs villany, nincsenek szilárd burkolatú utak, és sok esetben vízvezeték sem.  Lasqueti-sziget 426 főnek ad otthont, és kevesebb mint egy óra távolságra van Vancouver-szigettől. A lakosok túlnyomó többsége teljesen off-grid módon él. Lekapcsolódtak a civilizációról. Az “off-griddersek” nagyon büszkék saját, elszigetelt kis világukra. Mind Kanadából érkeztek ide, leválni a mainstream kultúráról.

 

 

3

Ebben a rövid dokumentumfilmben, egy újságíró kereste fel őket, kíváncsi volt a Lasqueti-i karakterekre és szeretett volna többet megtudni erről a gyönyörű földről. Nagyon kevés nyomát látta ipari vagy gazdasági tevékenységnek, a legtöbb lakos egyszerűen él.

3

Ismered az Earthship-eket?

Az emberek figyelembe veszik mire van szüksége a földnek, nem használják ki a végtelenségig. Szinte alig használnak pénzt.  A 2011-es népszámláláskor 426 ember élt itt. Van egy boltjuk, ahol leadhatják felesleges dolgaikat, és cserébe kaphatnak is, pénzforgalom nélkül. Akik szocializálódni szeretnének, azok a sziget egyetlen kávézó-bárjába látogathatnak el. Bár csak egy órányira van hajóval Vancouver-szigettől, itt nincs turizmus, nem beszélhetünk gazdasági vagy ipari fellendülésről vele kapcsolatosan, de az ott élők azt mondják, hogy rendkívül élvezik az időtlenséget, a közösséget és a szabadságot, amit az otthon biztosít számukra.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!