Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ilyen lenne a világ, korlátok nélkül (videó)

A siketek – lássuk be -, nem kapnak elég figyelmet a hétköznapi életben. Gondold el, hogyan tudna egy ember pincérként, vagy taxisként dolgozni, aki nem hall? De ha nem a szélsőséges példákat nézzük, szerinted milyen lehet egy átlagos napja? Amikor szeretné megértetni magát vásárlás közben, egy étteremben, vagy akár egy bankban…

 

 

Ha megreformálhatnám a mai poroszos iskolarendszert, helyet kapna benne  a jelnyelv is. Nem olyan nehéz elsajátítani, szinte gyorstalpalón megtanulható lenne, mégis, csak nagyon kevesen “beszélik”. Nagyban megkönnyítené ez a siket társaink életét, hiszen könnyedén kommunikálhatnának bárkivel, nem csak azokkal, akik hasonló problémával küzdenek.

A Samsung létrehozott a hallássérültek számára egy videós ügyfélszolgálatot, és fantasztikusan szívhez szólóan promózták.

3

Kisfilmjüket Isztambulban forgatták, és kiválasztották főszereplőnek, az erről mit sem sejtő Muharremet, aki hallássérült. A srác, nővérével indul neki a teljesen átlagosnak napnak, ám csakhamar meglepetés éri. Majd még egy, és még egy… Aznap a péktől, a taxison át, de még a zöldségesnél vásárlók is jelbeszéddel kommunikálnak vele. A film végén aztán – az interaktív képernyőn -, a Samsung személyesen szólítja meg, és végre elmagyarázzák neki mi  történt vele egész nap.
1 hónap előkészülettel jött létre a film, de Muharrem reakcióját látva, még többet is megért volna. 

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!