Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

5 fantasztikus húsvéti ötlet, evvel mindenkit lenyűgözöl majd!

Egy igazán színes húsvéthoz hoztam ötleteket, hogy időben belekezdhess és lenyűgözhesd a látogatóidat!

 

 

1. Ki mondta, hogy a töltött tojásnak mindig egyhangúnak, és unalmasnak kell lennie? Egy kis ételfesték csodákra képes!

4

Nyűgözd le a locsolkodókat ezzel az aszpikos tojással!

2. A világ legegyszerűbb festési technikája, amitől izgalmas, egyedi tojásaid lesznek. A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt. Válassz ki többfajta körömlakkot hozzá.

4

Egy pohár szoba hőmérsékletű(!) vízre lesz szükséged, fogpiszkálóra és a végén körömlakk lemosóra. Önts a vízbe különböző színű lakkokat (ha süllyed a lakk, a víz hőmérséklete nem helyes!), ha ez megvan, fogpiszkálóval kuszáld össze a színeket egy kicsit.

4

Ha ez is megvan, tartsd ujjaid között a tojást (úgy, hogy a legkevesebb helyen takard), és nyomd le a víz alá, majd engedd fel és már rakd is ki száradni. 

4 4

Figyelj: mutatom bögrével a technikát! 

3. A világ legegyszerűbb technikájával készíthetsz ilyen tojásokat:

4

Igazán pofásak nem? Figyeld a videóban mi a trükkje!

4. És, hogy hogyan lehet ilyen csoda édes ajtó vagy éppen asztal díszed?

4

Nos, szükséged lesz hozzá pár kis motring, szép színű hímzőfonalra. 

4

Folyékony ruhakeményítőre, lisztre…

4

Kis lufira.

4

A ragasztónak jó sűrűnek kell lennie, így egy bögre keményítőhöz akár egy fél bögre lisztet is keverhetünk. A keveréket egy szélesebb keverőedényben, vagy müzlis tálban érdemes csinálni, hogy ne kenjünk mindent össze. De ha biztosra akarunk menni ezen felül is használjunk tálcát, vagy műanyag alátétet. 
A bekevert ragasztóba merítsük el a fonalat, és hagyjuk, hogy jól megszívja magát. A cérnát, vagy fonalat nem érdemes előre letekerni a gombolyagról vagy orsóról, mert úgy összegabalyodhat, a ragasztós nyálkás csomókat pedig nem éppen könnyű vagy gusztusos kibogozgatni. Ha jól beragasztóztuk a madzagot, elkezdhetjük felhordani a lufira. Ezt a ragasztós tálka fölött végezzük, ugyanis a cérnából vagy fonalból a feltekerés közben ki kell szorítanunk a fölösleges nedvességet. Ha nem így teszünk, csak nagyon lassan fognak megszáradni az elkészült tojások és a keményítő nagy cseppekben fog odaszáradni, elcsúfítva az alkotást. Ne spóroljunk a cérnával, alaposan tekerjük körbe a lufit, hogy sűrű hálót kapjunk. Próbálkozhatunk persze szimmetrikus csík, csillag vagy bármi egyéb minták kirajzolásával is.

Ha elkészültünk legyünk türelmesek, akár órákig is eltarthat, hogy a kötőanyag megszáradjon, viszont ha ez megtörtént tulajdonképpen készen is vagyunk. Már csak ki kell pukkasztani a fonal fogságába zárt lufit, és a gumidarabokat egy tű vagy csipesz segítségével kipiszkálni a réseken.

A tojások asztal vagy ajtódíszként is remekül mutatnak, de egy kis forró ragasztó segítségével szalagra is rögzíthetjük őket, hogy girlandként ékesítsék otthonunkat.

4

5. A félelmetesen zseniális. Az egyik kedvencem.

4

Első dolgunk, hogy tintasugaras nyomtatóval, papírra nyomtatjuk az arcokat, akiket a tojásokon szeretnénk viszontlátni. Ezután vékony szövetdarabokat vágunk alájuk, majd szép egyenletesen feldolgozzuk őket a kihűlt tojásokra dekupázs ragasztóval. 

4

4

4

Szerző : Gini Papp – Zacc
Forrás: pinterest.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!