Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A jóga mentette meg az ejtőernyős férfi életét! (videó)

Arthur Boorman története az Öböl-háborúban kezdődik.

 

 

8

Ejtőernyősként számtalan földet érés terhelte meg gerincét és térdét. Ez hamarosan veterán katonát csinált belőle, aki leszerelt, és a hirtelen váltástól elkezdtek felszaladni rá a kilók. 47 éves korában elhangzott a varázs mondat is az orvosa szájából: SOHA többé nem lesz képes a segítség nélküli járásra. Arthur, először elhitte neki…

8

Reggelenként húsz percébe telt fölkelni az ágyból. Merevítő volt mindkét lábán és a hátán is, légzését megkönnyítendő maszkot viselt, közben egyre több súlyt szedett fel.

8

8

Mivel fájdalmai egyre csak nőttek, egyik nap az interneten kutatott valamilyen fájdalom csillapító után. Teljesen véletlenül talált rá Diamond Dallas Page-re, akivel levelezni kezdett…

8

Daimond Dallas Page a világ négy legjobb birkózója közt volt 1998-ban, amikor súlyosan megsérült a gerince. Az orvosok azt mondták: a karrierjének vége.

8

A felesége mutatta neki a jógát, amit szkeptikusan bár, de csinálni kezdett. Legnagyobb meglepetésére egyre jobban lett. Így aztán, 43 évesen mégis ő lett a világ legidősebb birkózó világbajnoka, annak ellenére, hogy előtte, 42 évesen “diagnosztizáltan” véget ért a karrierje.

8
De térjünk vissza Arthurhoz. Három jógaiskolát keresett fel, ahol széttárt karral ingatták a fejüket, nem tudtak mit kezdeni vele. Dallas ellenben elhatározta, hogy segíteni fog neki. Arthur nekivágott a nagy útnak. Eleinte húsz percet jógázott naponta és étrendet váltott: kevés glutén, sok zöldség. Sokszor, számtalanszor esett el, miközben újra tanulta használni a testét, de ez nem vette el a kedvét. Egyre vesztett a súlyából, egyre több mindent tudott megcsinálni. 
Végül, tíz hónappal később, hatvanhárom kilóval volt könnyebb és ami még ennél is fontosabb szaladt, futott – botok és segítség nélkül, teljesen önállóan!

8

8

Idősnek érzed magad a sporthoz? Nézd meg ŐT!

Mára Arthur van olyan ügyes jógi, mint a mestere, Dallas. Története azóta bejárta az internetet, hogy mindannyiunknak üzenje: Soha ne add fel!

8 8

 Szerző: Gini Papp – Zacc
(forrás: google.com, youtube.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!