Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Így hallgattatta el azokat, akik undorítóan kövérnek csúfolták! (videó)

Túlsúlyos vagy, tele frusztrációval? Azt hiszed neked semmi sem áll jól? Mutatok Neked valakit, aki szintén tele volt mélységes önutálattal, de túllendült rajta!

 

 

sikoly

A blogger és rádiós producer Whitney Thore  4 éves korában kezdett táncolni és 16 évesen már tanított a Greensboro Táncszínházban. De az egyetem miatt megállt a táncban és ettől kezdve megmagyarázhatatlan súlygyarapodást kezdett tapasztalni. Policisztás ovárium szindrómát diagnosztizáltak nála, miután gyanakodni kezdett arra, hogy ez nem egy szimpla hízás. Valóban, ez egy jelenleg (fizikai úton…) gyógyíthatatlan, hormonális betegség, mely kóros elhízást produkál.

8

Whithey tehát szembe kellett nézzen a ténnyel, nem valószínű, hogy soványabb lesz egyhamar.  Itt volt tehát a dilemma, hogy ezzel a testalkattal és táncos múltjával hogyan kerül balanszba. Az történt, amiről soha nem álmodott addig.
200 £ -tal és egy felkéréssel, újra osztálya lett egy klubban, akiket táncra taníthatott.
Ezzel együtt elindította a “Nem szégyen a test” (No body shame) kampányát, hogy a hasonló gonddal küzdő nőkkel megvitathassák a test elfogadásának témáját és inspirálni tudja Őket.
“Teljes mértékben elköteleztem magam a segítségre váró nők mellett, hogy megszabaduljanak a szégyenérzettől és megmutassam nekik, hogy én már elfogadtam a testem” – mondja a lány.

8

8

Amikor Jared Pike, egy reggeli rádió műsor házigazdája azt javasolta neki, hogy indítson egy sorozatot a “kövér lány táncol” (Fat girl dancing) címmel, a lány igent mondott. Később egy újságnak úgy nyilatkozott, hogy szándékosan hagyta benne a címben a kövér szót, ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy nem mérettől függ a tánc iránti szeretet és elhivatottság. Ezzel szeretné a kövér emberek figyelmét is felhívni, és visszaszerezni Őket a tánc számára.

Kattints ide és ájulj el ezen a kövér férfin, aki tangó világversenyekről hozza el a kupát!

8Ahogy Thore, a honlapján is írta:
“Én is tanulom agresszíven az önszeretetet. Éltem az életem mint egy 130 kg-os nő, mások akár 350 kilóval is élik a világ minden táján. A kulturális normák, a társadalmi nyomás, valamint a divatipar szeszélye sem határozhatják meg, hogy mit érek én, mint nő, vagy mint emberi lény! Az intelligencia, a személyiség, a tehetség, és ezek járulékai sem változtatnak a statisztikáik számain nyilván. De engem semmi sem rendíthet meg abban a hitemben, hogy bármilyen méretű is legyek, tanulnom kell konstruktív és pro-aktív módon is formálni az eszméket és az én saját világom eszméit is. Velem tartasz?”

8

Ez a lány lerombolja a sztereotípiákat, amelyek a kövér emberek köré szövődtek…

2. 

3.

4.

Szerző: Gini Papp – Zacc
/huffingtonpost, youtube, google/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!