Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szigethalmon is működésbe lépett a zöld doboz!

” Szigethalmon is elindult ” A DOBOZ” akció, vagyis élelmiszert teszünk bele, amit el lehet vinni és eddig nálunk is nagyon jól működik, bár még csak most ismerkednek vele az itteni emberek – írja Papp Edina a Zacc Facebook csoportjának oldalán üzenetben. Nagyot dobbant tőle a szívem! A tied is? 😉

 

 

Eddig az a tapasztalatunk, hogy nem visznek el mindent, csak amire szükségük van. Például a szeletelt kilós kenyérből csak néhány szeletet, vagy a kilós hagymából csak pár darabot. Bízunk benne, hogy ez a fajta hozzáállás megmarad. Ha működik, akkor a város más helyeire is kiteszünk ilyen dobozokat. Ez a folyamat civil kezdeményezésre indult el és az önkormányzat segítségével valósult meg. Ide másolom a szöveget, amivel útjára indították a dobozt, ha érdemesnek találod, akkor készíthetsz belőle egy cikket, hogy lássák az emberek, hogy beindult egy láncolat az országban, így lehet, hogy egyre többen csatlakoznának.(Mi is a te írásodból értesültünk a pécsi esetről és ennek példáján készítettük el a dobozt)
Csatolok képeket is, és sok sikert kívánok a munkádhoz! Van értelme! “

8
NOBLIS Humán Szolgáltató Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatának kerítése. Szigethalom, József Attila utca 49. szám alá, 2015. március 9-én kikerült az első Élelmiszer-adomány gyűjtő doboz Szigethalmon. Az “Ételt az élethez” szociális projektet Kriszta Fabula szakmai egységvezető neve fémjelzi.
Az ötletet a televízióban látott Pécsen készült riport adta, ahol egyházi kezdeményezés keretében készült el ez a fajta adománygyűjtő láda. Szükségességét pedig munkánk során, kollégáimmal együtt, sajnálatos módon minden nap látjuk, érezzük, tapasztaljuk.

7

9

Látjuk, hogy elkél a segítség a nélkülözőknek, látjuk, hogy a szemétszállító napokon a kitett hulladékgyűjtőkben keresgélnek velünk együtt élő emberek.
A helyzetük így is nagyon nehéz, miért ne segítenénk őket azzal, hogy ne kelljen megalázkodniuk egy egy falatért, ne kelljen más szemetében turkálniuk ahhoz, hogy némi élelemhez jussanak. Ez csupán egy kis figyelem kérdése, odafordulás embertársaink felé.
Ha megmarad otthon egy kis kenyér, vagy tészta, vagy egy konzerv feleslegessé válik, vagy a házi készítésű befőttjeink, lekvárjainkból sok van otthon, vagy olyan élelmiszert vásároltunk, amit aztán mégsem fogyasztunk el, vagy csak megmarad a nyár folyamán egy kis zöldség, gyümölcs, miért végezné a szemétben….
Kérem, ha teheti, hozza és helyezze el a mindig nyitva álló szekrényben tartós élelmiszer adományát, hogy onnan bárki, aki szükségét érzi, elvehesse azt.
„Ételt az Élethez” szlogen és logó, egy több lépcsőből álló szociálpolitikai projekt része, a felfelé szívet tartó kéz jelképezi a szeretettel való odafordulást és adás képességét a nélkülözőkhöz. Egy szelet kenyér, más számára „mindent” jelenthet.
Sok pici segítség, – mint a vízcseppek, melyek, ha összeállnak, óceánná duzzadhatnak – csodákra képes. Kérem, legyen Ön is ennek a csodának a részese.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!