Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az egyenruha és ami mögötte van 2. (fotók)

Devin Mitchell fotós és digitális photoshop illúzionista egy remek sorozatot készített veterán katonákról, amelyhez segítségül hívta photoshop tudását is. A katonák, akik viszonylag egyformának tűnnek uniformisukban, nagyon is emberek mögötte. Vágyakkal, álmokkal, titkolt szenvedélyekkel, családi háttérrel, mássággal… Emberek. Mint Te vagy én.
Sorozatának második részében egy fontos területre szeretné felhívni a figyelmet, még pedig arra, hogy a mentálhigiénés problémák minden katona életét megkeserítik. A PTSD ( poszttraumatikus stressz szindróma)  egyfajta védekezési mechanizmus, amely traumatikus események után lép fel. Teljesen elveszett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenése. Gondozásuk elsődleges feladat kellene, hogy legyen a hadseregben, de erre kevés figyelmet fordítanak. Ráadásul sokuknak nem csak a munkája jelent elviselhetetlen stresszt, amint azt látni fogod.

 

 

A fotós hónapokon át járta az Egyesült Államokat, sokat beszélgetett katonákkal, és miután ellátogatott az otthonukba, megkérte őket, hogy válasszanak maguknak ruhákat és kiegészítőket, amikkel – egyenruhás önmaguk mellett – szeretnének szerepelni a képeken. Íme a végeredmény!

 

7

7

7

7

7

7

7

7

7

 

7

7

7

7

77

7

7

7

7

7

78

 Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!